Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1611 - Kerský les


Popis

Kersko je obklopeno přírodním parkem Kerský les. Kersko je známé hlavně díky Bohumilu Hrabalovi, který zde léta žil.

Mapa

Navštívil jsem Kerský les

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Lesní ateliér Kuba, Kersko
Toto místo prodává také turistickou známku
Hájenka Kersko, Kersko
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
NEZAŘAZENO
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Nymburk
Poloha:
50°8'39"N 14°55'25"E
Hodnocení:
2.857
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1611 - Kerský les


13.04.2024 - dostupná bez problému
03.10.2023 - dostupná bez problému
24.09.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Známka v ateliéru vedle hajenky kde bylo všude tolik lidí že se sem určitě někdy vrátím v jinej čas.
 
Josef Kotek
Josef Kotek
Kersko
V hájence NE, pouze v ateliéru Kuba. A to stojí za návštěvu
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Kerský les
Pěkné prostředí, ale doporučuji repelent, protože množství komárů, klošů a klíšťat je tu opravdu velké. Udělali jsme si okruh, který z části vedl po naučné stezce, zde se dozvíte mnohé zajímavosti o oblasti. Ateliér Kuba určitě navštivte, mají tu nádherné výrobky a určitě si krom TZ či vizitky odnesete i něco dalšího. Jinak se nám moc líbily různé chatičky v krásném přírodním prostředí. Byli jsme ubytováni v penzion Kersko a i když jezdíme hodně, zde se nám to líbilo opravdu moc.
 
LukasZ
LukasZ
Hájenka
Známek mají dostatek v lesním atelieru Kuba (mimochodem hezké místo).
V Hájence není.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Zakoupena v lesním ateliéru Kuba. V hájence ztručně: "Ne."
 
Jan Johánek
Jan Johánek
TZ 1611
TZ bez problému koupená u příjemné paní v Lesním ateliéru Kuba. Mají i spoustu dalších věcí pro turisty. Hlavně pohledy a různé plánky pro výlety po okolí.
 
Libor Horáček
Libor Horáček
Vlakem, pešky, autobusem
Krásné místo. Ale je pravda, že Hrabalova poetika už částečně zmizela. Především kvůli velké frekvenci projíždějících aut.
Protože jsem zde byl celý den, v Hájence jsem si dal jak se šípkovou, tak se zelím. Obsluha byla příjemná a jídlo výborné.
TZ zakoupená v Lesním ateliéru nedaleko Hájenky. Obdržel jsem také mapku a mnoho informací co a kde navštívit. Šel jsem pešky od vlaku z Třebestovic, a tak jsem prošel celou naučnou stezku Bohumila Hrabala. A odbočil jsem i do zaniklé vesnice Kří.
Jinak do Lesního ateliéru bych doporučoval vstup jen těm, kterým různé drobnosti nic neříkají. Těm ostatním je zde nebezpečno.:-D
Nebudete vědět, na co se dřív podívat a co si koupit. Je zde mnoho krásných věcí.
 
Hlodavec
Kersko
TZ zakoupena 30.6.2020 v ateliéru Kuba spolu s tričkem Zahrádkáři Kersku. Ateliér je skutečná oáza klidu a lidství. Jinak Kersko je dnes spíše další pražský satelit, Hrabalovský duch Postřižin už tady dávno není.
 
Miroslav Slovjak
Miroslav Slovjak
TZ Kerský les
TZ pořízena v Lesním ateliéru Kuba u ochotné paní majitelky, která upozornila i na další zajímavosti v místě jako je Hrabalova chalupa, autobusová zastávka u něho či pramen sv. Josefa. Místa stojí určitě za návštěvu. Je tam nádherná příroda a hlavně klid.
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
Kersko
Kersko je ideální pro klidnou jarní procházku,sice už to tu nevypadá jako z filmu Slavnosti sněženek a některé stavby(chaty), jsou v dost zanedbaném stavu, ale ten klídek je tu parádní. Co určitě doporučuji je jídlo v restauraci U pramene, dali jsme si tři chody a jedno lepší než druhé(samozřejmě nechyběl Jelen se šípkovou omáčkou-výborné). Hájenka v době naší návštěvy procházela rekonstrukcí. TZ bez problému v Lesním ateliéru U Kuby, kde to mají moc pěkné,funguje i jako infocentrum.
 
Aleš Nekvapil
Aleš Nekvapil
TZ - aleŠnekovy cesty
Oblast Kerska je známá hlavně díky Bohumilu Hrabalovi, který zde léta žil. V proslavené Hájence jsem neodolal pokušení na kančí kýtu se šípkovou omáčkou. Samozřejmě mě lákala i druhá možná varianta se zelím. ;) V útulném ateliéru Kuba jsem zakoupil TZ. Procházka po celém Kersku je neuvěřitelně relaxační. Všudypřítomný klid, zeleň, vysoké borovice a přesto obklopené chatami nebo rodinnými domy s obrovskými zahradami. K vidění je mnoho míst, která jsou známá díky filmu pana Jiřího Menzela ,,Slavnosti sněženek". Monumentální je i Krásná Pepina, která se tyčí do výše nad všechny ostatní stromy.
 
Štěpán Šubrt
Štěpán Šubrt
TZ 1611
Jak zde již všichni psali, na Hájence TZ nemají. V lesním ateliéru Kuba jich mají dost.
 
Petr Polák
Petr Polák
TZ
Na Hájence známku nemají. Jídlo vynikající.
 
Iveta Nováková
známka
Na Hájence nebyli zrovna nejvstřícnější, a TZ neměli. O to vřelejší bylo uvítání v ateliéru Kuba, kde je kromě známky k dostání spousta dalších krásných věcí. Doporučuji prohlédnout si i zahradu. Nezapomeňte se napít vody ze Svatojosefského pramene, ale připravte se na frontu žíznivých turistů.
 
Václav Kypr
Václav Kypr
TZ
Na hájenku se vy prd..te !! Nemají vůbec žádný zájem o její prodej. Nebýt filmu, byla by to jen tuctová hospoda!! Zato v atelieru Kuba bude vřele vítání, mají tam spoustu krásných věcí a dokonce v prodeji i moravské "Štramberské uši", skvělý to perníkový výrobek. Vřele doporučuji
 
Romana
TZ
Jídlo ůžasné jako i obsluha ale známku opět nemají a na dotaz proč-špátná komunikace ohledně dodávání-
 
Pavel Semanský
Pavel Semanský
neděle
Kersko jsme navštívili skoro po roce,tentokrát se známými,pro které to byla premiéra,a stejně jako my i oni byli nadšeni výborným jídlem,pivkem a obsluhou v Hájence.
TZ i pohledy klasicky vyprodány,ale v ateliéru Kuba dostupné bez problému,a k tomu spousta keramiky atd.
 
Mirek Kňourek
Mirek Kňourek
...
v hájence mají výbornou zvěřinu, ale známku jsem tam nesehnal (už poněkolikátý), zakoupena v lesním ateliéru kuba, kde k mýmu překvapení k dostání pěkná edice hrabalových děl. minerálka z josefova pramene nic moc:), ale procházka k hrabalově chalupě pěkná
 
Petra Laštovková
Petra Laštovková
restaurece Hájenka
V restauraci Hájenka nemá obsluha nejmenší povědomost o tom, že by snad měli mít známku. Takže do budoucna nelze asi mnoho věřit loňskému
slibu, že je budou objednávat. Tím spíš, že se to nepodařilo od 7.7.2013 !!!
A protože se v lesním atelieru chystala velká sláva - křtila se tam knížka o BH (pochopitelně :o)) ), nechtěla jsem tam zbytečně obtěžovat. Takže tentokrát výlet bez známky......
 
EPM
Nedostupná
V Hájence známku nemají.
 
Dana
Kerský les
Bohužel se musím připojit k tomu,že v hájence OPĚT známku neměli-prý ji budou objednávat ve středu:)))V atelieru bez problémů-příjemné prostředí,kouzelné výrobky.Děkuji.
 
Standa
Nedostupná
V Hájence vyprodaná, Ateliér v pondělí uzavřen.
 
KamPa
Sobota
TZ v Hájence vyprodaná,v ateliéru Kuba dostupná.V Hájence šípková i se zelím byly výborné,obsluha rychlá a příjemná,i přes velké množství jedlíků i pijáků,kteří měli též namířeno na XV.Hrabalovo Kersko.
 
Milan
Známku jsem získal v ateliéru Kuba bez problémů. V Hájence jsem se radši ani nestavoval.Ale vzpoměl jsem si na " Slavnosti sněženek ".
 
Michael (StrakaNaVrbe)
Hájenka nemá
V Hájence známku nemají a ani se netváří, že by ji chtěli. V Atelieru mají. Navrhoval bych tu Hájenku deaktivovat - proč jim tam nahánět lidi?Jinak menu i obsluha je tam řekl bych prostředního ražení... :) Nestěžuju si, ale neoslnili mě. A to rizoto bylo moc slaný! :))
 
Patrik
V Hájence známka vyprodaná, v atelieru Kuba bez problémů.V hospodě narváno, obsluha celkem milá a rychlá. Na jídelníčku Kanec se šípkovou a kanec s knedlíkem a se zelím - obojí dobré a chutné.Ale jinak Kersko nic moc. Ale ani jsem toho moc nečekal.
 
stochovak
Je to divné, ale v Hájence opět známku nemají. Prý, že je budou objednávat až na sezonu. Koupil jsem ji v pohodě v ateliéru Kuba. Moc pěkné, už se chystají na Velikonoce, velký výběr kraslic za přijatelnou cenu, ale i vkusné keramiky.
 
Martin
Hájenka
6.9.2011. Známka bohužel v Hájence nedostupná, pouze v Ateliéru je jich dostatek. V Hájence na turisty asi prdí z vysoka. Obsluha jako ve IV. cenové.
 
Honza
Restaurace Hájenka
Známka dostupná v atelieru, restaurace v sobotu narvaná k prasknutí.....pokud bude tedy hezké počasí, sobota kolem 13:00, tak vězte, že na oběd si budete muset vyčlenit minimálně 2 hodiny. Náš oběd trval od 13:10 do 15:15.....jediné co potěšilo, že obsluha nám neúčtovala pití....bylo nás jí líto sedět dvě hodiny na sluníčku a čekat na oběd.....
 
Jehlin
Známka dostupná v atelieru u Kuby. V Hájence nemají a prý letos ani nebudou objednávat...Jinak kančí výtečné a příjemná podzimní procházka Hrabalovým krajem.
 
vláďa
Známka bez problémů v Ateliéru Kuba. U Pramene sv. Josefa je mapa, která člověka navede k místům spjatým ať už s Bohumilem Hrabalem a nebo s filmem Slavnosti sněženek. Když vyjde krásné podzimní počasí, je tu úžasně.
 
magipriba
Tak v Hájence je to stále stejná písnička,známky jsou prý objednány,ale ještě nepřišly. Neznělo to dvakrát přesvědčivě. Jídlo celkem dobré,pivo Postřižiny vynikající. Možnost zakoupení pohlednice.
 
zlobr
TZ pouze v atelieru Kuba.Jinak je v Kersku krásně ,doporučuji výlet
 
lodivod
TZ v ateliéru Kuba dostatek. Cena 30 Kč za staré TZ bez nálepky.
 
Lukáš
V restauraci Hájenka známky nemají,ale prý je mají objednaný,že by do příštího týdne mohli být.Každopádně 11° Nymburské pivo je lahoda a i výborně vaří.Doporučuji za návštěvu jak Kersko,tak i blízké okolí.
 
Honza Pásler
Procházka Hrabalovým Kerskem dokáže vždy pohladit po duši, přenést člověka do Slavností sněženek. Škoda, že bylo právě úterý a Hájenka zavřená. Kančí se šípkovou omáčkou by určitě přišlo vhod víc, než jídlo univerzální chuti v kdysi vyhlášeném motorestu. Napravil to ale pěkný vizuální zážitek z Ateliéru Kuba
 
Marta
V Hájence úžasný oběd - kančí se šípkovou, a v ateliéru jsem zase utrácela, jejich keramika je "milý kýč". Teď tam vystavuje své malované fotky Eva Pilarová.
 
starý Jarda
TZ No.1611 Kerský les - pramen sv. Josefa
je právě v prodeji a už ji mám na stole. U pramene si můžete zároveň do lahví načepovat životadárnou vodu a v restauraci se zase můžete občerstvit a najíst. Lesní ateliér Kuba Kersko je zhruba vzdálen 500 m. V ateliéru i v restauraci jsou příjemní lidé. Jarda P*12 P.S. (www.lesniatelierkuba.cz) najděte si to každý ve svém prohlížeči.
 
Jarda Fredo
Prodejní místo
Pokud tedy můžu navrhnout prodejní místo, když tu ještě není, tak U Zlatého tygra v Praze u výčepáků P*12 naproti stolu, kde sedával pan Hrabal. Tam trefí každý turista.
 
Kersko
Kde se dá koupit?
No přece v lese ! Asi s ní běhají divocí králíci a musíte si ho chytit !
 
Jarda Fredo
KDE SE DÁ KOUPIT?
Hezké, ale chybí mi tady kde je ke koupi? Aktuální informace mi došla 4.8.2008 ve 13:32 a tento zásadní údaj tu dosud není v hlavičce tohoto místa uveden.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek