Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 148 - Zámek Hrubá Skála


Popis

Zámek na pískovcovém bradle nad stejnojmenou obcí, dnes hotel Orea.

Mapa

Navštívil jsem Zámek Hrubá Skála

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Hotel - Zámek Hrubá Skála
Toto místo prodává také turistickou známku
Občerstvení a suvenýry U Myší díry, Hrubá Skála
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Hrad Valdštejn
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ČESKÝ RÁJ (www.rajnet.cz)
Kraj/okres:
Liberecký kraj/Semily
Poloha:
50°32'42.17"N 15°11'41.47"E
Hodnocení:
2.474
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 148 - Zámek Hrubá Skála
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 148 - Zámek Hrubá Skála
Obrázek č. 3, Turistické známky, No. 148 - Zámek Hrubá Skála


13.09.2023 - dostupná bez problému
16.08.2023 - dostupná bez problému
16.08.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Tomáš Procházka
Tomáš Procházka
TZ
Při vstupu na zámek neměli, ale měli v občerstvení o asi 100metru zpátky.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
Tz
Pro tz jsem se jen zastavil, byl jsem tu v době, kdy to byl ještě zámek a ne hotel.
 
Matěj Bartoš
Matěj Bartoš
TZ
TZ je bez problému k dostání ve stánku u myší díry a na hradě Valdštejn
 
Karel
Nedostupné
Již třetí rok nedostupné/vyprodané
 
Zdeněk Faltýn
Zdeněk Faltýn
Turistická známka
25.7.2021 TZ pry vyprodány. Dá se doposlat?
 
Inés Pavlíková
Inés Pavlíková
Turistická známka
Bohužel turistickou známku neměli, prý již nevedou.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z pokladny.
 
René Pietschmann
René Pietschmann
TZ
Známka na hradě není dostupná.
 
Jaroslava
Turisticka znamka
Vyprodano v suvenyrech i na zamku
 
Viktor Blinka
Viktor Blinka
TZ
Známka zakoupena U Myší díry.
 
Lumír a Pavla
znamky
Bohužel l znamka č.148 Hruba skála - nedostupná, ani kiosek, ani zamek znamku nemaji, a kdyz jsme sešli do Občerstvení Lazne Sedmihorky, v pondělí meli zavřeno
 
Jan Plaček
Jan Plaček
Známka
Známku stále nemají.V zámeckém hotelu mi řekli,že ji prodává jen občerstvení před zámkem.Tam mi řekli,že došla.
 
René Pietschmann
René Pietschmann
TZ
Známka na Hrubé Skále není k dostání.
 
Vojtěch Janský
Vojtěch Janský
Hrubá Skála
Známku jsem pořídil v pátek 23.8.2019 v kiosku na parkovišti před zámkem i přesto, že jsem se tam dostal v pokročilých denních hodinách, tj. kolem půl sedmé večer.
 
Anna
Známka
Známka už je opět dostupná, kupovala jsem u občerstvení před zámkem.
 
Petr Komárek
Petr Komárek
Re: Hrubá Skála
Naprostá pravda. Nejinak tomu bylo i dnes. Navíc známku neměli nikde: ani v recepci hotelu (prý už ji tam dávno neprodávají), ani v občerstvení (známky prý došly). Schválně jsem po túře jel zkusit známku koupit i v třetím uvedeném prodejním místě: kiosku - občerstvení v hotelu lázně Sedmihorky. Ale i tam jsem dostal stejnou odpověď jako v občerstvení u zámku - známky došly.
 
wenzel
Hrubá Skála
Hrubá Skála na mě extra dojem neudělala. Jednak proto, že zámek slouží především jako hotel, jednak proto, že prostor před zámkem slouží jako parkoviště (prodírat se mezi auty bylo něco úžasného) a v neposlední řadě proto, že zde bylo strašně přelidněno. Pokud se zde chcete najíst, zvolíte buď drahou hotelovou restauraci nebo stánek na parkovišti, kde nemají nic nesmaženého (puch přesmaženého oleje byl cítět na míle daleko). TZ jsem měl již z dřívějších let, takže jsem se po ní nepídil.
 
Richard Rienessl
Richard Rienessl
Re: Zámek Hrubá Skála
O deset měsíců později je situace stále stejná. TZ nemají nikde.
 
Jana Petrová
Jana Petrová
Zámek Hrubá Skála
TZ neměli: 1) pokladna zámku, 2) Hotel Zámek H.S., 3) Suvenýry na parkovišti, 4) Sedmihorky - kiosek. Velké zklamání po výšlapech na kolech ... Alespoň jsme posbírali razítka.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Zámek Hrubá Skála
Turistická známka zámku koupena v suvenýrech na parkovišti před zámkem. V den naší návštěvy zámek zavřený, soukromá akce. Den předtím jsem se ještě díval na webové stránky zámku a o uzavření zámku ani zmínka, hrozný problém to tam napsat. Prohlídka tedy jen z mostu, naštěstí byla otevřená kaple u zámku. Kousek od parkoviště doporučuji Adamovo lóže a poté po žluté na vyhlídky odkud je vidět na zámek a nedaleké Trosky. U druhé vyhlídky symbolický hřbitov horolezců, místo z kterého docela mrazilo.
 
Luboš Čmuchal
Luboš Čmuchal
Rarity
Škoda, že nejde evidovat i rarity, mám jak nejnovější motiv, tak i prostřední.
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Zámek Hrubá skále
Známka pořízena v občerstvení a suvenýry U Myší díry.
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Hrubá skála
Zámek stojí za shlédnutí, doporučuji. Známku jsem pořídil v suvenýrech na parkovišti za 30,- Kč.
 
Nela Beranová
Nela Beranová
Krásný zámek
Krásný zámek s pěkným výhledem na Trosky a do okolí. Známka zakoupena v suvenýrech na parkovišti.
 
Metyna
Diskuse
Výšlap na Hrubé Skály údolím byl super, než jsme došly k zámku, to jsme se nestačily divit,pokud chcete na WC musíte jak mi bylo řečeno paní recepční zaplatit vstup do zámku a to 20 korun a v Te ceně ještě máte placenou vyhlidku, no tak aspoň ten zámek, smůla, byla tam svatba, ne provázelo se, dobře aspoň dámě, pití pul hodiny si vás nikdo nevšimne,taky pracuji ve službách a takovou hroznou organizací jsem nikdy neviděla,škoda,
 
Hrubá Skála
TZ
Dnes výlet z Hrubé Skály do Vyskeře a Borku pod Troskami.Na Hrubé Skále velké zklamání-platí se už i vstup na nádvoří a TZ za 40 Kč !!!Jinak úžasná cesta na Vyskeř-moc pěkné místo a kolem několika krásných rybníků do Borku pod Troskami.TZ ve Vyskeři i v Borku bez problémů a za standartní cenu.
 
Vladimír Hruška
Vladimír Hruška
TZ
V jedné trampské hospodě jsem četl ceduli: "Psy a rozjívené haranty mějte na vodítku". Na Hrubou Skálu to platí 1000x. Horší než na Václaváku.
 
Zdeněk Hamada
Zdeněk Hamada
Hrubá Skála
Z časových důvodů jsme nestihli návštěvu zámku. Viděli jsme pouze nádvoří za vstupné 20Kč, a to proto, že jediné dostupné WC bylo na zámku - taky dobrý způsob výdělku. Na druhou stranu musím říct, že příroda celého Hruboskalska je úžasná a určitě by stálo zato se touto krajinou courat dýl než jeden den.
 
Jakub Šavlík
Jakub Šavlík
Hrubá Skála
24.07.2013 (středa), TZ zakoupena ve stánku u parkoviště spolu s TZ 994 - Skalní město Sedmihorky
 
Ralfo
ZNÁMKA
Známku jak zde psala DOMINIKA nemají a celý týden slibovali hory doly. Nemá smysl jít do hotelu a ušetřete si cestu i do Lázní Sedmihorky-nikde jinde než v kiosku U Myší Díry nevedou(a tam ji zase nemají:((
 
Dominika
Vstup
Ještě jsem četla že vstup na zámek je 60 korun pouze když tam jsou ty kejtlíři nebo jak se jim říká. Byly jsme tam je tam nějaká akce a vstup na zámek je 90 korun.... Nemyslíte že je to předražený, z ato že se muže jen na blbou věž? Pokud vylezte na vyhlídku za ,,zámkem,, tak vydíte upně to stejný jako s tý věže a máte to jen za pár kroku =)
 
Dominika Machálková
Neměli známku
Známku neměli 4 dny po sobě (možná ji nemají ani ted, nevim jela jsem už z dovolené domu). Každý den mi jiná paní říkala, že tu pošta nebyla....Známku neměli už ani na turistické tabuli, kde je vždy jedna vystavená, ani ta tam nebyla!!! Zklamalo mi to!!! To je snad jejich povinnost aby měli známky. A když vidí že jim dochází tak je objednají a ne až když nemají ani jednu!
 
Petr
Na zámku nehledejte.Známka dostupná na parkovišti ve stánku s občerstvením.
 
Milada
Na recepci byla slečna velice nepříjemná a nedokázala nám říct jestli mají známku někde jinde. Nakonec jsme ji dostaly vedle ve stánku.
 
Libor
24.08.2011 - TZ v suvenýrech na parkovišti před zámkem. Ze zámku-hotelu je přístupné jen nádvoří, věž byla zavřená. Doporučuji jako výchozí místo výletu s dětmi - na parkovišti jsme nechali auto celý den a vydali se přes hruboskalské skalní město, Valdštejn a Hlavatici do Turnova (Mašov) - zpátky na Hrubou Skálu nás svezl autobus (snad jediný denně, 15.27 z Mašova). Nejkrásnější výhled na Hrubou Skálu je z Mariánské vyhlídky (pod ní symbolický hřbitov horolezců). Celá trasa i s odbočkou cca. 7 km.
 
jirka
známku ani zájem o turisty na Hrubé skále nemají (jenom o jejich peníze) známku naštěstí měli u Myší díry
 
gallisek23
Hezký výlet
Mohu jen doporučit udělat výlet na Hrubou Skálu a tam nechal auto na parkovišti ( placené ) a jít pěžky 2,5 km na Valštejn. Je to pěkná procházka lesem na hezké cestě a je to hlavně výlet i pro malé děti. Občerstvéní je jak na Hrubé Skále tak po ceské a taky na Valštejně. TZ se dají koupit na Hrubé Skála a taky na Valštejně. Dá se taky jít potom do lázký SEdmihorky tam je taky TZ, ale to už je horší cesta i do kopců, ale já jsem to taky s dětmi zvlátnul. Tak honem do přírody na Hrubou Skálu.
 
Pinďa
parkoviště
TZ i VTZ je k zakoupení v kiosku na parkovišti před zámkem. Mají tam plné visánky.
 
Kabulus
Chybí známečka
Známku jsem koupil bez problému 2.8. v občerstvení U Myší díry. Zklamalo mě jen, že u známky chybí malá nalepovací turistická známečka.
 
Václav K.
TZ bez problémů na recepci hotelu (přímo na zámku), z terasy zámku krásný výhled do okolí, nicméně doporučuji 1,5 km trasu po žluté t. zn. na Mariánskou vyhlídku, něco překrásného!
 
K8
Co to je za prodejní místo Suvenýry Dolánky?A proč u dvou prodejních míst je odkaz na www.besedicke-skaly.cz - vždyť ty jsou někde úplně jinde...
 
adélka
ahoj turisti je to tam moc hezoucky sice jsme tam byli chvilku ale nadhera hodne doporucuju. jako prvni jsme si dali trdelnik ten je moc dobry a pak jsme si koupili turistickou znamku vic napisu az zitha
 
Markéta Svatková
Známku jsem koupila bez problémů u zámkau v suvenýrech, ale sklamalo mě,že ze zámku je hotel,takže jsem si ho nemohla prohlédnout zevnitř.Naproti zámku jsou skály na kterých jsou krásné vyhlídky na celé okolí.
 
Lodivod
NOK služby ve Středověké putyce...
V budově za recepcí je otevřena Středověká putyka, pohlídejte si, že objednané jídlo opravdu dostanete... cca.v 16.10 hod servírka v dobovém kostýmu nabídla jídla, která si můžeme objednat. Čekali jsme více než 3/4 hodiny, pak jsme se zeptali,, kdy jídlo dostaneme a bylo nám řečeno, že už nevaří a nic nám tedy nedají. Proč nám za celou tu dobu nikdo nedošel říci, že nám zrušili objednávku??? Nedokázali odpovědět a ani nenabídli žádnou kompenzaci...a to bylo ještě dlouho před zavírací dobou.
 
Luboš
Známku jsem koupil bez problému na recepci, mají i razítko. Známky jsem viděl i v suvenýrech, jak se jde k Myší díře....
 
Krtik
Na Hrube Skale jsem byla uz nekolikrat a i tentokrat tu bylo rusno. Skoda ze zamku je hotel...znamka bez problemu zakoupena na recepci.
 
Justýna
Známky vyprodané. :-) Příroda v okolí nádherná. Paní nám ochotně poskytla razítko.
 
Béďa
Na recepci hotelu známku nemají. Mají ji přímo v recepci na zámku. Jinak parkoviště nacpaný až k prasknutí. Koupil jsem si TZ a upaloval pryč.
 
Iva
Myší díra super!!! A v občerstvení nad ní moc milá obsluha.
 
ZULU
Tak to vstupné vybírali ještě předtím, než se na nádvoří začalo vůbec něco dít. Ale rozhodně je myší dírou krásný pěší výlet...
 
Přemek
Vstupné do areálu hradu (60Kč) je pouze při vystoupení "kejklířů. Jinak je vstup do areálu a i na věž zcela zdarma (náááádherná vyhlídka). Ve stánku s občerstvením vřele doporučuji "Uzené kuřecí stehno" a pivo jako křen.
 
HOLAS + Peťa
Při pohledu na vstupné do areálu 60 Kč za to, že nás pustí na věž, jsme se obrátili, koupili známku a jeli pryč. Jídlo u stánku nic moc, uprostřed kuřecí kapsa ještě zmražená.
 
Hanka
Já na zámek Hrubá Skála jezdím každý půlrok, nejkrásnější to tam je na podzim.Se svojí rodinou tam jezdíme vždy na tři ny.Mají tam krásné nádvoří, výbornou restauraci a skvělé ubytování. TZ je v první bráně na recepci.
 
Klára
TZ známku měli na recepci hotelu. Zámek se mi líbil - krásně opravený. Na jeho terase jsme pořídili nádherné fotky krajiny (od Trosek po Ještěd). Překrásný výhled.
 
Jan Kirner
Na zámku Hrubá skála jsem se zastavil na cestě na hrad Valdštejn. Je moc hezky viditelný, ale při mé návštěvě tam bylo nějak moc lidí, tak jsem koupil známku a jel dál.
 
petruše
TZ jsme sehnali u stánku bez problému. Spíš mě zarazilo, že tam měli k dostání i TZ z jiných míst např. Humprecht a jiné. Je to vůbec možné?
 
Miri
Procházka pěkná, ale k vidění toho skutečně moc není. Restaurace byla zavřená a stánek přeplněn německými turisty. Ale se známkou mě nezklamali :)
 
MEW-C4
To samé
A du dal!
 
Zdeněk
Byli jsme tam ubytovaní a musím říct že pokoj byl hrozný!!! Nechápu, za co se vybírá vstupné, když se může vylézt pouze na věž. Myslím, že by OREA měla změnit název "zámek" pouze na hotel Hrubá skála. K zámku to má podobu jako Trabant k BMW...mají 4 kola:-))
 
Lenka
Hrubá Skála je děs běs, zámek je vlastně hotel, nikam vás nepustí, jen na věž, ze které je pěkný výhled, a do restaurace s cenami pro německé turisty.
 
Kocour
Hrubá skála poskytuje krásný výlet do okolí a je poměrně architektonicky ladná, ale jinak vám řeknu, nic moc. Do zámku se nepodíváte, leda byste se ubytovali v hotelu, ochota nijak přehnaná a za to, abyste se jen prošli po zahradách a podívali se do kraje, chtějí stejné vstupné, jako na Trosky samotné. Ceny za běžnými smrtelnými turisty vyhledávané komodity jsou máááličko našroubované, to víte, vysokohorská přirážka. :) Jinak stánek u horního parkoviště je první stánek napravo od vás, pokud stojíte čelem k bráně zámku. :)
 
Palas
Byli jsme navštívit přátele v Turnově a dali si s nima podzimní procházku Hrubosklaskem.V noci napadl
první sníh, a tak jsme byli zvědavi na zasněžené výhledy. Pohledy z terasy zámku na Kozákov a později z
Hlavatice na panorama Podještědí byly krásný, jen nás trochu překvapila neochota slečny v recepci zámeckého
hotelu.Pravda, bylo po sezoně, ale když už recepce funguje, ta slečna tam je a prodává i jiné suvenýry,
mohla tam mít i pár TZ. Prý je přes zimu neprodávají.PS: přidám jednu zajímavost. Na nádvoří zámku a v
jeho okolí se točila pohádka Bajaja.
 
Fylkir
Krásná neděle
Turistickou známku mají na recepci v hotelu v areálu zámku. Zámek je v solidním stavu, ale je přestavěn na
hotel - takže všude visí upozornění, že je vstup povolen pouze zámeckých hostům. Vzhledem k tomu, že jsem zde
začínal výlet na Valdštejn, a navíc vím - že zámek ve svých interiérech přistupný není...mne to vůbec
nepřekvapilo. Takže mé očekávání zámek splnil, krásná vyhlídka na Trosky, okolí a Hruboskalsko mi byla
dostatečnou odměnou. Kdo zde chce posvačit, musí počítat s tím, že ceny jsou na poměry nás běžných turistů
dost vysoké...
 
Bruno
Omluva
Omlouvám se zbohatlíkovi, viva ROH!
 
K8
Hrubá skála byla na hotel upravena už po znárodnění v roce 1945, kdy těmto úpravám padly za oběť většiny
interiérů, a od té doby sloužila pro rekreace ROH (pokud někdo neví, co ta zkratka znamená = Revoluční
odborové hnutí) a teď tyto objekty přešly na CK OREA, takže bych to rozhodně nesvaloval na nějakého
zbohatlíka....
 
Bruno
Zas nějaký úžasný zbohatlík koupil pěkný zámek a udělal z něj hotel. Hlavně hotely, hotely, kdepak něco
zajímavého k prohlédnutí pro ty davy turistů, aspoň pár interiérů apod. Já bych takové barbary (...!!!)
fackoval. Jinak stezku na Sedmihorky doporučuju, to je paráda.
 
Michal
Nic moc. Projdete se po nádvořích, vylezete na věž (pokud nepřehlédnete vchod, vypadá totiž jako dveře do
nějakého skladiště), za chvíli jste zase venku. Vyhlídka je fajn, ovšem v okolí jsou i takové, kde nenarazíte
na tisíc turistů, hotelových hostů a stánkařů. Sem se vracet nebudu.
 
Michal
Nic moc. Projdete se po nádvořích, vylezete na věž (pokud nepřehlédnete vchod, vypadá totiž jako dveře do
nějakého skladiště), za chvíli jste zase venku. Vyhlídka je fajn, ovšem v okolí jsou i takové, kde nenarazíte
na tisíc turistů, hotelových hostů a stánkařů. Sem se vracet nebudu.
 
Jana a Ríša
Je to sice "srdce Ráje", ale....
KOnečně lze navštívit i něco na zámku, dokonce lákají turisty i do restaurace - z konzumace se odečítá
vstupné, ale bohužel ta ohromná masa turistů je nepříjemná. Přesto každému doporučuji navštívit zámek i okolí
- je to nepřekonatelná kýčovitá romantika.
 
Ota
Známku jsme koupili v recepci hotel, dovnitř jsme nešli. Kostel je opravdu krásný, i hotel na kopci, tam bylo
bohuže na oběd plno, západní důchodci ho plně obsadili. Dali jsme si paradní smažák s hranolkama za 47 Kč v
občerstvení. Ten výšlap ze Sedmihorek za to stál, pak jsme pokračovali na Valdštejn.
 
Ardbena
TZ mají též na parkovišti ve stánku se suvenýry a všelijakým tím zbožím!
 
granule
Český ráj
Navštívit Český ráj a nebýt v Hruboskalsku, to by asi nebylo ono. takže jsme 24. 7. 2004 zavítali do tohot
skalního města. Hrubá skála nic moc. Byla zde svatba, takže ani do restaurace jsme se nedostali. Vstupné
25,-Kč. Před Hrubou skálou je spousta občerstvení a také je zde nádherný kostel, ten opravdu stojí za to. je
celý z resturovaný. Z Hrubé skály je nejzajímavější věž. 89 schodů stojí za to. Krásný výhled na Trosky.
Docela mě zklamala Mariánská vyhlídka, je z ní vidět jen na Hrubou sálu. Z hruboskalska si nenechte ujít
Kopicův statek a vyhlídkový okruh, kde najdete mnoho basreliéfů. Např. varhany, T.G.Masaryka, Karla IV a také
lva, muflona a mnoho dalších. Za podívanou stojí Adamovo lože, zámecká rokle a myší díra. Rozhodli jsme se jít
po modré na Janovu vyhlídku. Musím říci, že tato vyhlídka se mi zdála nejkrásnější ze všech. Možná i proto, že
dojít na ní z Hrubé skály byl docela výkon. Stále schody nahoru a dolu. Připadali jsme si jak na lanovce na
Petřín v Praze. Hruboskalsko stojí za to! Tel. Hrubá skála 481391681
 
Katka
V recepci na zámku jsme dostali hned vynadáno, ze jdeme s pejskem /kterého jsem měla v náručí/, i když jsme si
šli jen pro TZ. Ale "Hruboskalsko" určitě stojí za výlet - cesta k Sedmihorkám je nenáročná, ale
na cestě k Valdštejnu po modré se hodně střídají plechové schody nahoru a dolu... zážitek je to ale
nenahraditelný....
 
aladin
GPS
GPS - WGS 84 - N50 32 39,8 E015 11 34,0
 
Mam
Známka
Dostali jsme se k zámku cestou skrz Myší díru. Byla to pěkná procházka, ale v hotelové recepci jsme známku
nedostali. Vstupné na nádvoří bylo 15,-Kč, jinak platí to co psali J&D.
 
Hanuš
Upřímně, Hrubá Skála zklamala, takové krásné místo a není to nic než prostá komerce. Viva Trosky!!!
 
J&D
Známku prodávají na recepci (viditelně označeno poutačem na TZ). Vstupné do zámku (včetně věže) je 25Kč/osoba.
Ze zámku je přístupná pouze věž, zámecká zahrada na prvním nádvoří a nádvoří, v samotném zámku je hotel Orea,
takže se dovnitř nedostanete. Cenu za vstup Vám odečtou od útraty v Zámecké restauraci (2.nádvoří), pokud Vaše
útrata bude větší než 80Kč/osoba. O odpočet si musíte důrazně zažádat (v našem případě bylo nutné dokonce 2x,
na původním účtu odpočet nebyl, byť jsme se s číšníkem domluvili jinak). V restauraci dobře vaří, ale s
rychlostí obsluhy je to horší.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek