Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1614 - Bílá Voda


Popis

Bílá Voda je dnes nejsevernější české osídlené místo ve Slezsku. Kdysi však místo se strategickou polohou. Z toho vycházeli i piaristé, kteří kolem poutního místa, které je pro svou krásu nazýváno "perlou Jesenicka" založili svou kolej (na počátku 18.století).

Mapa

Navštívil jsem Bílá Voda

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Pohostinství Bílá Voda (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Muzeum Bílá Voda (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Obecní úřad, Bílá Voda (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
CÍRKEVNÍ PAMÁTKY
Kraj/okres:
Olomoucký kraj/Jeseník
Poloha:
50°26'31"N 16°54'56"E
Hodnocení:
2.324
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1614 - Bílá Voda


29.09.2023 - dostupná bez problému
07.07.2023 - dostupná bez problému
27.03.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
TZ
TZ ve velmi poučném muzeu. Skutečně konec světa. Nechápu, co tady lidi živí(tedy pokud nepracují v muzeu, nebo nedaleké hospodě).
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Konec světa
Na konci světa funguje hospoda a v ní se dá pořídit ledacos, například i otevření muzea. Muzeum stojí za prohlídku!
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
27. 7. 2012
TZ pořízena v pohostinství poblíž Gymnázia
 
Hana Mátlová
Hana Mátlová
dostupná
Zakoupena v muzeu.
 
Marta Krausová
Marta Krausová
tz
Známka zakoupena v muzeum u velmi chotné slečny. Muzeum nádherně upravené a nabízející spoustu zajímavých informací. Město působí osaměle, ovšem v muzeu je vysvětleno, proč tomu tak je ;)
 
Lubomír Soukop
Lubomír Soukop
nedostupné
Muzeum bohužel zavřeno, protože čerpají dovolenou (to je v srpnu, v době dovolených, vcelku zvláštní. No a hospoda má ještě zavřeno, byli jsme tam hned v 9 hodin.
Jinak tam není nic,... naštěstí kousek za hranicemi docela zajímavý zlatý důl se spoustou atrakcí.
 
Marek, Romana Šlahůnkovi
Marek, Romana Šlahůnkovi
tz
všechno zavřeno :-(
 
Tatiana Juríková
Tatiana Juríková
jiný kraj, jiný mrav
Známka zakoupena OU bez komplikací. Jinak vesnice, kde se nic neděje. Trochu nám to místo nahánělo strach. Při projíždění se všichni za námi otáčely. U OU na nás koukali s tajemným úsměvem a všechny ženy a dívky měli šátky přes hlavu. Necítili jsme se tam dobře, rychle jsme tedy zakoupily a co nejrychleji odjeli.
 
Ruda
TZ
Hezká obec, muzeum v opravě. Paní přišla na zavolání a byla velice vstřicná. Hospoda otvírá v 17:00. Škoda, že klášter pomalu chátrá.
 
Miroslav Dvouletý
Miroslav Dvouletý
TZ
Známka v pohodě koupena v restauraci. Mají zde výborný guláš. Putovali jsme dál do Polska na Kopalniu zlota.
 
Jarda Fredo
Je zde nové MUZEUM BÍLÁ VODA historie izolace, internace a integraceOTVÍRACÍ DOBA MUZEAPONDĚLÍ ZAVŘENOÚTERÝ – NEDĚLE 10 – 16.00 HOD
 
stochovak
Restaurace otevřena od 11 hodin. Přišel jsem v 9 30. Výčepní bydlí od restaurace asi 100 metrů. Po slušném požádání, zda by mi prodala jednu známku, mi tvrdě odsekla. že kvůli jedné známce nikam nepůjde. Tak jsem vyčkal do 11, koupil známku, a šel do Javorníku. Tady je názorně vidět, že by se mělo změnit známkové místo. Jinak místo stojí za návštěvu, klášter postupně dostává nový kabát.
 
Vratislav Stříbrný
11.8. v pátek měli mít na úřadě otevřeno, ale neměli, tak nezbývalo než počkat až otevřou hospodu, tam TZ bez problémů. Čas jsme vyplnili prohlídkou výrobny oplatek a hostií!
 
jirkacek
Bílá Voda - klášter,kostel,gymnázium,zámek,hřbitov
Cestou z Polska, kde jsme ve městě Zloty Stok byli na prohlídce bývalého zlatého dolu ( doporučuji ), jsme se zastavili v obci Bílá Voda. Nejprve jsme si zvenku prohlédli bývalý zámek na konci obce, kde je dnes psychiatrická léčebna. Potom jsme jeli na náves, kde jsme si v hospodě koupili známku. Cestou jsme si vyfotili hřbitov, kde jsou dnes pochovány řádové sestry z kláštera. Je to kulturní památka. Posledním cílem byl klášter,kostel a bývalé gymnázium - vše v jednom. Je pravda, že v hospodě razítko nemají, ani snahu o rozšíření nějakých turistických suvenýrů. Známku ovšem měli. Je pravda, že zde lišky dávají dobrou noc a že zde zdechl jiný čtyřnohý tvor. Asi proto sem komunisté umístili řeholní sestry do kláštera....Je pravda, že sem vede jen jedna silnice. Pěšky se dá dojít ledackde. I do Polska.Je pravda, že fotografie, obsáhlé informace o všech v titulku článku uvedených památkách najdete na www.turistika.cz , stačí vyhledat uživatele jirkacek a moje turistické cíle.Je také pravda, že tamtéž najdete desítky fotografií a informací ze zlatého dolu v polském městě Zloty Stok. Škoda, že v době naší návštěvy zde nebyla zařízena turistická známka.
 
Třebapepa
Škoda každého ušlápnutého kroku a ujetého km k získání této TZ. Negativní dojem umocněn ohromující neochotou personálu pohostinství (prodejní místo) poradit, kde lze např. ve vesnici sehnat razítko, pohlednici, apod. Nakonec poradil místní štamgast - Institut Krista Velekněze. Zde jsem se naopak setkal s velkou vstřícností a poskytli mi zde pohled i s razítkem "firmy". Na základě mých osobních zkušeností bych doporučil v této lokalitě změnu prodejního místa ve prospěch Institutu..........
 
Venca
Ahojky.....tak v hospodě známka není a neví kdy budou :(
 
MARKOS
AHOJKY. NA OÚ MĚLI ZROVNA POLEDNÍ PAUZU A POHOSTINSTVÍ V PONDĚLÍ BEZ ŽIVOTA,TAKŽE ZNÁMKU NEMÁM. SNAD JINDY. JINAK JE TO OPRAVDU KONEC SVĚTA. OSTATNÍM HODNĚ ŠTĚSTÍ.
 
Honza Pásler
Ačkoliv starší turistické mapy udávají, že je zde církevní muzeum, je areál bývalého piaristického gymnázia nepřístupný. Nahlédnout lze pouze do kostela. Ve vsi stojí za zmínku hřbitov s četnými hroby zdejších řeholnic.inak zde lišky dávají dobrou noc. Prodejní místo TZ - Obecní úřad - se nachází v domku na samém konci vesnice směrem na Bílý Potok.
 
Andilek@Prazdroj
Není tu editace, tak ještě jednou. Obecní úřad s infocentrem je druhý dům nalevo ve směru od Javorníku.
 
Andilek@Prazdroj
Otevírací doby
Pohostinství na náměstí, kousek od kostela, hlavní dominanty města:Na ceduli bylo 11-23, tak to snad platí po celý týden včetně víkendů.Obecní úřad a infocentrum:Po, Út, Čt 7:30 - 11:30 a 12:00 - 15:30St 7:30 - 11:30 12:00 - 17:00Pá 7:30 - 11:00Pokladna má stejnou otevírací dobu, akorát ve středu má do 15:30 a nevíme, jestli to nekomplikuje možný prodej. Ale v pohostinství případně uspějete.Jinak se jedná o nejsevernější obec českého Slezska s velkým poutním kostelem Navštívení Panny Marie, který býval piaristickým gymnáziem.
 
Mirka a Tomáš
Bílá Voda
Dne 25.10.2008 byla známka nedostupná. Prodává se v hospodě u cesty (zastávka autobuse Bílá Voda, restaurace). Ovšem hospoda má otevřeno v SO až od 15:00 hod, takže pro ty co si přivstanou, aby toho za ten den stihli víc, tak je to velice divná doba. Nechápeme z jakého důvodu má tato obec známku. Zdechnul tam pes. Vůbec se nám tam nelíbilo.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek