Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1631 - Santon - Bitva tří císařů


Popis

Santon je vrch, ale ne ledajaký. V památné Bitvě u Slavkova (1805) se vychází ze strategické trojice kót: stanoviště na kopci Žuráni,velitelského místa na Práteckém kopci a pevného obranného bodu na kopci Santon. Tři kopce a tři "císařské milosti".

Mapa

Navštívil jsem Santon - Bitva tří císařů

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Obecní úřad, Tvarožná u Brna
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
NEZAŘAZENO
Kraj/okres:
Jihomoravský kraj/Brno-venkov
Poloha:
49°11'18"N 16°45'50"E
Hodnocení:
2.758
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1631 - Santon - Bitva tří císařů


21.02.2024 - dostupná bez problému
12.06.2022 - dostupná bez problému
02.04.2022 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známku jsem koupil na obecním úřadě i mimo otevírací dobu.
 
David
ou
I v mimo uredni dobu velmi ochotna pani predmet prodala a jeste mi ukazala maketu Bitvy tri cisaru na MU.
 
Pavel Šustr
Pavel Šustr
TZ Santon
TZ zakoupena na OÚ - ochota i mimo úřední hodiny
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
TZ
Na výletě bu-bu-bu (Bučovice, Buchlovice, Buchlov) jsme zkusili i tuhle. Bohužel ve svátek OÚ bez šance. Škoda, že se neprodává na motorestu u sochy Granátníka, tam by se skvěle hodila. I když to "íčko" na mapách je tam spíš na ozdobu, nějak jsme ho tam neobjevili.
 
Tomáš Parák
Tomáš Parák
Santon
Známka zakoupena na obecním úřadu.
 
Marcela Nováková
Marcela Nováková
Nelze ověřit
Výlet na Santon byl neplánovaný, takže jsme netušili, že obecní úřad má zavřeno. Prodejna u Matysů již neexistuje, bylo by fajn prodej přesunout do nějakého jiného obchůdku :)
 
Milan Doležal
Milan Doležal
Dostupná
Tvarožnou jsem navštívil ve čtvrtek, a přesto že úřední hodiny mají v pondělí a ve středu od osmi do pěti, na OÚ bylo otevřeno známku mi jedna velmi milá paní prodala.
 
Karel Doležel
Karel Doležel
výlet
Dostupná. Ta co to prodává tam nebyla ale prodal mi to starosta. Příjemní chlap.
 
O víkendu nedostupná
O víkendu nedostupná
Prodejna U Matysů zrušena, OÚ o víkendech nefunguje. Bylo by vhodné známku prodávat v potravinách vedle či naproti OÚ nebo v místní cukrárně.
 
Tomáš Vereš
Tomáš Vereš
Re: O víkendu nedostupná
21.09.14
Situacia stale rovnaka. Ou cez vikend zatvoreny a predajna U Matysu zrusena. Dokonca nas vietnamci ktory predavali v potravinách vela Ou poslali na nedaleky motorest Rohlenka, ze tam Tz maju, ale samozrejme tam ich tak isto nemali...
 
Ladislav Svoboda
Ladislav Svoboda
Santon
Kaple v opravě, ale dovnitř se dá podívat, pod kopečkem je i informační panel. Turistické známky mají na OÚ Tvarožná u Brna a dělo je opravdu před úřadem.
 
Aleš Janík
Aleš Janík
Santon - Bitva tří císařů
známečku jsem koupil v místním obecním úřadu na náměstí + dostal jsem razítko - sice né turistické,ale obecní,taky pěkné./ prodejna U Matysů už není./
 
Pavel Lokaj
Pavel Lokaj
Obchůdek u Matysů
Obchůdek u Matysů už neexistuje, zbývá tedy jen OÚ a to jen ve všední den :-(
 
jerry720
Dostupnost známky.
V neděli 07. 04. 2013 okolo 09.00 h je víc než nemožné sehnat TZ. Kanón, který je vyobrazen na TZ nahoře na Santonu nenajdete, je ale k vidění v Tvarožné před obecním úřadem. V obci stojí určitě za povšimnutí velice pěkný kostel.
 
Luděk
Na obecním úřadě jsme tur. známku získali i v pátek odpoledne. Prodávají je zde (v patře) dokonce za starou cenu. Koupit si můžete i pohlednice Tvarožné nebo vrchu Santon. Na úřadě je také k prohlédnutí velký model slavkovského bojiště.Obchůdek u Matysů se přestěhoval na náves naproti OÚ, ale tur. známky nevedou.Oběd v restauraci U Havlů pokazilo, že vůbec netopili. To je na únor odvážná forma úspor.Luděk
 
Alena
Víkend
O víkendu tuhle známku nemáte šanci koupit, u Matysů ji nemají, odkazují na koupi v budově OÚ, jenže ouha, OÚ má úřední hodiny pouze v pondělí a ve středu od 8 do 17 hod a s polední přestávkou. Takže smolík pacholíku, přitom hned vedle OÚ je prodejna potravin, kterou sice vedou vietnamští obchodníci, ale mají otevřeno každý den, včetně neděle až do 20 hodin, nevím proč známka není umístěna právě tam.
 
Michal
Prodejna U Matysů se opravdu blbě hledá, proto posílám souřadnice: 49°11'32.366"N, 16°46'40.864"EZnámek mají dostatek.
 
Petr
známku mají v prodejně "U Matysů", na prodejnu se ale musíte ale zeptat, velmi špatně se v obci hledá
 
ados
Zero mš opravdu pravdu s tím že je dělo umístěno na náměstí před obecním úřadem.Dokonce je tam i malá replika.
 
Zero
V neděli odpoledne se známka Santonu opravdu sehnat nedá. Kaple na Santonu je hezká a z vršku je pěkný rozhled do okolí. Naštěstí kolega bydlí nedaleko, tak si TZ nechám dovézt.
 
Lukáš
je to sice jen malá kaple ale byla přístupná jen to dělo tam chybí je prý na náměstí v Tvarožné
 
Honza
Turistickou známku jsem v ani v prodejně U Matysů, ani na obecním úřadě nesehnal. Měl jsem však štěstí na ochotnou paní z obecního úřadu, které jsem nechal 25,-Kč a která mi slíbila, ža jakmile jim z Rýmařova objednané známky přijdou, pošle mi ji poštou.
 
Lukáš
Celkem smůla ... opravdu v sobotu odpoledne si můžu o TZ nechat jen zdát. Přitom hospod tu mají dost. A dokonce bez pohledů ... Snad mi jako důkaz uznají pohled z nedaleké Rohlenky.
 
hynek
21.4.09 jsem navštívil kapličku na Santonu.Kaplička zavřená a po dělu pouze držáky.Asi jej někdo jak už v Česku tomu bývá ukradl.Tz si nechám poslat z Rýmařova.
 
Nalim L.
28. února 2009 známka zakoupena bez problémů v prodejně U Matysů. Upozornění pro motorizované návštěvníky - cesta u prodejny je v dezolátním stavu!
 
yety
31.1 Byl jsem se podívat na známkové místo Santon.Je to pěkné místo ale dělo asi někdo ukradl do šrotu nebylo tam.Zřejmě jej schovávají na zimu.Výhled nebyl žádný,hrozně moc sněžilo, kaplička je otevřená.Divím se že není zničená nebo že se tam někdo nevysral.
 
jirkacek
Santon
Včera jsme s rodinou navštívili nejdříve Mohylu míru a poté jsme jeli na další místo bojů v roce 1805 - Santon. Cesta pro auta a kola perfektně značená - u každé křižovatky hnědá směrovka Santon, který leží prakticky u dálnice Brno - Olomouc. Pojedete-li po dálnici , sjeďte na motorest Rohlenka a za ním ( ve směru od Brna ) doleva. po 300 m odbočíte podle směrovky na polní cestu a uvidíte kapličku - to už je Santon. Kaplička je otevřená , blízko ní ukázka valu a kanón. Navíc nám pěkně svítilo sluníčko a měli jsme i hezký výhled po krajině - neboť Santon stojí na vyvýšeném kopci. Pro známku jsme nejeli , nechám si ji poslat z Rýmařova .
 
kuba
tz santon je velmi pěkná,i kluci ze školy po mě chtějí abych jim ji zašel koupit.a to mě velmi baví!!!:-)
 
Pařez
TZ U Matysů neměli, ale slíbili, že objednají. Ochotná paní na OÚ prodala. Motiv TZ je pěkný. Jezdím často okolo tohoto návrší s kaplí a jsem rád, že toto místo známku má. Památník na bitvu je v oci Tvarožná. V samotné kapli na kopci Santon jsem ale nebyl. Snad jiný poví... :-)
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2901 Turistických známek
2887 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek