Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1795 - Muzeum Keltů Dobšice


Popis

Dobšice jsou významným nalezištěm laténských hrobů v Polabí. V muzeu jsou figuríny muže-bojovníka a ženy z doby existence dobšického keltského pohřebiště.

Mapa

Navštívil jsem Muzeum Keltů Dobšice

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Muzeum keltů v Dobšicích
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
SKANZENY A MUZEA
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Nymburk
Poloha:
50°8'3"N 15°16'6"E
Hodnocení:
2.76
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1795 - Muzeum Keltů Dobšice


21.08.2023 - dostupná bez problému
10.07.2023 - dostupná bez problému
21.03.2023 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z OÚ.
 
Aleš Dvořák
Aleš Dvořák
Uzavřeno
Muzeum otevírá až 1.4. (možná - spíš na objednání).
 
René Pietschmann
René Pietschmann
TZ
I po třech letech se nic nezměnilo. Vše je stejné jak napsal Libor H.
 
Libor Hančar
Libor Hančar
Mini muzeum Keltů - 2.4.2017
Malá vesnička s malým keltským muzeem. Ochotná slečna průvodkyně nám vše povyprávěla a prohlídku zakončil krátký dobový film. Bylo to malé ale super:)
 
Jaroslav Pelikán
Jaroslav Pelikán
Re: Dostupnost
Z prominutím s tím to nesouhlasím pokud jste jsi to nepřečetl pořádně vaše chyba obec nemá prostředky ani peníze aby tam někdo mohl byt celí den a známku jsem koupil ještě za starou cenu 30Kč
 
Martin Průcha
Martin Průcha
Dostupnost
Známka zakoupena v muzeu až po zavolání na tel.číslo, kdy přišla milá dívčina. Černou kaňkou je pak předražená známka o pět korun. Třeba si to účtují za to, že musí přijít a prodat vám ji a že je zrovna rušíte i když mají být v muzeu během pracovní doby.
 
Václav Tobiáš
Václav Tobiáš
Spokojenost
Já byl spokojený na 110%. Zavolal jsem na telefonní číslo, které bylo uvedené za oknem. A to něco po 14. hodině - za 5 minut přišla usměvavá, příjemná mladá paní. Velmi ochotně mi prodala známku a ještě mi pochválila můj nový fotoaparát.
 
Eva Najmanová
:-(
Na uvedená tel. čísla nikdo nezvedá, takže známku nemáme a do muzea jsme se nedostali.
 
Mirek Kňourek
Mirek Kňourek
...
na svých webovkách vás na to nepřipraví, ale v rámci uvedené otevírací doby muzea mají rpůvodci "pohotovost" na mobilu (vždy konkrétní číslo je uvedeno na okně muzea) a na zavolání dorazí. muzeum malinké, ale vynahradí to krásně upravený prostředí samotných dobšic a pěkně udělaný model keltské vsi. doporučuju projít dobšovu naučnou stezku - prostředí meandrů je nádherný
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Dobšice
Průvodkyně přišla do muzea na zavolání. Muzeu malé, ale pěkné. Známek mají dostatek.
 
Miroslav Dvouletý
Miroslav Dvouletý
:-)
Dnes ve všední den, k času zavíracímu, nás tam po zavolání na mobil pustila mladá paní. Věnovala se jen nám - dvěma lidem. Prošli jsme expozici v jediné místnosti, zodpovídala naše dotazy a pustila nám originální film ze života Keltů. Děkujeme za ochotu.
 
gallisek
Prima
Tak tohle opravdu stojí navštívit a to hlavně, kdo má malé děti. Průvodkyně přišla po předchozí tel. domluvě a byla velmi příjemná a hodná. Ale malé děti hlavně bude následně zajímat cca 2200 m dlouhá naučná stezka malého Dobše, kde jsou různé úkoly a je to příjemná procházka přírodou okolo Cidliny. Ještě, kdo se zajímá o geocaching tak je tam i zajímavé keška. Takže velký dík a takhle malé vesnici, že dokáže něco podobného udělat. Kdo pojede okolo tak se tam zastavte. Kolem vede i cyklotrasy polabská.....
 
Tatík
Průvodkyně opravdu přijela po zavolání na telefonní číslo za oknem, mezitím jsme prošli část naučné stezky. Vstupné 25,- Kč, turistických známek dostatek. Smekám před nadšenci v malých obcích, kteří dokáží vybudovat plnohodnotné turistické místo téměř z ničeho.
 
LukasZ
Muzeum Keltů
Muzeum je malé, ale tento nedostatek bohatě vyváží bezvadný výklad paní průvodkyně, který je skutečně na třičtvrtě hodiny a hlavně je k věci. Tady by se měly učit ostatní obce, jak si zařídit své mikroregionální muzeum (nebo jak by měl vypadat jeho průvodce :-)Pro zvědavé děti je připravena pěkná Dobrodružná stezka malého Dobše kolem Dobšic a Archeoskanzen.
 
Michael (StrakaNaVrbe)
:)
Jsou tam fajn lidi, telefon byl napsaný za oknem a netrvalo dlouho a slečna průvodkyně přijela na kole. Vykládala se zápalem, bylo to příjemné poslouchat, i když se vlastně jedná o jedinou místnost. Doporučuju!(Akorát je škoda, že v místní hospodě nevařej.)
 
filipac
Doporuručuji si to předem domluvit.Já s mým otcem jsme přišli k museu,nikde nikdo.A to píší na stránkách ,,otevřeno denně od 11:00 do 16:00" Aspoň jsme si prošli stezku malého Dobše.Sice jsme neměli list,nicméně aspoň jsem si procvičil vlastivědu :)
 
Libor
DOPORUČUJI
12.02.2011 (So) - TZ k dostání v muzeu, paní z muzea je velmi ochotná a flexibilní - muzeum nám otevřela na základě naší předchozí telefonní žádosti (určitě doporučuji si prohlídku domluvit takto předem, telefon je na internetu) a ač je muzeum malé, dostali jsem od paní perfektní výklad, který přizpůsobila pro mého 5-letého syna (ten si dokonce mohl namlít obilí jako staří Keltové), součástí prohlídky je i promítnutí krátkého filmu o životě Keltů ... ve spojení s pěknou naučnou stezkou malého Dobše (cca. 2,5 km, 12 zastavení s úkoly pro děti, viz též internetové stránky) je to ideální rodinný výlet na celé odpoledne
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek