Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1937 - Toulcův dvůr, Praha


Popis

Toulcův dvůr je unikátní památkou selského typu na území Prahy. Areál nemá jen historickou hodnotu, ale zahrnuje i cenná přírodní společenstva. http://toulcuvdvur.cz/

Mapa

Navštívil jsem Toulcův dvůr, Praha

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Infocentrum Toulcův Dvůr, Kubatova 32/1, Praha 10
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
SKANZENY A MUZEA
Kraj/okres:
Praha/Praha-město
Poloha:
50°2'55"N 14°31'5"E
Hodnocení:
2.634
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1937 - Toulcův dvůr, Praha


03.03.2024 - dostupná bez problému
03.03.2024 - dostupná bez problému
18.08.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Známka v infocentru ve dvoře.
 
Tomáš Procházka
Tomáš Procházka
TZ
Známka dostupná i s TZ 1787 v infocentru za 40kč.
 
Eva Linertová
Eva Linertová
TZ
Bohužel, infocentrum v provozní době zavřené, na ceduli oznámení, že pracovník přijde za hodinu a půl. Na mobilní číslo, které je tam uvedené, jsem se sice dovolala, ale hovor byl přesměrován na někoho jiného.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra.
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
TZ
Známka včera v infocentru Toulcova dvora za 40 Kč.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
29. 10. 2019
Pěkně zrekonstruovaný dvůr. Klidné místo především pro rodiny s dětmi. Domácí kuchyně, bio produkty. V íčku na nádvoří seženeš i TZ 1757.
 
Takhle by to nešlo
Re: 29. 10. 2019
Laskavě mi netykejte, to si vyprošuji! Já s vámi husy nepásl :(
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
Dvůr
Pěkný dvůr v Praze pro děti. TZ bez problému v IC ve dvoře.
 
Vlastimil Blažek
Vlastimil Blažek
TZ v opraveném infu
TZ přímo v infu ve dvoře, společne s TZ Hostivařského hradiště
 
Vlastimil Blažek
Vlastimil Blažek
Info v rekonstrukci
Tamni info v rekonstrukci a v dalsich trech prodejnach ve dvoře TZ nemaji
 
Aleš Nekvapil
Aleš Nekvapil
TZ
Koupena v infocentru přímo v Toulcově dvoře dne 1.8.2015. Známek zde měli dostatek. :)) Zrovna zde probíhala svatba. V perfektně upravovaném dvoře je také skvělé venkovní sezení. :)
 
Adéla Zemanová
Adéla Zemanová
Dostupná bez problému
TZ v Turistaschopu v Bělehraské za 30 Kč.
 
Martin Slimák
Martin Slimák
Na známku je pozdě
Hezké místo, to ano. Bohužel do dvora jsme dorazili v 16:35 hod. natěšen na turistickou známku se vrhnu do "Íčka", leč marně. Je všední den, konkrétně středa 10. 09.2014, a oni už mají zavřeno. Otevírací doba ve všední den je totiž pouze do 16:30 hod. Známku v jiném místním obchůdku bohužel nekoupíte, přestože v jiných místních obchůdkách mají otevřeno do 18:00 hod. Škoda, snad příště budu úspěšnější.
 
Milan Šperka
Milan Šperka
Známka koupena bez problémů v Infocentru ve "Dvoře".
Návštěva zajímavá především pro návštěvníky z města, kteří uvidí mezi paneláky kus živé přírody. Zajímavější jsou různé akce, jako např. jarmark, Mikulášská apod...
 
Jan Pásler
Jan Pásler
Pěkné
Hezké místo, zvláště farma udělá mnoho radosti dětským návštěvníkům. Podařilo se pro středověkou tvrz najít opravdu dobré využití.
 
Tomáš z IC
Re: Íčko v Toulcově dvoře
Dobrý den,

dne 6.7.2013 byl státní svátek, tudíž bylo zavřeno. V těchto dnech je na dveřích cedule s touto informací.
 
Jitka Kosíková
Jitka Kosíková
Íčko v Toulcově dvoře
Sobota 6.7.2013, v době, kdy mělo být otevřeno, bylo zavřeno. Informace o "horké lince" je kontakt na ubytování, od "íčka" nemá klíče, tak ani známku nemůže prodat. Zdrželi jsme se asi 30 minut a za tuhle dobu brali za kliku další 4 potenciální návštěvníci "íčka".
Asi je někde chyba.
 
Martin Slimák
Martin Slimák
Re: Re: Íčko v Toulcově dvoře
To je celkem škoda. Právě proto, že je státní svátek, dalo by se očekávat, že spousta lidí vyrazí na výlet a tudíž si budou chtít koupit známku na památku. Což také dokazuje předchozí článek, kdy během 30 min, zkoušelo Informační centrum více lidí.
 
Martin JAROLÍMEK
Martin JAROLÍMEK
Toulcův dvůr.
Návštěva v neděli 30. 06. 2013. Areál je pěkně zrekonstruován, to na něm oceňuji. Jinak ale pro mě jako pro kluka z vesnice nic moc, tím ovšem nechci hanit práci a úsilí lidí, kteří se na chodu tohoto živého organismu uprostřed velkoměsta podílejí. TZ bez problémů k sehnání v "Íčku" v areálu.
 
vláďa
Známek dostatek v infocentru. Škoda jen, že se nesešel dostatek lidí na komentovanou prohlídku Toulcova dvora, která probíhá vždy o víkendu od 11 a 15 hodin. Ale i tak nás mladík v infu vybavil mapkou farmy, což byl hlavně pro dceru vrchol návštěvy tohoto zajímavého místa na okraji panelákové zástavby. Otvírací doba infocentra uvedená níže stále platí.
 
Tomáš
Katka 451 - Zavřeno
Dobrý den,otvírací doba je o víkendu opravdu od 10:00. Bohužel Vám musím sdělit, že jsem celý tento víkend a následující týden byl nemocný, řádně omluven. Podle mého byla na dveřích informace, že IC je pro nemoc zavřeno, jak máme ve zvyku.Děkuji za pochopení.Tomášonen klučina, pracovník infocentra Toulcova dvora
 
AFIk
Areál Toulcova dvora je opravdu nádherný. Jen mě teda štve ta blízká panelová zástavba, ale s tím nic nenadělám :o) V areálu je bezpochyby nejzajímavější a nejcennější stavbou špýchar, který v sobě nese zbytky tvrze.Fotografie najdete zde - http://jirka-suchomel.rajce.idnes.cz/Toulcuv_dvur/
 
Tatík
Jen doplním, že prohlídka areálu je možná v sobotu a v neděli od 15 hodin, pokud se sejde 5 osob. Turistických známek dostatek.
 
Katka.451
Zavřeno
I když otevírací doba na dveřích IC hlásá jasně od 10:00 musím říci, že ani po půl hodině jsem se nedočkala. Ptala jsem se okolních pracovníků, jak je to z funkčností bylo mi řečeno, že IC je obykle v provozu, ale onen klučina má problém s dodržováním pracovní doby, tato informace mě nepotěšila a doufám, že příště budu mít více štěstí.
 
Libor
13.08.2012 - TZ dostupná v IC v prostorách dvora, je tady od každého něco a dohromady nic. Může být zajímavé pro městské panelákové děti, které nemají babičku na venkově.
 
Michael (StrakaNaVrbe)
Celkem příjemné místo, infocentrum má otevřeno i v neděli.
 
kala2
Pestrost aktivit
V krásně rekonstruovaném areálu bývalé tvrze, později hospodářského dvora, bylo zřízeno Středisko ekologické výchovy. Tu spoustu aktivit s tím sovisejících tady ani nechci rozepisovat, pořádají spoustu akcí zaměřených na ekologii (zjistěte si na netu). Stojí to za návštěvu. Vezměte sebou děti. Jsou tam i zvířátka.Info má otevřeno po - pá 13 - 17 a so - ne 10 - 17 s polední přestávkou 13 - 14. Asi 200 m od Toulcova dvora je restaurace Na Kačabce, kde je v prodeji TZ - 1757 Hradiště Hostivař.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek