Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 276 - Telč UNESCO


Popis

Zámek a město s obrovským množstvím historických památek, "Perla jižní Moravy", chráněná UNESCO.

Mapa

Navštívil jsem Telč UNESCO

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Telčský dům, nám. Zachariáše z Hradce, Telč
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Panský dvůr Telč, Slavatovská 86, Telč
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Informační středisko, nám. Zachariáše z Hradce, Telč
Toto místo prodává také turistickou známku
Zámek Telč
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Tabák - Jaroslav Burian, nám. Zachariáše z Hradce 68, Telč
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také výletku
Dárkové zboží, Nám. Zachariáše z Hradce 8, Telč
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také výletku
Dárky, Palackého 98, Telč
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZÁMKY
Kraj/okres:
Vysočina/Jihlava
Poloha:
49°11'7.4"N 15°27'4.85"E
Hodnocení:
2.9
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 276 - Telč UNESCO
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 276 - Telč UNESCO
Obrázek č. 3, Turistické známky, No. 276 - Telč UNESCO


07.04.2024 - dostupná bez problému
29.03.2024 - dostupná bez problému
07.04.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Jan Plaček
Jan Plaček
Známka
Dárky na Palackého 98 jsou již zrušeny.Rozhodně kvůli TZ navštivte dárkové zboží.
 
Jan
Máte chybu v audiobedekru
Dobrý den, u TZ 276 máte chybu v audiobedekru. Pod QR kódem je jen reklama na audiobedekr. Není uvedeno nic, vztahujícího se k zámku Telč.
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
Zámek
Bohužel zahrada a nádvoří v době naší návštěvy procházely revitalizací, takže byl otevřen jen jeden zámecký okruh. Zámek ale moc pěkný a park jakbysmet. Vyhlídková věž u zámku bohužel ve všední den také zavřená.
TZ v Panském dvoře.
 
Pavla Veselá
Pavla Veselá
vyhled
procházka k pivovaru Trojan se vyplatí, popsáno u TZ 2245 město Telč. areál Panského dvora Telč moc hezky upravený a jídle chutné.
 
René Pietschmann
René Pietschmann
TZ
Známka dostupní v IC. Ale na zámku ji mají Za 30kč.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Zámek Telč
V současné době prochází zámek rozsáhlou revitalizací, tudíž si lze prohlédnout pouze jeden okruh, navštívit též můžete věž přilehlého kostela a zámecký park. Vybavení komnat je krásné, výklad zajímavý. Pokud budete chtít na zámku koupit známku nebo suvenýry, nezapomeňte si vzít peníze, kartou se totiž dá platit pouze vstup, zbytek jedině hotově. Vstup do pokladny je ale pouze v rámci prohlídky a proto pokud zapomenete, budete muset shánět jinde, vycházet totiž budete jinde.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Jsem zakoupil v infocentru.
 
Michal Tomsa
Michal Tomsa
Telč
Jedno z nejkrásnějších měst. Známka koupena v areálu Panský dvůr - stojí za projití. Super výhled z rozhledny na věži kostela - trošku složitější výstup (do 1. patra vede velmi úzké schodiště), ale stojí za to. Zámecká zahrada je velice pěkná, je v ní příjemná procházka.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
6. 8. 2011
krásné město, TZ v infu
 
Oldřich Jasenský
Oldřich Jasenský
Suvenýry
Známka koupena po pravé straně od infocentra v obchůdku se suvenýry. V infu ji nevedou. Zde plno dalších TZ i z okolí. Telč plná lidí a turistů.
 
Zdeněk Hamada
Zdeněk Hamada
Zámek
Telč je moc pěkné město s krásným náměstím. Zámek jsme bohužel nemohli navštívit, protože známá měla minipsa v tašce a s ním nás tam nechtěli pustit. Raději tam vpustí pět rozvířených fakanů. Tak jsme si zaplatili alespoň za návštěvu nádvoří. Návštěva výstavy Pyšná princezna taky nevyšla - samostatné vstupné a samozřejmě bez psa. Dobře tady rýžují. Poslední kapka byla návštěva restaurace na náměstí U černého orla. Chytli jsme stůl pro čtyři, který měl velikost talíře na pizzu, špinavé příbory byli naházené ve špinavém kastlíku na stole, hlavně však neměl chybu vrchní. Hlášky typu - Telč je plná; on tam nestojí na jedné noze; zkusí to udejchat; ať si sednete kam chcete, stejně budete čekat a na žvanec jsme čekali víc jak hodinu. Někdo tam chtěl vodu pro psa - zajděte si. No prostě úžasné. Náš zákazník, náš pán, to už zřejmě neplatí. Restaurace by se měla jmenovat U černého vola. Celkový zážitek z Telči nám to hodně pokazilo.
 
Vladimír Huml
Vladimír Huml
TZ
Známka koupena v obchodě se suvenýry kousek od infocentra. V infocentru se neprodává!
 
Vlaďka Macháčková
Vlaďka Macháčková
TZ
známka zakoupena na pokladně zámku za 30,-
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Zámek Telč
Známka pro jistotu koupena v obchodě se suvenýry kousek od infocentra. V prodeji je i na pokladně zámku, v infocentru se neprodává! Jako prohlídkovou trasu jsme absolvovali první okruh - renesanční sály. Jedním slovem nádhera. Na začátku trasy procházíte starým hradem, poté honosně zdobenými sály. Na prohlídce bylo spousta lidí takže výklad kolikrát nebyl ani slyšet. Vstupné trochu vyšší, fotografování je naštěstí povolené. Vybraná trasa se nám moc líbila.
 
Petr Helstein
Petr Helstein
TZ
Známka je k dostání přímo na zámku. Šli jsme Ačko okruh a bylo na co koukat. I výklad (slečny) průvodkyně stál za co. Když srovnám s Třeboní tak nebe a dudy. :)
 
wenzel
Zámek Telč
Zámek nabízí několik prohlídkových okruhů včetně zámeckého podzemí. Do Telče jsme přijeli až pozdě odpoledne a šli už na základní okruh, takže podzemí jsme bohužel o 5 minut nestihli. Pěkná je i zahrada, část prohlídky vede po venkovních chodbách s výhledem na nádvoří i do okolí. Známky na pokladně zámku, v IC a na náměstí v několika obchůdcích.
 
René Pietschmann
René Pietschmann
TZ
Co dodat zámek a náměstí je opravdu paráda.
 
Jan Stoček
Jan Stoček
TZ
Moc pěkné a romantické místo, zámek opravdu nádherný a kdyby aspoň v neděli zakázali autům vjezd na náměstí tak by to nemělo chybu.
 
Iška
Krááásné místo! Ráda bych se sem někdy zase vrátila.
 
Jolana
Vřele doporučuji návštěvu tohoto města, krásné náměstí, nádherné interiéry zámku včetně zahrady, překrásný výhled z věže na okolí Telče.
 
Libor
20.08.2010 - TZ dostupná na více místech ve městech. k náměstí není co dodat, výhled z věže kostela super (navíc i cesta nahoru docela dobrodružná :-))
 
jerry720
Telč
Až se pokocháte prohlídkou zámku a zámecké zahrady (natáčel se tu mj. film Z pekla štěstí 1.,2., Až přijde kocour atd.), tak si vyšlápněte na věž kostela sv. Jakuba. Nahoru na ochoz ve výšce 33 metrů vede 152 schodů, odměnou za vynaložené úsilí je pak nádherný výhled na Telč a okolí. Vřele doporučuji. TZ jsem bez problémů pořídil v "Íčku" na náměstí.
 
Honza Pásler
Zakoupena v dárkovém zboží na nám. Zachariáše z Hradce v Telči. Otevřeno v sezóně denně od 8.30 do 18.00. Je zde v prodeji TZ Telč, Oslednice, Štamberk, Javořice a Roštejn.V sousedním infocentru ke koupi jen TZ Telč. Historické centrum Telče je krásné, ale připadá mi silně překomercionalizované.
 
Kleio
Dodatek
Ještě jsem zapomněla - teď probíhá výstava fuchsií...
 
Kleio
Telč
Dnes jsem navštívila Telč - nádhera. Zprvu sice bylo problém se do Telče dostat - autobus z Pelhřimova měl 30 minutové zpoždění, ale nakonec OK. Zámek je krásný, nyní s výstavou Krysáků (večerníček ČT). Byla jsem na obou trasách - doporučuji A dopoledne a B po obídku u Švejka - vepřové medailonky s volským okem, šunkou a hranolky nemají chybu(i když ta svíčková taky nemusí být špatná..). Trasa A jsou renesanční sály - především úžasné kazetové stropy - Zlatý sál a dokonce Africký salonek s vycpanými trofejemi a kůžemi lvů atd. Trasa B jsou obytné místnosti posledních majitelů(1945). Náměstí s domy - co dodat...Nádhera - uprostřed kašna a sloup, všude venkovní restaurace...UNESCO sem právem patří...Suvenýry - u zastávky Telč - kino jsou Suvenýry - Javořice, Telč, Oslednice, Roštejn a snad i Český Šternberk a Stampky - měli ve výloze, nekupovala jsem, takže jen orientačně. V infocentru v pohodě Telč, mají vystavenou např. i Červenou Lhotu - ale pozor, jenom vystavenou :) Spousta prospektů, pohledů, pro děti k zakoupení vandrovní knížka, 3 razítka...Viděla jsem i turistické vizitky, ale ty já nesbírám...Na zámku v pokladně za 30 se samolepkou Telč, také originální ražené mince za 50,80,80,- také pohledy a leporela, razítko!Určitě sem zajeďte, spojení není sice ideální pokud zde nejste autem, ale dá se to, Telč za to určitě stojí :)))
 
Meloun
Telč
Nedaleko Telče v male vesnicce Olší, proběhlo pálení čarodějnic. Při této příležitosti jsme navštívili Telč. Jedním slovem Krásné. Oběd ve vyhlášené hospůdce Na Kopečku, svíčkovou doporučuji opravdu všem. Známka zakoupena v suvenýrech kousek od hospudky. Mají i další znamky Roštejn, rozhledna Oslednice, Javořice. Rozhledna moderní. A navrchu se trošku kymácí, některé žaludky by mohly mít problém. Malé děti odmítaly vystup.
 
Medvěd
Krásné náměstí plné německy mluvících turistů. Oběd (chutný a za rozumné peníze) jsme si dali v restauraci U Švejka u vstupu na náměstí od rybníka, celkový dojem byl ale pokažen tím, že jsem poslední sousta musel vyloženě zhltnout, neboť jsme seděli v restauraci, kterou měli celou rezervovanou rakušáci. Kdyby mi číšník řekl, že si mám sednout jinam nebo že čekají "akci" a tak nás neobslouží, pochopil bych to spíš než když mě uprostřed jídla požádal, zda bych to nemohl urychlit, že ten stůl nutně potřebuje prostřít.
 
Jaromír
Nádherné náměstí, zámek stojí za shlédnutí, bylo zde natáčeno několik filmů a pohádek, které vám jistě slečna průvodkyně při prohlídce řekne. TZ bez problémů na pokladně zámku.
 
Ivo Fikar
Hezký výlet hezká průvodkyně :-)
 
Kamila
Známka je i mimo hlavní letní sezónu bez problému k dostání na IC
 
STANDA
Telč z Prahy
V obchodě s keramikou v Praze se dá koupit pouze známka, kterou si nechal vyrobit výrobce keramiky. Nejde o TZ Telče No.276. Známka nemá s TZ jinou souvislost, než že známku připomíná svým provedením. Doporučuji vyškrtnout ze seznamu, kde se známka dá koupit.
 
vláďa
Známka je v zimních měsících v pohodě dostupná v suvenýrech hned vedle infocentra. Jelikož náměstí bylo dnes liduprázdné, v klidu jsme si mohli prohlédnout krásné domy na něm stojící. Je to prostě nádhera.
 
Tomáš
Telč, je opravdu moc pěkná, TZ na zámku i v IC, ale v druhém domě vpravo od IC je krámek se suvenýry a tam mají i TZ rozhledny Oslednice (doporučuji návštěvu - krásný výhled) a Javořici...
 
Václav
Město nádherné, prohlídka zámku zajímavá, dvě trasy (renesanční sály a obytné místnosti)
 
dredi
Tz koupena v pokladně zámku, nudný výklad paní průvodkyně na zámku(trasa č. II). Jinak zámek, jakož i náměstí moc pěkné. Právem zařazované do památek Unesco. Na ČD MAJÍ I ÚSCHOVU ZAVAZADEL.
 
Luboš
IC bylo 23.12.2006 zavřeno a tak 276 bylo možno spolu s 344 a 939 zakoupit vedle v suvenýrech.
 
Pinďa
Zámek už byl zavřený, půjčovnu kol na náměstí jsem objevil asi nějakou jinou, než inzerovanou, ale Íčko mělo ještě otevřeno. Známku měli a ještě k tomu několik razítek. Akorát TZ nedaleké rozhledny Oslednice ne. Prý ještě neskončila sezona. Nevadí, napíšu si o ní. Rozhledna je v říjnu otevřená pouze v so a ne od 10 do 16 hod. Koupání v čenkovském lomu je v létě opravdu nádherné. Jenom malé upřesnění. Čenkov je u Třeště, ne u Telče.
 
Lenka
Šla jsem rovnou do krámku (s keramikou a jinými upomínkovými předměty), mají tam kromě známky "Zámek Telč" i známku "Oslednice" (telčská rozhledna) a Javořice.
 
Adam Léhar
K našemu údivu nás paní v infocentru poslala do krámku (s keramikou a jinými upomínkovými předměty) o dvoje vrata dále, že tam ji seženeme. Neptali jsme se, zda je v infocentru vůbec nevedou, nebo jí jen dočasně nemají.
 
Jana
Na zámku jsou 2 prohlídkové okruhy. První okruh jsou renesanční sály a druhý jsou obytné místnosti. Návštěvu mohu jen doporučit, myslím, že Telč patří právem na seznam UNESCO.
 
Talašová
Prázdniny v Telči
Na zámku si paní pokladní pochvalovala, jaký je o známky zájem! Roštejn je kouzelný, známka taky bez
problémů.Hned vedle krásné koupání v Čenkově a Třešť-město Betlémů. To je hustota známek. Stačil nám jeden
den,ale mohlo to být i delší. Je tam pěkně.
 
Petra
Pokud se rozhodnete k vystupu na vez sv. Jakuba, doporucuju nejvyssi opatrnost, drevene schody a hlavne
zabradli nejsou nejpevnejsi...
 
Biggest
Nádherné město i zámek.Rozhodně stojí za návštěvu.To dotvrzuje i to že je na seznamu UNESCO.Návíc 2 km od
zámku (nad nádražím) se nachází rozhledna Oslednice,kde je také TZ.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2901 Turistických známek
2887 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek