Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 261 - Kroměříž UNESCO


Popis

Rozsáhlé barokní "letní sídlo" olomouckých arcibiskupů s komplexem zahrad, chráněných UNESCO.

Mapa

Navštívil jsem Kroměříž UNESCO

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
ČD centrum, Kroměříž (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Infocentrum, Velké náměstí 115, Kroměříž (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Zámek Kromeříž - pokladna (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také výletku
Květná zahrada, Kroměříž (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZÁMKY
Kraj/okres:
Zlínský kraj/Kroměříž
Poloha:
49°18'0.68"N 17°23'35.06"E
Hodnocení:
2.974
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 261 - Kroměříž UNESCO
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 261 - Kroměříž UNESCO


02.08.2023 - dostupná bez problému
17.06.2023 - dostupná bez problému
23.08.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známka koupena v infocentru.
 
Lukáš Čecháček
Lukáš Čecháček
TZ
Pořízeno v IC.
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
TZ
Zakoupena v íčku na náměstí vedle radnice.
V zámku jsme zvolili okruh Via Unecso, popis viz komentář pana Záhory níže. Trochu mě překvapilo, že i Kroměříž má asi problém s nedostatkem průvodců. Dorazili jsme v poledne a nejbližší prohlídka interiérů byla možná až ve 13:30. A sala terrena, o kterou jsem také měla zájem, dokonce vůbec! Paní na pokladně říkala, že na ní už nemá koho poslat. Jedná se o 3 místnosti a cca 30 minut. Není mi jasné, proč tedy nemůže být bez průvodce, pouze s důchodkyní na kontrolu vstupenky, jako je tomu u věže. Jinak zámek i okolí samozřejmě krásný, počasí vydařené...
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
Re: TZ
Via UNESCO, omlouvám se za překlep... ;-)
 
hihi
Re: Re: TZ
Myslíte 5 překlepů? Omg lol
 
Michal Brabec
Michal Brabec
...
Zakoupena v IC na náměstí
...
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Zámek Kroměříž
Známka zakoupena v IC na kroměřížském náměstí.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Zámek Kroměříž
Tur. známka zakoupena v místním infocentru u radnice na náměstí u velmi ochotné obsluhy. Známku spolu s nálepkou mají i na pokladně zámku. Jako prohlídku jsme zvolily kombinaci tří vstupů s názvem Via Unesco, která obsahuje vstupy do reprezentačních sálů na zámku, do zámecké věže a do květné zahrady. Prohlídka sálů trvala skoro hodinu a půl a díky průvodkyni to byla prohlídka úžasná. Jediným mínusem je přísný zákaz fotografování v interiérech. Z věže je parádní výhled na Kroměříž. Město a obzvlášť historické centrum je nádherné a divím se, že samotné město svoji známku ještě nemá. K večeru a druhý den dopoledne suprová procházka Podzámeckým parkem, který by si také zasloužil svojí TZ.
 
Alena Floriánová
Alena Floriánová
TZ 261
Známka zakoupena v pokladně zámku. Absolvovala jsem prohlídku reprezentačních sálů se zajímavým výkladem. A vyšlápla jsem si 206 schodů na věž.
 
Jiří Dvořák
Jiří Dvořák
zámek
Pro rodinu s dětmi bych tento zámek nedoporučil.Stavebně je zajímavý,ale to je asi vše.Interiér je velmi chudý,krom obrazů,,,těch je tady velká spousta.Prohlídka 90´.Zajímavé je náměstí a celá "stará" Kroměříž.
 
Barbora Havlová
Barbora Havlová
zámek
Známka zakoupena na pokladně. Nejdřív jsme byli trochu zmatení z okruhů, takže pro další nemístní:

Na zámku můžete absolvovat prohlídku podzámecké zahrady (zdarma), reprezentačních sálů, obrazárny a věže. Mincovna, květná zahrada, Orlovna i Vodárna se nachází mimo budovu zámku. Prohlídka zámku není příliš dlouhá a prostory jsou naštěstí celkem štědré co se týče místa, takže se nemačkáte s ostatními. Interiéry jsou krásné, výklad profesionální, i když by mohl být zajímavější. P.S. Na zámek se sice rádi vrátíme, ovšem pokud máte chuť se občerstvit, kavárnu zde si raději odpusťte. Ceny nejsou vůbec špatné, ale jak točená limonáda, tak frgál zůstaly na stole, raději si sejděte kousek na náměstí a dejte si za stejné peníze něco chutnějšího.
 
Tomáš Parák
Tomáš Parák
Kroměříž UNESCO
Známka zakoupena v infocentru na Velkém náměstí.
 
Zdeněk Hamada
Zdeněk Hamada
Zámek
Zámek i zámeckou zahradu jsem navštívil již několikrát. Samozřejmě, že ceny vstupného s přibývajícími roky prudce stoupají, a taky přibývá prohlídkových okruhů. Přesto je zámek krásný. Známka zakoupena v infocentru na náměstí.
 
Petr Lískovec
Petr Lískovec
Vše v pohodě
Všechny tři TZ stahující se ke Kroměříži (zámek, Květná zahrada a mincovna) jsou bez problémů dostupné v pokladně zámku u přepážky se suvenýry. Cena běžná 30 kč.
 
Richard Rienessl
Richard Rienessl
infocentrum
Všechny tři TZ Kroměříže jsem koupil IC, ovšem objevit ho byl docela oříšek. IC totiž už není na náměstí,kde bylo původně, ale v ulici jen kousek od náměstí. Prozkoumali jsme celé náměstí, ale IC nikde a ani informační mapa města nepomohla. Na ní bylo IC vyznačeno stále na původním místě. Slečna v IC nám sdělila, že to NEJDE předělat!!! IC Kroměříže najdete v ulici Prusinovského !!!
 
wenzel
Zámek v Kroměříži
Známka za 30,- v pokladně s dalšími suvenýry. Zámek i nádvoří jsou opravdu krásné, ale nejvíce doporučuji návštěvu zámecké věže. Sice to stojí trochu námahy, ale výhled na město a okolí je nezapomenutelný.
 
Jirka
Zámek je od dubna otevřený, známky na pokladně neprodávají, jen v suvenýrech, které budou letos otevřené až od května
 
magipriba
Známku jsme v pohodě koupili v infocentru na náměstí. Otevírací doba : po - pá 9 - 16.30, so 9 - 13. Mají i známku Biskupské mincovny a Květné zahrady. Na horní straně náměstí doporučuji navštívit minipivovar a restauraci ČERNÝ OREL. Točí pět druhů vlastních piv a skvěle vaří !
 
dobrejrocnik
Známka dostupná bez obtíží v suvenýrech na nádvoří zámku od velmi milé prodavačky. Kroměříž je krásná, za prohlídku určitě stojí nejen historické centrum, ale i podzámecký park s malou minizoo a květná zahrada na druhé straně od centra.
 
Roman
věž zámku
dnes jsem viděl Kroměříž z ptačí perspektivy ze zámecké věže. na jedné straně výhled na Hostýnské vrchy, na druhé straně zasněžené Jeseníky. no ty schody určitě za tu krásu stojí...
 
tadeas
zámek
Dnes jsme navštívily zámek a musím souhlasit,JE NÁDHERNÝ.V suvenýrech měli asi tak 5 známek a jen zámek(dalších suvenýrů plná .....opravdu hodně).Ostatní známky koupeny dole na náměstí v INFU.Navštivte zamek,mincovnu,zahrady,věž a prostě vše na zámku.DOPORUČUJI
 
Kateřina Adéla Hájková
Zamek krasny,knihovna jeste krasnejsi.Pri vystupu na vez lilo jako z konve,ale nahore prestalo a byla duha.Vrele doporucuju!
 
Sarpele
K dostání v suvenýrech na zámku, mají jich hodně a můžete si vybrat. Rozhodně nezPOMEŇTE NAVŠTÍVIT I PŘILEHLÉ ZAHRADY - NÁDHERA!
 
Radka
Kroměříž
Velice pěkné a čisté městečko s četnými historickými památkami, Arcibiskupským zámkem a věhlasnými zahradami. Známky jsou k dostání bez problémů. Tu svou jsem zakoupila na hlavním Masarykově nám. dole na infu. Kroměříž navštěvuji často a vždy je co vidět.
 
Luke
Známek mají ve všech místech tolik, že by se z toho člověk zbláznil. :-)
 
Honza
Zámek krásný
Prohlídka nebyla špatná. Nemohlo se fotit, jak se stalo v poslední době téměř pravidlem. Zarazilo mě to, že v prodejně suvenýrů na zámku stály velké pohledy Kroměříže o rozměru 20*15 přesně 15 Kč, v suvenýrech Květné zahrady jste je pořídili za devět. Koupil jsem si zámek i zahradu. Město samotné je nádherné, ale to bych se už opakoval.
 
sewista
Zamek je super a nejlepsi je ta jejich vez. Opravdu stoji za podivani
 
jirkacek
Zámek a mincovna
Dne 3.5.2008 jsme byli na zámku na prohlídce. Ve 12 hodin nás bylo na prohlídce asi 30 - což je docela přijatelné. Průvodkyně byla naprosto perfektní , bez koktání vše znala a hezky mluvila. Uměla vysvětlit dobře pojmy, o kterých můžete slyšet i jinde na zámku , zde jsem se například dověděl rozdíl mezi barokem a rokokem ap. Interiéry bohaté , pro představu klasický okruh historické sály představuje 12 místností ze 140 na zámku. Je zde možno jít do unikátní obrazárny - příplatek jen 10 kč - vstupné 100 kč. Dá se jít i na věž - za 50 kč. Pokud chcete jít do mincovny , vstupenka ze zámku platí i zde. Kroměříž toho nabízí hodně - zámek, věž, obrazárna , mincovna , vinné sklepy , muzeum a záleží jen na vás co si vyberete. Pokud se chcete levně najíst - a to i o víkendu - přímo na Velkém náměstí naproti kroměřížského muzea jest jídelna - hotovky okolo 66 kč. Název jsem zapomněl. Tak dobrou chuť a kvalitní prohlídku zámku vám přeji.
 
Steuer
Známka je k dispozici v prodejně suvenýrů na zámku a podle toho co jsem viděl, tak jich měli dost.
 
Komár
Perla Moravy
Kroměříž je opravdu nádherná a mám ji moc rád už dlouho. Akorát si myslím, že když už je to město v Unescu, mohli by mít v "íčku" otevřeno i o víkendu déle než do 15h. Jenže to už bychom si my turisti, vymýšleli moc, jezdit na výlety o víkendech, takže vlastně zaplať pámbůh aspoň za to.
 
Barbora Ryšavá
Zámek byl vážně nádherný i podzámecká zahrada. Z věže je nejkrásnější výhled na městoa když je dole teplo, nahoře je úžasně, protože většinou fouká vítr. Je to velmi příjemné. V Kroměříži jsou i nádherné kostely. Všechno velmi doporučuji.
 
M+Z
Známku jsme bez problémů sehnali v informačním centru na náměstí. Zámek stál opravdu za to, průvodkyně byla skvělá. Podzámecká i květná zahrada taky super. Návštěvu Kroměříže opravdu doporučujeme.
 
Cinca
Info na náměstí nic moc,ale měli ještě VTZ Hanácké Athény.Zámek drahý,ale pěkný,možno jít na věž.Biskupská
mincovna pro numismatiky,Květná zahrada pro dámy a bludiště pro děti:-))
 
Lucie
Doporučuji
Všem vřele doporučuji návštěvu Kroměříže - nebudete litovat!
 
loboxx
TZ má druhý motiv.Je na ní nápis ZÁMEK KROMĚŘÍŽ.UNESCO.Na první je napsáno pouze ZAMEK KROMĚŘÍŽ.
 
Tomáš
Známka k mání v Íčku na náměstí. Ke známce 261 mají i žolíka. Myslím si, že by si Kroměříž zasloužila mít dvě
známky - zámek se zahradami a město. Vypadá to, že to řeší právě tou celoroční výroční známkou. Na zámku je
možnost zakoupit mešní vína z Arcibiskupských sklepů - doporučuji.
 
Eda
Zámek je nádherný, včetně rozhledu ze zámecké věže,nenechte si ujít. Jinak je to s turistickými známkami. Paní
v suvenýrech na zámku byla velice "příjemná" bylo vidět že svou práci má "velmi ráda"
a byla "velice ochotná" k nám zákazníkům. Turistické známky neměla a nic jsme již nechtěli,
abychom ji neobtěžovali. *E*
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek