Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 2491 - Máchovo jezero


Popis

Máchovo jezero též zvané Velký rybník nebo Velký Dokeský rybník, lidově Mácháč je největší rybník v Libereckém kraji a osmý největší v Česku. U Turistické známky 714 Doksy u Máchova jezera bude změna motivu. Motiv u této TZ se bude vztahovat k městu. www.doksy.com/machovo-jezero/ms-2462/p1=2462


Mapa

Navštívil jsem Máchovo jezero

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Trafika - Lipové náměstí, Doksy
Toto místo prodává také turistickou známku
Občerstvení u Máchového jezera, poblíž Yacht klub
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Infocentrum, Valdštejnská 183, Doksy
Toto místo prodává také turistickou známku
Památník Karla Hynka Máchy - Doksy
Toto místo prodává také turistickou známku
Infocentrum, Jana Roháče z Dubé 29, Staré Splavy
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Stánek - Staré Splavy - Pod Borným (červenec - srpen)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
NEZAŘAZENO
Kraj/okres:
Liberecký kraj/Česká Lípa
Poloha:
50°34'34.05"N 14°39'0.64"E
Hodnocení:
3
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 2491 - Máchovo jezero


23.08.2023 - dostupná bez problému
19.08.2023 - dostupná bez problému
18.08.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Máchovo jezero
Známka zakoupena v infocentru na zámku. Než jsme se vydali na procházku kolem břehů Máchova jezera, navštívili jsme i Zoopark Doksy. Za mě místo, které by si TZ taky zasloužilo.
 
Milan Rulc
Milan Rulc
TZ
Ve Starých Splavech neměli, měli jen TZ 1488 - Jarmilina skála
 
Lenka T.
Známky
Známka koupena v IC na zámku. Pokud půjdete na nádvoří a vlevo do prvního patra, je tam muzeum čtyřlístek taktéž s TZ.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z Rýmařova.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Máchovo jezero
Jelikož jsme nestíhali, mohli jsem jezero prozkoumat pouze z lodi. Okruh po naučné stezce snad někdy jindy, ale z už z lodi bylo patrné, že se jedná o moc pěknou procházku podél jezera povětšinou borovými háji a v nich skrytými kempy a plážemi. My se tedy při okružní plavbě na lodi Máj nedozvěděli nic, ale i tak to bylo pěkné. Na pláž je vstup se psy zakázán a tak jsme tam nešli, na loď smí zcela zdarma.
 
wenzel
Máchovo jezero
Nádherné jezero, krásná vyhlídková plavba, příjemná procházka okolo jetera.....ale děsné podmínky pro vstup na pláž. A to jak na straně "dokské", tak "starosplavské". I když chcete pouze vstoupit na pláž, třeba abyste si udělali hezkou fotku na pobřeží, musíte zaplatit vstupné, jakobyste se šli koupat. Toto opatření hodně návštěvníků otrávilo natolik, že raději z místa rovnou odcházeli. Pouze k večeru se již vstupné nevybírá a turnikety jsou otevřeny. Zpátky k pozitivům. Místní lodní přeprava nabízí v několika časech okružní vyhlídkové plavby, které vás seznámí s jezerem jako takovým, ale také uvidíte všechny břehy, pláže, zákoutí, hnízdící kachny a pohled na Bezděz z vodní hladiny. Také ostrůvek uprostřed jezera, na který je zakázán vstup, si detailně prohlédnete. Škoda jen, že při vyplutí začalo pršet a ač se jednalo o krátkou přeháňku, paluba lodi byla zmáčena a sedět na sluneční palubě bylo nemožné. Lístky na loď se nedají koupit v předstihu, vystát dlouhou frontu je nutností- lístky se kupují u kapitána při nástupu na palubu. Dále je na břehu půjčovna člunů, lodiček, šlapadel a bůhvíjaké vodní techniky. Na březích je také velké množství stánků s jídlem a pitím, avšak ceny čekejte spíše ve vyšší cenové hladině. Okolo jezera vede hojně využívána stezka, a to jak pěšími, tak cyklisty. Co se týče pláží, tak hezčí a větší nám přišla ta ve Starých Splavech, kam jsme z Doksů šli. TZ zakoupena v IC Doksy na zámku.
 
Milan Šperka
Milan Šperka
TZ
koupena ve stánku ve Starých Splavech, byla i v IC na zámku v Doksech.
Koupání výborné, lidí dost - je to prostě Mácháč...
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
Jezero
K Mácháči jsem se na pláž v Doksech dostal po asi 25 letech a docela se to tu změnilo.Pěkné to tu mají,po procházce městem jsme využili pěkného počasí ke koupání,voda mírně studenější ale dalo se to. Lidí koncem června taky docela v pohodě.
TZ v infu na zámku.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Dneska to na koupání nebylo známku sice mám z infocentra Doksy ale stejně sem zajedu znovu se vykoupat místo krásné.
 
Josef Bušek
Josef Bušek
TZ Máchovo jezero
Máchovo jezero jsme navštívili 10 a 11.6.2019. Je osmým největší rybník u nás v Čechách dobře se v něm koupe i vyhlídková loď není k zahození toto místo si TZ urči zaslouží určitě doporučuji navštívit. TZ co jsem viděl měli v nějakym kiosku ve Starých Spavéch ,ale mají ji i v informačním centru na náměstí mají též: 714.724,1401,1488,1956,2186.
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Máchovo jezero
Známka zakoupena Informačním centru a Muzeu TZ, Opavská 1357/74, Rýmařov (11/2018). Okolí jezera jsem navštívil na kole, bylo pškné počasí a rozhodně to stálo zato.
 
Libor Hančar
Libor Hančar
Mraky lidí, všude kam se podíváš - 16.8.2018
Pokud se chystáte jen na krátký výlet doporučují projít skrz parkoviště u nádraží a dát se doprava přes most, kde je volně přístupná pláž s možností koupání. Jinde se asi k vodě bez placení nedostanete, na můj vkus je tu dost přelidněno ale to je zde asi normální. Jako zajímavost doporučuji využít plavbu po obvodu jezera z nedalekého přístavu v jeho středu se nachází zřícenina hradu Myšlín :)
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
TZ
Nevadí mi prodej v IC, to má dobrou otevírací dobu a podle mě je to lepší, než hledat někde po kioscích s občerstvením někoho, kdo ví co je "takové to dřevěné kolečko". Pravda ale je, že koncentrace známek na metr čtvereční už tu trochu překračuje míru. :-) Co mi vyloženě vadí je, že ještě nebyla vydána nová ražba známky 714, to mělo být hotové zároveň s touto novou. Takhle se sem kdo jí bude chtít bude muset táhnout znovu.
 
Václav Toth
Václav Toth
TZ
Dostupná bez problémů v IC Doksy.
 
Jaroslav Friedman
Jaroslav Friedman
???
Jsem si myslel, že nová turistická známka Máchova jezera bude na prodejních místech kolem jezera mimo Doksy, protože jedna známka jezera se stejným motivem už v Doksech v prodeji je. Ale ono je to jinak
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
už několikátá
Kolik známek musí vzniknout na macháči, aby posléze vznikla přímo TZ Máchovo jezero? A možná se v tomto bude dále pokračovat, protože macháč má několik pláži.
 
Lucie Pechová
Lucie Pechová
Mácháč
Velmi nás potěšilo, že známka byla oficiálně vydána a vyrobena začátkem června a již 9.6. 2018 byla k sehnání a to i v památníku K.H.Máchy. Jezero i městečko stály za návštěvu.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek