Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 259 - Hluboká nad Vltavou


Popis

Pohádkový zámek, který byl v 19. století upraven v romantickém stylu nové gotiky.

Mapa

Navštívil jsem Hluboká nad Vltavou

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také výletku
Knihkupectví - antikvariát, Hluboká nad Vltavou
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Zámek Hluboká - suvenýry
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Velké parkoviště, Hluboká nad Vltavou
Toto místo prodává také turistickou známku
Keramika-suvenýry - Ivana Divišová, Masarykova 80
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také výletku
Prodejna - zámek, Hluboká nad Vltavou
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Hračky, Masarykova 976, Hluboká nad Vltavou
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Infocentrum, Zborovská 80, Hluboká nad Vltavou
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZÁMKY
Kraj/okres:
Jihočeský kraj/České Budějovice
Poloha:
49°3'4.19"N 14°26'29.8"E
Hodnocení:
2.981
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 259 - Hluboká nad Vltavou
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 259 - Hluboká nad Vltavou


09.03.2024 - dostupná bez problému
10.02.2024 - dostupná bez problému
29.09.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Tomáš Procházka
Tomáš Procházka
TZ
Z infocentra, zámek vypadá z venčí hezky, jen se mi nelíbily zatáhli okenice, tak snad příště si budou pouštět sluníčko dovnitř :)
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
TZ
TZ jsem koupil v nějakém íčku za běžnou cenu, na zámku stojí 50,- . Zámek z venku vypydá takový ošuntělý, ale interiéry nádhera. K tomu super průvodkyně, určitě doporučuji.
 
Jan Černý
Jan Černý
TZ
V suvenýrech na zámku za 50.
 
Matěj Bartoš
Matěj Bartoš
TZ
K dostání bez problému všude, zámek nádherný, prohlídku lépe rezervovat online
 
Lenka Richtrová
Lenka Richtrová
:-)
TZ zakoupena ve čt 29.7.2021 v IC Hluboká nad Vltavou. Dostupné jsou zde i TZ 154, TZ 2078 a TZ 2700.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známka dostupná na zámku. Už jsem zde byl potřetí.
 
Dušan
Svoboda
Nejkrásnější památka naší krásné země
 
Renáta Bujoková
Renáta Bujoková
tz
zakoupena bez problémů moc krásný zámek ,z českých budějovic lodí nádherná cesta
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Hluboká nad Vltavou
Známka zakoupena v IC pod zámkem. Krásné interiéry.
 
Oldřich Jasenský
Oldřich Jasenský
Dostupnost
Známka dostání jak v infocentru pod zámkem, tak přímo na zámku v suvenýrech, které jsou v průchodu na nádvoří po pravé straně.
 
Zdeněk Hamada
Zdeněk Hamada
Zámek
Moc pěkný zámek i okolní zahrady. Bohužel si zde budete připadat jako na návštěvě Japonska. Průvodce byl moc afektovaný a mluvil jako když si komentář pouštíte z nahrávky.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Překrásné interiéry
Auto jsme zaparkovali vzadu za zámkem u řeky, kde je dostatečně velké parkoviště a neplatí se zde parkovné. Odtud jsme museli kousek popojít k zadní bráně, kde je vjezd pro svatebčany. Nahoru se jde krásně zalesněnou zámeckou zahradou. Vybrali jsme si hlavní prohlídkový okruh "Reprezentační sály" a k němu ještě kratší prohlídkový okruh "Zámecká kuchyně" a výstup na "Věž". Kromě krásných upravených exteriérů je se rozhodně nač dívat i uvnitř. Bohatě zdobené pokoje, salonky i sály jsou pastvou pro oči. Nejvíce zaujme precizní a detailní řezbářská práce všude kolem. Kuchyně byla zajímavým zpestřením a doporučuji ji také navštívit, vše jsme zakončili krásným výhledem do dalekého okolí z vyhlídkové věže. Lidí tu bylo dost, ale žádné masové akce se naštěstí nekonaly. Přesto jsme si raději lístky na hlavní prohlídkový okruh rezervovali po telefonu.
 
Barbora Burdychová
Barbora Burdychová
TZ
Zakoupeno přímo v zámku, vše bez problémů
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
Nádhera
Není co dodat,nádherný zámek jak z pohádky.TZ jsme zakoupili v IC ve městě,kde mají i velkou sbírku výročních známek.
 
Michaela Kristenová
Michaela Kristenová
Tz
V ic za 35 Kč, kousek níže v suvenýrech za 30kc.
 
Petr Helstein
Petr Helstein
TZ
Zatím TOP z toho co jsme zatím u nás mohli vidět. Okolní zahrada nádherná, zámek taktéž a uvnitř TOP. Perfektní výklad průvodce pouze dotvořil perfektní ucelený celek. Snad jen zamrzí, že si člověk nemůže pořídit žádný snímek na památku z takové nádhery. Na druhou stranu nutno podotknout, že při skupině cca 55 lidí a šeru v místnostech by člověk stejně neměl moc prostoru k pořízení nějakých pěkných snímků.
 
wenzel
Hluboká
Spolu s Lednicí nejkrásnější český zámek, který jsem doposud navštívil. Prohlídku jsme absolvovali cca v 9:15, kdy slunce bylo ještě nízko, a zřejmě proto bylo všude zataženo, aby slunce nevytahovalo barvu z obrazů a exponátů. Takže prohlídka probíhala v tamovém přítmí, pološeru, ale právě proto se mi prohlídka líbila. Po konci prohlídky se návštěvníci dostanou do prostoru, kde jsou stánky se suvenýry. Ty ale doporučuji zakoupit ve stánku na centrálním parkovišti vedle Penny marketu, kde jsou některé věci až o 2/3 levnější než nahoře na zámku. Za pozornost stojí i pečlivě udržované okolí zámku a přiléhající park, kde jsou i atrakce pro děti (střelba z luku,kuše). Ještě se vrátím k tomu parkovišti, kromě suvenýrů tam prodávají známky a magnetky nejen z Hluboké, ale i třeba Krumlova, rovněž je tam luxusní nové WC, sice za poplatek, ale čisté, voňavé a hraje tam rádio :-D
 
Honza
Honza
Hluboká
Navštívili jsme věž s krásným výhledem a prohlídkový okruh - reprezentační prostory. Mladá slečna průvodkyně dovedla mluvit velmi pěkně, bylo vidět, že o tom skutečně něco ví. Naše sympatie si získala i tím, že se během výkladu u jednoho obrazu rozesmála (nebudu prozrazovat) a nešlo to zastavit, čímž nakazila i skoro celou skupinu. :-) Moc hezký pohádkový zámek, jediné mínus je přelidněnost. TZ koupena v suvenýrech na zámku.
 
Ivana Nešpůrková
Ivana Nešpůrková
TZ
NA cestě domů super zastávka.
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Hluboka
Místo navštíveno mnohokrát, TZ dostupná v IC na Namesti Přemysla Otakara II. v Budějicich.
 
Zámek Hluboká
Návštěvu tohoto zámku vřele doporučujeme. Největší "nátřesk" mezi 11.00-13.00 hod. Jinak je to tedy "fabrika" na turisty, prohlídka stíhá prohlídku (7-minutové intervaly). Mladičká průvodkyně (zřejmě brigádnice) odhrkala naučený strohý výklad - zcela určitě přizpůsobený intervalu prohlídek. Myslíme si, že takový přístup si tato nádherná památka nezaslouží. TZ bez problému dostupná na zámku v pokladně a v prodejnách suvenýrů, ale i v IC.
 
Václav Soukup
Václav Soukup
TZ
Na zámku už známku nikde nemají. V IC ve Zborovské jsem taktéž nepochodil, ale dostal jsem radu, kde známku mají. První místo je hned v té samé ulici pod IC, ale zde bylo zavřeno. Nakonec jsem známku zakoupil cca 100m před IC na Masarykově ulici v obchodě se suvenýry. Paní měla i TZ č. 154, 302, 400, 405, 996, 2002 a 2078.
 
Bohumil Freisleben
Bohumil Freisleben
Hluboká
Známka v pohodě zakoupena v infocentru. Jelikož jsem vyrazil dost pozdě, tak se stihla prohlídka zámku jen z venku. A pak přesun na zámeček Ohrada.
 
Eva Stojaspalová
Eva Stojaspalová
Hluboká
Krásný zámek, hezká zahrada a k tomu výstava Andyho Warhola, proč ne :-) TZ jsme zakoupeli v suvenýrech na zámku
 
Michael (StrakaNaVrbe)
Trochu pohádkově přezdobené, ale rozhodně stojí za zhlédnutí! :)
 
magipriba
Známky číslo 259 Hluboká n. Vlt. a 418 Lov. zámek Ohrada bez problému k zakoupení za standardních 30,- v infocentru v Hluboké. IC se nachází na levé straně ulice asi 100 metrů za kostelem ve směru od náměstí. Pro sběratele pohlednic: lepší výběr a za poloviční ceny najdete dalších 100 metrů od IC taktéž po levé straně v obchodě PAPÍRNICTVÍ - HRAČKY - SUVENÝRY.
 
Franta
Zámek jsme navštívili v neděli, tedy v době návštěvní špičky :-) až jsem se těch davů lekl. Ačkoli nás ve skupině na prohlídce nebylo zrovna málo, výklad průvodkyně byl perfektní. Určitě jeden z našich nejkouzelnějších a také nejnavštěvovanějších zámků.
 
Milan Bárta
Zámek Hluboká
Velice krásný zámek, moc krásné zahrady. Všem doporučujeme!
 
Petra
Na suvenýrech v zámku velmi ochotné prodavačky měly známek dostatek.
 
jerry720
Zámek Hluboká
Návštěva na velikonoční pondělí 25. 04. 2011. Exteriéry i interiéry zámku opravdu pohádkové, ale kdybych tam nemusel, tak tento objekt klidně vynechám. Nemám rád komerci, davy lidí, tlačenice a místo pěkného zážitku modřiny od strkajících se návštěvníků. Úleva pro mě byla procházka pěkným parkem. Jinak TZ bez problémů pořízena v "Íčku" ve Zborovské ulici.
 
Ljuba
Byli jsme tam na svatbě.. Opravdu nádherný zámek.. Turistická známka, vizitka i razítko v pohodě k dostání přímo u zámku...
 
karel fajt
Je vidět,že Lenka nemá děti,protože by jednala jinak.Je jistě nepříjemné když je výklad rušen,ale nechť to tomu 2 letému dítěti laskavě vysvětlí že nemá mluvit.
 
Lenka
Zámek jsme navštívili na začátku sezóny, tak tam nebylo tolik lidí. To ale neplatí pro prohlídku. Měli by nějak omezit počet lidí. Bylo nás tam asi 30, z toho tak 10 cizinců, lidi s dětma. Hrozně narváno a kdybych nestála hned u průvodkyně, tak asi nic neslyším. Lidi se tam furt bavili. Byl tam pár s asi 1-2 letým děckem, které neustále vydávalo zvuky a žvanilo a rodiče ho v tom ještě podporovali. Hrozný! A přitom tam jsou všude cedule ať lidi zváží, zda jejich hnusné děti vydrží prohlídku a nebudou žvanit do výkladu.Jinak je zámek super, moc se mi tam líbilo. Nejkrásnější zámek v ČR.
 
Lucka
Známku jsme koupili novou za 30,- Kč v suvenýrech na hlavní třídě - krááááááááásný zámek
 
Vašek
Nádherné počasí . Okolí zámku pěkně upraveno . Kvetly pěkně růže a jiné květiny . Známku jsem bezproblému sehnal v infocentru pod zámkem . Určitě doporučuji návštěvu tohoto nádherného zámku .
 
Lucenka
Známka bezproblému k sehnání. Oproti poslední návštěvě (cca před 3 roky) velké zlepšení v úpravě parku. Bohužel zklamání ze špatného nočního osvětlení a zřejmě začínající průvodkyně.
 
ivo
Nostalgie
Naposledy jsem byl na zámku na gymnáziu, což je cca 1980... Trochu přibylo tras, za jeden den (a jeden rozpočet) se to stihnout nedá. V pokladně na zámku TZ vyprodány, ale v infocentru a v suvenýrech v oranžerii bez problémů. Jak nakonec konstatovala dcera - něco taaak velkýho ještě neviděla
 
Jana
Souhlasím s Jaromírem, zámek je nádherný, ale opět jsem narazila na nezkušeného a nejspíš i začínajícího průvodce. Nešlo mu pořádně rozumět a většinu německých jmen neuměl pořádně vyslovovat a přecházel je. Jinak interiéry a exteriéry krásné.....
 
Jaromír
Zámek nádherný, určitě stojí za shlédnutí. Bohužel celkový dojem trochu pokazila slečna průvodkyně, která asi začínala a bylo to na výkonu znát (nervózní, za skoro každým slovem eeee) a jinak i my jsme měli ve skupině malá děcka, která to prostě nebavilo..
 
Gekonek
Až budete na Hluboké tak určitě zajdějete do knihkupectví nabízí tak VTZ i ze šumavy získal jsem tu například Sušický betlém
 
Veronika
Čekala jsem, že bude Hluboká krásná, ale něco tak překrásného jsem teda opravdu nečekala... Trasa A byla nádherná a slečna průvodkyně super! Bylo ji krásně rozumnět a dokázala bez problému odpovědět na všechny položené otázky. Také nechápu již níže zmíněné rodiče, kteří sebou berou malé děti! V naší skupině měli sebou dokonce DVA KOJENCE! Tohle by měli myslím aj zakázat! Vždyť je to týrání jak dětí, tak i ostatních návštěvníků a o průvodcích ani nemluvím... TZ dostupné úplně všude.
 
Longer
Já jsem teda s prohlídkou i výkladem úplně spokojenej. Nemůžu si na nic stěžovat. Tenhle zámek je vážně nádhera, ještě bych ho chtěl vidět v noci (bohužel kvůli počasí nám to moc nevycházelo)
 
Petr M.
Hluboká je nádherná, nezklamala mě. To se ovšem nedá říct o slečně průvodkyni, která neumí mluvit (za tu cenu vstupného by snad mohla předvádět lepší výkony). Navíc nechápu lidi, kteří berou na hodinové prohlídky uřvaná a rozmazlená děcka. To byl hnus!
 
Zuzka
Hezký zámek
zámek nabízí tři prohlídkové trasy, nejvíce mě zaujala trasa C - zámecká kuchyně. Všude je hodně lidí, ale také hodně TZ, takže je to fajn.
 
Tomáš
Známka v dostatečném množství na velkém parkovišti. K dispozici také velký výběr VTZ i z minulých let.
 
Evča
Zámek byl krásný, ráda ho v budoucnu navštívím znovu, Jen mě mrzí, že turistické známky neměli, tak snad budu mít příště víc štěstí.
 
tereza
Veliký zámek
Ráda chodím na zámky a hrady a jsem ráda že se dá do nich podívat :-) !!!!!!!!!!!Hluboká je nádherný zámek a krásně velký :-) !!!!!!!!! Je hezký když se na jednom zámku mluví o něčem tak se to pak napojí i vtěch druhých je fakt dobrý :-)!!!!!!!!!!!!!!!!!Známku mám a je hezká:-)!!!!!!!!!!!!!
 
Bobík
Krásný zámek, i když trošku fádní poměrně stejné interiéry, i když určitě nádherné a cenné. TZ v pohodě k dostání. Jen ten obrovský počet cizinců, zejména japonských, ale ti jsou všude a jsou jako mor.....
 
Ivča
Romantický zámek
Byli jsme tam s přítelem a uplná nádhera.Určitě stojí za to si vyšlápnout kopec.Až na tu haldu cizinců :( Zahrada je bomba a super místo na svatbu :)
 
Jiří moláček
-
hezký zámek byl jsem tam o prázdnínách jak z pohádky
 
Peťula
TZ mají na každém kroku.Na zámku je nově otevřená věž.Za tu námahu vyškrábat se nahoru to rozhodně stojí.Je ZOO Ohrada,České Budějovice i Kleť.Návštěvu vřele doporučuji.
 
Věrka
V suvenýrech na zámku dneska známku neměli, prý je mají objednané a mají přijít každým dnem. V suvenýrech pod zámkem v pohodě a mohli jsme si i vybrat.
 
lucka a ondra
dnes jsme si prohlídli zámek- reprezentacni trasu. Bohužel trasa kuchyně je otevřená od května. Prohlídka byla
krásná a zahrada taktéž. Známka za Kč 25,-
 
Andilek@Prazdroj
Známku jsme nekoupili, protože ji nabízeli za 29,- v suvenýrech u zámku. A na ostatní místa jsme se nedostali,
protože jsme od zámku odcházeli až po šesté hodině.
 
Jakub
Lukaši kde jsi kupoval? Já na velkém parkovišti a stála normálně 25 Kč
 
LUKAS
POZOR! známka zde stojí 29 kc
 
Olda Dvořák
Velmi pěkný zámek i okolí. Co se známky týče,tak tu jsem koupil již v Českých Budějovicích v IC na nám.,takže
jak se to s ní má přímo na místě netuším,neboŤ jsem se po ní již dál nedíval. V Hluboké je jedna z největších
koncentrací hospod a restaurací na metr čtvereční co jsem viděl. Zámek si rozhodně nenechte ujít,i když již
teď v dubnu zde byl obrovský nával lidí.
 
Marcela
TZ mají také v Praze (map centrum Jungmannova).Společně z Českými Budějovicemi, Boubínem, Hostice u Volyně
a VTZ Kapr 2005, Klostermann a Stifter.
 
Baču
Děkujem za upozornění na trasu do kuchyně, spolu s prohlídkou komnat stojí za to. Známky měli ve stánku v
podzámčí, ale v knihkupectví- papírnictví- antikvariátu meli dokonce i Ohrada zámek i ZOO a také razítko
kapříka.
 
Kiptanui
Spoustu TZ mají ve stáncích se suvenýry v podzámčí. Zámek je nádherný. V restauraci Stodola lze narazit na
svérázného číšníka jehož počínání vás buď zarazí nebo velmi pobaví.
 
Ondra
Uvedl bych - dostupná s velkými problémy - na zámku nemají, v infocentru nemají, v knihkupectví u kostela
nemají až v hračkách jsme ji koupili a na velkém parkovišti, kde měli dokonce i Karla Klostermanna.Jinak
zámek nádhera, snad náš nejkrásnější.
 
Libor
Od železniční stanice Hluboká n. V.-Zámostí cca 5 km pěšky, v řípadě, že se ale podaří stihnout autobus, který
zde má konečnou, pak sním jet do stanice Pod kostelem. Známky v suvenýrech na hradě (a to jak v krámku, tak na
venkovním prodeji) i v suvenýrech pod hradem. Zajímavá prohlídka, doporučují vybrat i návětěvníky opomíjenou
trasu do kuchyně. V restauraci Stodola pod hradem výborné bramboráky z různými doplňky.
 
Ardbena
Známku mají i v IC na náměstí. Zámek je otevřený i ve státní svátky a celé prázdniny dokonce i v
pondělí.Razítko kapříka Jakuba lze získat v knikupectví kousek od infocentra.
 
Zachariáš Martin
Pozor! V suvenýrech na zámku o TZ nikdy neslyšeli, v knihkupectvích došly, jedině na parkovišti, anebo v
infocentru, které zde psané vůbec nemáte.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek