Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1812 - Mlýn Dřevíček u Stárkova


Popis

"Mlýn Dřevíček se nachází v údolí potoka Dřevíč v Kladském pomezí v jižní části CHKO Broumovsko. Veškeré stroje ve mlýně jsou z původního vybavení. http://mlyndrevicek.cz/"

Mapa

Navštívil jsem Mlýn Dřevíček u Stárkova

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Mlýn Dřevíček
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
TECHNICKÉ PAMÁTKY
Kraj/okres:
Královehradecký kraj/Náchod
Poloha:
50°31'2"N 16°10'44"E
Hodnocení:
3
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1812 - Mlýn Dřevíček u Stárkova


25.08.2023 - dostupná bez problému
10.08.2023 - dostupná bez problému
13.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

wenzel
Re: Hrůza
Pokud vás provázel pan mlynář, tak to, co píšete, nemůže být snad pravda. Nebo jste měli smůlu a narazili na nějaký jeho zástup. Naše prohlídka byla parádní a velice vtipná.
 
Petra a Marek Mitáček
Petra a Marek Mitáček
Hrůza
Výlet sem tedy nedoporučuji, po přečtení předchozích zkušeností sem se na toto místo těšila. Realita je bohužel velké zklamání, schválně jsme sem jeli tak abychom to měli i s výkladem. Přišlo mi to strašné chaotické, neucelené. Zhruba před měsícem jsme navštívili vodní mlýn wesselsky v Odrách a to byla paráda.
P.s. s manželem jsme utekli ještě dřív než skončil výklad.
 
wenzel
Mlýn Dřevíček
Velice zajímavé místo, kde se dozvíte něco z historie, techniky i současnosti, navíc pan mlynář ve stylovém kostýmku srší humorem. Líbilo se mi, že ve mlýně nejsou žádné provazy, za které se nesmí, naopak si na vše můžete sáhnout a vyzkoušet, a to včetně spuštění samotného mlýna. Výlet sem mohu jen a jen doporučit. Navíc v letošní sezoně jsme byli pvními návštěvníky. TZ a další suvenýry se prodávají ve stánku před mlýnem, kde je zároveň i pokladna.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
Tz
Tz ve mlýně. Moc zajímavá prohlídka ato už jsem několik vodních mlýnů navštívil.
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
Moc pěkné
Parádní prohlídka od pana mlynáře, který je vtipný a sečtělý. Na naší prohlídce bylo dost dětí, výklad pojal srozumitelný i pro ně a navíc je zapojoval do různých prací. Nakonec je mlýn spuštěn, a ten rachot poháněný koženými pásy a jak celý mlýn jede to je paráda.
Určitě sem neváhejte zavítat, moc vlídné prostředí.
TZ na pokladně u mlýna kde byla taky moc milá paní.
 
Lenka Kasnarová
Lenka Kasnarová
Mlýn Dřevíček
Tak toto místo si známku opravdu zaslouží. Okolo mlýna je vše upravené a pěkně udržované. Paní na pokladně byla velmi milá. Pan mlynář nás provedl mlýnem, vše srozumitelně vysvětlil a velmi rád odpověděl na všechny zvídavé otázky.
Prohlídka je vhodná i pro děti.
Nakonec prohlídky pan mlynář spustí mlýn a to je teprve zážitek.
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Mlýn Dřevíček
Neskutečně zachovalý mlýn z počátku 20. století. Vše je funkční, mlýn jsem si sám pod dohledem Pana Otce uvedl do běhu. Skvělý výklad. Návštěvu všem doporučuji. Známek dostatek.
 
David a Eva a Eliška Peřanovi
David a Eva a Eliška Peřanovi
Jedinečná expozice
Expozice mlýna je jedinečná. Na začátku prohlídky majitel mlýn spustí a vy tak vidíte každou část mlýna v plné funkčnosti. Opravdu jsme si to užili. Na místo jsme narazili jen díky TZ.
 
Věra Moravanská
Věra Moravanská
mlýn
Krásné místo a příjemné zastavení :-)
 
Petr Komárek
Petr Komárek
TZ
Známka zakoupena bez problémů v místním stánku se suvenýry. Majitelé velmi milí a ochotní: přestože jsme nestihli začátek prohlídky a výkladu, tak pan mlynář nám vše na závěr dopověděl a ukázal. Technická památka je velmi zajímavá, a to jak pro děti, tak pro dospělé.
 
Petr Komárek
Petr Komárek
Re: TZ
Takhle si fakt představuji ideální místo pro turistickou známku
 
Milan Doležal
Milan Doležal
TZ
TZ možno zakoupit i v TIC v Hronově na náměstí.
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
místo
super prohlídka i průvodce, vstupné 100,- Kč. Kdo koukáte na Zázraky přírody s Marošem Kramárem a Vladimírem Hronem, tak v tomto mlýně se natáčelo, jak nosili pytle mouky.....
 
Ladislav Svoboda
Ladislav Svoboda
Dřevíček
Skvělé včetně místního žitného chleba. Otevírací doba níže, vstupné 80,- Kč. Turistických známek dostatek ve stánku u mlýna.
 
Martinaweb
Martinaweb
Doporučuji
Jedinečný výlet, kde si užije celá rodina. Majitelé jsou velmi milý a vstřícní.
 
Jirka K.
Neskutečné
Je to tak úžasné, vše jim funguje jak má. Doporučuji navštívit a nezapomenout si koupit chleba.
 
Jirka
Opravdu nádherné místo
které působí jako balzám na duši, k tomu úžasná prohlídka, kterou vede sám majitel mlýna a dědic této památky. Určite doporučuji navštívit
 
Roman
mlýn
super prohlídka s bezva panem mlynářem, určitě doporučuji navštívit....
 
Petr Hruška
Překrásná technická památka
Mlýn Dřevíček mohu jen a jen doporučit. Skvělá technická památka navíc v chodu doplněná skvělým výkladem majitele pana Šubrta opravdu nemá chybu. Vhodné nejen pro technicky zaměřené muže, ale i pro ženy a děti. Pro děti zde jsou k vidění čerti - jako v každém správném mlýně. Zde vlastně zjistíme jak málo víme o výrobě mouky. Ve mlýně se zastavil čas někdy před téměř 100 roky - kde jinde již uvidíte pohon strojů přes transmise a pomocí plochých kožených řemenů, tak jak to bylo dříve běžné.
 
libor
Zase jedno z tur.známkových míst, které má známku opravdu zaslouženě. Je to unikát který se jen tak nevidí. Naposledy se tam mlelo v roce 1949. Zásluhou toho ,že po zabrání mlýna minulým režimem tam zůstali bydlet rodiče současného p. mlynáře,mlýn neprošel obvyklou devastací. Ta čekala většinou objekty tohoto typu. Veškeré zařízení ,je tedy původní a v chodu. Což nám bylo ostatně předvedeno. Byl jsem opět fascinován, jak naši předkové dokázali takové zařízení vymyslet. Navštěvu mohu doporučit a to i třeba v rámci školní výuky.
 
KamPa
Souhlasíme se všemi předešlými příspěvky.Pan mlynář byl mile překvapen,že jsme přijeli hned na otvíračku v devět ráno.O prázdninách otevřeno st-ne 9-17 hod.
 
Danisa
Zasloužená známka
Prohlídku a návštěvu mlýna všem vřele doporučujeme, výklad a ukázka provozu od pana mlynáře byla zajímavá a myslím, že i poučná. Dáváme palec nahoru:-D
 
Honza Pásler
Velice poutavý výklad pana mlynáře, zajímavá historie mlýna i tak trochu pohnutý osud posledního mlynáře pana Baudyše. Určitě stojí za návštěvu.
 
Zdena
Návštěvu rovněž vřele doporučuji, pan mlynář nás přivítal z okna v prvním patře, hned sešel dolů a jeho výklad byl velmi podrobný trval cca hodinu a vidět nakonec mlýn v chodu je super zážitek.Děkujeme a budeme rádi vzpomínat.
 
Důrková Draha
Super zážitek,známek dostatek,příjemný pan mlynář s paní mlynářkou,místo,které stojí opravdu navštívit.Draha
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek