Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1669 - Pevnost Terezín


Popis

Město Terezín bylo již od prvopočátku vybudováno jako obranná pevnost, založena císařem Josefem II. a prohlášena svobodným královským městem. Pevnost Terezín patří po stránce stavební mezi nejdokonalejší fortifikační stavby na světě.

Mapa

Navštívil jsem Pevnost Terezín

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také výletku
Prodejna skla a suvenýrů Luba, parkoviště
Toto místo prodává také turistickou známku
Prodejna na památníku Terezín (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Infocentrum Retranchement 5, Dukelských hrdinů 43, Terezín (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
VÁLEČNÉ PAMÁTNÍKY
Kraj/okres:
Ústecký kraj/Litoměřice
Poloha:
50°30'36"N 14°9'0"E
Hodnocení:
2.817
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1669 - Pevnost Terezín
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 1669 - Pevnost Terezín


04.02.2024 - dostupná bez problému
01.07.2023 - dostupná bez problému
31.05.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Renata Placková
Renata Placková
TZ za 45
Vyzkoušeno v infocentru a v jednom z muzeí. Podle vyjádření mají "všechny za 45".
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z Rýmařova.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Terezín
Unikátní město z mnoha důvodů. Jednak architektonická stránka - příkopy a obranné zdi, ale též všude ve městě obrovské kasárny a další budovy, na náměstí obří kostel. Dále pak ponurá historie, která na vás dýchá odevšuď. Určitě navštivte Malou pevnost - památník. My jsme dále navštívili muzeum Ghetta, Magdeburskou kasárnu a krematorium. Na výběr je zde toho opravdu mnoho a jak již bylo řečeno, ani náhodou se to nedá stihnout za jeden den. Pokud hledáte relativně slušné jídlo (nečekejte žádný kulinářský zážitek), za extra nízkou cenu, navštivte poněkud retro zařízení s milou obsluhou - Restauraci Atypic.
 
Jana Frančeková
Jana Frančeková
TZ
Známka zakoupena v infocentru i s TZ Labská stezka. Spousta muzeí, prohlídka podzemí a pevnost, super!
 
wenzel
Terezín
V Terezíně se dá být celý den a i tak nestihnete projít všechna muzea, galerie a prohlídkové okruhy. Nádherný systém chodeb, které lze spatřit na krajích města. Hezké je i náměstí s kostelem ve středu města. Poté, co jsme si Terezín prošli, jsme směřovali k Památníku. TZ zakoupena v IC, dále mohu doporučit restauraci Kotlina u golfového hřiště, zaparkovat lze zdarma na parkovišti u krematoria.
 
Jiří VELECHOVSKÝ
Jiří VELECHOVSKÝ
íčko
V infocentru zakoupeno i s TZ Labská stezka.
 
Linda Valentová
Linda Valentová
Podzemí
Prohlídka podzemních chodeb s výkladem průvodce pana Holečka naprosto fantastický zážitek-mohu vřele doporučit!:)
Jen malé upozornění: nic pro klaustrofobiky a pro ty,kdo mají strach ze tmy;)
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
TZ
Známka bez problémů zakoupena v IC Retranchement 5, jen škoda, že tu nemají i známku Památníku, nevadilo by mi všechno nakoupit na jednom místě, abych se pak už mohl jen soustředit na obsah prohlídky. K místu není třeba nic dodávat, je to povinná návštěva každého Čecha. Líbí se mi, že vedle pochopitelného zaměření na 2. sv. válku se nezapomíná ani na období Marie Terezie a Josefa II.

Pozor jen na parkoviště u IC. Nevím jak jinde, ale na mapy.cz je značené jako bezplatné, ale ve skutečnosti se platit musí. Po nás chtělo 10Kč, nevím, jestli je to jednotné, nebo podle času. Každopádně se asi nejedná o žádnou katastrofu, ale hodí se to vědět.
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Pevnost
Mesto se každým rokem trochu proměňuje a z pohledu návštěvníka, k lepšímu. Známka dostupná v IC, stejne jako nálepka.
 
Miroslav Husák
Miroslav Husák
doporučuji návštěvu
Prohlídka města je nádherná, zvláště nově zpřístupněné sklepy.
 
Vratislav Blažek
Vratislav Blažek
TZ i TN 1669
Bez problémů v prodeji v Infocentru Retranchement 5
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Nic
IC dočasně nic. Jak moc dočasně, těžko říct.
 
Vladimír Hruška
Vladimír Hruška
TZ
Pozor, íčko na náměstí Čs. armády v Terezíně (vedle MÚ) je zrušeno a přesunuto muzea Retranchement 5, cca o 2 ulice dál, kde je TZ dostatek. Na původním místě íčka je vysvětlující mapka. ;)
 
Pavel Fryček
Pavel Fryček
TZ
TZ jsem bez problémů koupil na již neplaceném parkovišti v prodejně skla a suvenýrů Luba u Malé pevnosti. Bohužel infocentrum na náměstí bylo zavřeno, přestože mělo být otevřeno. Dělalo to na mě dojem, že je zavřeno už dlouho. Byla středa.
 
Pavel Nový
TZ
Bohužel jsem nenašel místo, kde by se dala koupit TZ. Íčko na náměstí má v sobotu zavřeno. Nevím, kdo to vymyslel zavírat v den, kdy nejvíce turistů jezdí na výlety. Možná by stačilo, kdyby někteří obchodníci na náměstí prodávali i TZ. Obchodů je tam v sobotu pár otevřeno.
 
Petr Orvoš
Petr Orvoš
30.7.2015
TK dostupná zřejmě pouze v infocentru na náměstí, v muzeích ji nelze sehnat, tam mají jen Památník.
Město rozhodně stojí za prohlídku, i když se všude opravuje. Parkování bez problémů. Doporučuji.
 
Lucka
prodejní místo
prodejna skla a suvenýrů Luba je v rohu parkoviště vedla wc
 
Monika Němcová
Monika Němcová
IC zavřeno
Dne 27.7.2014 IC z důvodu dovolené zavřeno, druhé prodejní místo jsme neobjevili.
 
Libor Marek
Libor Marek
01/03/2014
TZ v sobotu a ještě k tomu před sezónou nedostupná. IC na náměstí v So zavřeno, suvenýry na parkovišti také. Nechápu, proč není možné TZ prodávat v Magdeburských kasárna či v Muzeu ghetta, kde je otevřeno a mají TZ 321. Samotná velká pevnost působí spíše nevlídným dojmem, určitě k tomu přispělo i dnešní chladné a pošmourné počasí.
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Komentované prohlídky pevnosti
Známku jsme zakoupili v neděli po poledni v infocentru. Tři dny předem jsem si na tel. čísle 607665455 u předsedy Klubu vojenské historie objednal i komentovanou prohlídku pevnostního opevnění. Mohu všem jen doporučit. Prohlídka trvala cca dvě a půl hodiny a podívali jsme se i do podzemních prostor pevnosti. Jedním slovem SUPER.
 
Karel Dvořák
Karel Dvořák
OK
Známek dostatek v IC, obsluha zrovna moc ochotná ale není, sotva pozdraví :( z IC mám daleko lepší zkušenosti
 
Róbert Fabian
Róbert Fabian
Ok
TZ zakoupena v suvenýrech u parkoviště při památníku. IC ve městě otevřeno denně kromě soboty (t.j. dnes :)).
 
Věra
Paní zde v suvenýrech velmi neochotná,známku nemají,jen tu s památníkem Terezín o jiné známce nemá ani tušení že existuje.
 
Jarda
Zakoupena v IC 6.9.2012 bez problému.
 
stochovak
TZ koupena v IC. Otvírací doba po - pá 8- 17 sobota zavřeno, což se velice divím, když přijede nejvíc turistů, ne 9 15 hod.
 
Martin Kundera
Dnes jsem projížděl Terezínem kolem 13:45 hod, kde jsem dozvěděl, že informační centrum má otevírací do od 9:00 hod do 15:00 hod, chtěl jsem si zakoupit známku a ejhle infocentrum zavřené, čekal jsem do 14:40 zda li někdo přijde a bohužel nepřišel....
 
Aleš Krump
V Terezíně jsem byli 31.10.2010,chtěli jsme koupit známku v informačním centru,které mělo být otevřené,ovšem jen mělo.Po deváté hodině bylo zavřené,otvírací doba od 9:00,byl tam vzkaz,že bylo zavřeno 28. a 29. října.Vrátili jsme se tam před polednem a už tam byl vzkaz,že je zavřeno 31.10.To znamená,že během státního svátku a víkendu neměli otevřeno ani jednou,opravdu pěkná vizitka Terezína.Na co si tam píšou otvírací dobu,když si pak dělají co chtějí?
 
libor
Známku jsme koupili dnes v infocentru.V prodejně suvenýrů známka nedostupná.Paní z prodejny Luba nám sdělila že prý budou až na jaře.Ještě je prý mají v muzeu gheta.
 
brumlik
tz nedostupná
při mé dnešni návštěvě pevnosti Terezin jsem znamku nesehnal v prodejně luba již letos nebude to je pěkný bordel
 
Zdenda
Vydal jsem se do Terezína v neděli, prohlédnul si podzemí a chtěl jsem si na náměstí koupit TZ, bohužel tuhle neděli si pracovníci IC vzali volno a tudíž bylo beznadějně zavřeno. Nicméně do Terezína se ještě určitě podívám, protože jsem nestihl návštěvu památníku, který chci vidět.Poněkud rozpačité pocity jsem měl v Terezíně z chovanců místního ústavu, kteří se pohybují v ulicích a žebrají peníze a cigarety. Podle jedné místní paní však nedostatkem prostředků netrpí, berou to tedy zřejmě jako nějaký druh zábavy. Asi mají rádi cizince, protože někteří z nich si osvojili pár základních slovíček z němčiny. Fotoaparát na krku je pro ně neklamné znamení, že jste právě vy objekt jejich zájmu.
 
Tatík
Turistických známek (se znakem Terezína) a pohledů dostatek v prodejně skla Luba na parkovišti u Malé pevnosti. Jen doplním AFIKa: Terezín byl z největší části vybudován v letech 1780-1790. Stejně jako Josefov byl postaven na "zelené louce", byly zbořeny dvě vesnice, zarovnán terén a přeloženo Ohře do nového řečiště. Hlavní osmiúhelníková pevnost na levém břehu má v úhlech bastiony spojené kurtinami a před nimi je široký příkop. Byla zabezpečena skoro 30 kilometry podzemních chodeb s minami a odposlouchávacími chodbami. Do bojů však nikdy nezasáhla. Až do r. 1994 zde sídlila armáda.
 
turista
Oblast Žatecko
Praha - oblast Plzeň, to je stejný nesmysl jako Terezín oblast Žatecko???
 
Keži
TZ 1669 již jen nová!
Při mé dnešní zpáteční cestě z vodního hradu Budyně n.O. jsem se zde opět zastavil,abych zjistil aktuální stav. Vězte,že starší-raritní TZ je dle majitelky obchůdku již vyprodána!Má už jen novou verzi se znakem pevnosti.Dobrý lov a snad už letos konečně i dobré počasí!
 
Lukáš
TZ dostupná bez problémů.Prodejen skla je na Parkovišti u Terezína asi 5.Prodejna Luba je uplně vzadu na parkovišti.
 
feli
K dispozici jsou stále oba motivy. TZ s vyobrazením Malé pevnosti je prý ještě asi 30 kousků.
 
Keži
TZ 1669-nový motiv je již v prodeji!
Potvrzuji prodej TZ s novým motivem (znak pevnosti zal.1780) ve stánku na parkovišti u památníku/pevnosti.Věškeré dotazy můžete volat přímo majitelce obchodu pí.Bartošové - tel. 736 764 074,je velmi ochotná a TZ Vám dá i vybrat.Starých verzí tam má ještě 15 za 200 kusů,tak si tam pro opravdovou raritu rychle zajeďte !!!
 
Iča
Známka je v prodeji od minulého týdne s jiným obrázkem (erb). Paní doprodává i ty první s vyobrazením pevnosti, těch prý bylo jen 200.
 
feli
Pro AFIk 2811
Pevnost se skládá ze tří částí:- hlavní (městská) – leží na levém břehu Ohře.- Malá pevnost – na pravém břehu Ohře směrem ku Praze- opevněný prostor ležící mezi „malou“ a „velkou“ pevností.No a Malá pevnost je nejznámější a z důvodu památníku i nejudržovanější součástí opevnění takže......... a nikoliv jenomže.... :-)))
 
AFIk 2811
Tak TZ jsem konečně koupil. A vcelku se povedla, jenomže....TZ je pro Pevnost Terezín, tudíž pro město, a na TZ je vyobrazená Malá Pevnost - Památník (no. 321)
 
feli
Mám ji také
................ a je to stánek se suvenýry na opačné straně než je vjezd na parkoviště.
 
radek
mam ji
Znamku jsem dnes zakoupil na parkovisti ve stánku vede wc.bylo jich tam okolo 15 kusu jeste
 
Kaly
1669 zakoupena
Dne 17.5.2009 jsem při příležitosti smuteční tryzny u Památníku Terezín tuto známku zakoupil. V prodejně suvenýrů v Malé pevnosti nebyla a paní prodávající sdělila, že ji nemají ani "na skladě". Známku jsem koupil až ve stánku s upomínkovými předměty na parkovišti u památníku. Dle sdělení prodávající jich má být údajně vyraženo jen 200 a další se již do distribuce dostat nemají. Takže obrázek nechť si udělá každý sám. Jinak se připojuji k názoru, že TZ č. 1669 má své místo v kolekci a Pevnost Terezín si ji zaslouží. Tleskám pisateli "feli".
 
Keži
1669 stále nedostupná!!!
Při dnešním návratu z Roudnice n.L. do Ústí n.L. jsem se v Terezíně zastavil a potvrzuji,že ji dnes 14.5.09 v 16.15 hod. stále ještě neměli! Prý ji očekávají každým dnem-je objednána.
 
feli
Pro Klárinku a Paola
1. Hlasovali jste? Pokud ne, tak nyní se již neptejte a nedivte.2. Rozdíl je velký, stačí zabrousit do historie!!!3. O výrobě TZ se rozhodlo téměř před měsícem.4. Jedna stačí? Já taky nejdřív váhal zda dát ANO, nebo NE. Po prostudování všeho dostupného jsem se rozhodl pro ANO. Pevnost si známku zaslouží.Hóóóóódně úspěchů
 
Martin
Prave jsem se vratil z Terezina,muzu potvrdit ze v prodejne o TZ nic nevi,nastesti jsem z Litomeric,tak to zkusim pozdeji.
 
AFIk 2811
V prodejně o TZ zatím nic neví a infocentrum má v sobotu zavřeno, takže případné info o této TZ jsem nedostal.Pro Paola a KlárinkuPevnost Terezín je společně s pevností Josefov jedinou pevností u nás, tak proč by nemohla mít TZ? Jinak památník Terezín (malá pevnost) je samostatný celek, který k městu nepatří...proto bývá nazýván Malá pevnost a město Velká pevnost.
 
Paolo
jedna známka stačila
Také to nechápu, v Terezíně jsem byl před dvěma týdný. Teď si tam akorát pojedu pro známku a zase zpátky. Jedna známka Terezínu určitě stačila.
 
Klárinka
Vysvětlení
Prosím o vysvětlení, proč vznikla tato TZ, když Památník Terezín má svou TZ 321. Jaký je rozdíl mezi Památníkem a Pevností??
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek