Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 286 - Mnichovo Hradiště


Popis

Barokní zámek s klasicistní zahradou, obklopenou anglickým parkem.

Mapa

Navštívil jsem Mnichovo Hradiště

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Zámek Mnichovo Hradiště (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZÁMKY
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Mladá Boleslav
Poloha:
50°31'39.22"N 14°58'15.68"E
Hodnocení:
2.882
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 286 - Mnichovo Hradiště


14.09.2023 - dostupná bez problému
14.09.2023 - dostupná bez problému
02.09.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Petr Dolejš
Petr Dolejš
Zámek
Zámek s přilehlým parkem je pěkný. Na zámku jsme zakoupili prohlídku I.okruhu. Taková klasická prohlídka s klasickými místnostmi, průvodkyně trochu tišší. Nejvíce se nám líbili místnosti s malovanými stěnami po celém obvodě. Potom doporučuji návštěvu III.okruhu kostel s kaplí a lapidáriem a hrobkou Albrechta. Tam se mi to líbilo možná více.
TZ na pokladně zámku.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známka z Rýmařova. Bylo zavřeno.
 
wenzel
Mnichovo Hradiště
Krásný zámek, a to jak zvenku, tak také zevnitř.Pěkná zahrada s unikátní nakloněnou borovicí, za zahradou kostel, do kterého je možno nahlédnout v rámci jednoho z prohlídkových okruhů. Zámek je přísně střežen, na prohlídku si návštěvníci musí odložit všechny tašky do uzamykatelných boxů. Zámek je plný vzácných exponátů, nádherné jsou sbírky japonského a čínského porcelánu. Velké parkoviště je od zámku 5 minut chůze, do centra města pěšky cca 10 minut. TZ a další suvenýry v pokladně zámku. Jen si dovolím malou připomínku a výtku: Koho proboha napadlo vysypat celý prostor před zámkem tím hnusným černošedým štěrkem, co se používá na stavbách???
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Mnichovo Hradiště
Známka pořízena v pokladně zámku. Zámek pěkný vně i uvnitř. Doporučuji návštěvu.
 
Martina Cicvárková
Martina Cicvárková
Známka na zámku
Dnes jsme známku dostali na pokladně zámku, jinou než zámek nemají. Zámek zvenku pěkný, prohlídka II. okruhu by ušla, jen slečně průvodkyně nebyla asi zrovna profesionál, víc vlastních názorů a pochichtávání než odborný výklad.
Kaple s lapidáriem a hrobkou je sólo, ale moc se nám líbila, ta už je je bez průvodce (jen na úvod jiná slečna u vchodu podala základní informace, byla moc milá). Zahrada je pěkná. Na jídlo jsme chtěli do doporučené Podzámecké restaurace, ale bylo zavřeno, stejně jako íčko na náměstí. Sice je středa, ale státní svátek, to se zřejmě s turisty nepočítá ...
 
Milan Šperka
Milan Šperka
Známka koupena bez problémů v pokladně zámku.
Zámek je nádherný, měli jsme i štěstí na skvělou paní průvodkyni. Vřele doporučuji kromě prohlídky samotného zámku i procházku zámeckým parkem a návštěvu sousedního kostelu s kaplí sv.Anny.
 
Michal Trnka
Michal Trnka
TZ Zámek Mnichovo Hradiště
Známka zakoupena na pokladně zámku. Pokud chcete známku č. 1306 - Bojiště u Mnichova Hradiště, budete muset vedle do muzea. Nevím, proč neprodávají obě na pokladně, když jsou hned vedle sebe. Zámek nádherný a rozhodně stojí za zhlédnutí a projití.
 
Kateřina Adéla Hájková
Kateřina Adéla Hájková
Re: TZ Zámek Mnichovo Hradiště
To je úplně jednoduché. Zámek spravuje NPÚ a muzeum město Mnichovo Hradiště. Domluva žádná.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
12.8.2015
TZ z muzea, které je součásti zámku. Šli jsme prohlídku a ta je zkrácená o okruh muzeem. Je to tam takhle zavedené, zvoníte dole na obsluhu, která pro vás přijde ke vstupním dveřím. Pak je už pozdě říct, že jdete jen pro známku, musíte i do muzea.
 
David
Nádherná prohlídka zámku 28. srpna 2012 v 9,00. Slečna průvodkyně bezprostřední a v projevu přirozená. První okruh i okruh s divadlem, byl v jejím podání nezapomenutelný. Doporučujeme a těšíme se, že se zase někdy na zámek podíváme a navštívíme i kapli.
 
K + E
TZ koupena na pokladně zámku se spoustou jiných suvenýrů.
 
Libor
28.10.2011 - TZ v pokladně zámku, byli jsme se podívat na hrob Albrechta z Valdštejna v místní kapli, kromě něj v kapli k vidění i lapidárium barokních soch
 
verusinek
Známku jsme sehnali bez problémů v pokladně zámku. Jenom nechápu, proč známku č. 1306 - Bojiště u Mnichova Hradiště neprodávají taky v pokladně, ale vedle v muzeu, které je přímo v zámku.
 
mike bike
jedna známka zakoupena na hlavni pokladne ,druhá při prohlídce muzea v druhém patře.Je tam velmi ochotná a mílá paní dostaly jsme na cestu i spousty map..Obed v restauraci Plaudit na náměstí -super velká a výborná pizza a velmi ochotný personál.
 
magipriba
Znamka zakoupena v pokladne zamku . Podzamecka restaurace v utery 26.8. bez vysvetleni zavrena,ve vedlejsi restauraci nevarili,reaturace s terasou na namesti odrazovala nahlas pustenym radiem,tak jsme se jeli najist do restaurace v pivovaru SVIJANY a rozhodne nelitovali...
 
Ruda
Zámek je opravdu moc pěkný,ale město Mnichovo Hradiště mě docela zklamalo.Celé v rekonstrukci,nikde se nedá projet,samá objíždka a v městském infocentru nevědí co to je turistická známka.
 
Arnold+Zdenka
Zámek je moc pěkný, návštěvu vřele doporučujeme.
 
vláďa
Zámek je moc pěkný, včetně zahrady a divadla. Kdo se chce dobře najíst za velice solidní ceny doporučuji Podzámeckou restauraci cca 100 m od zámku.
 
Viky
V Mnichově Hradišti mně nadchla pouze krásná zahrada kde se dá i posedět.Ale byla jsem velmi sklamaná z toho že jsme přišli pozdě a ačkoli to nechápu tak mají o víkendu a ještě ke všemu v létě prohlídky jen do 16,00h.TZ hradu jsem dostala jenom proto že v obchodě se suvenýry byla celkem ochotná paní která mi TZ prodala i když už měly zavřeno.Ovšem to že mají mít ještě druhou TZ mi nezdělila.Při druhé návštěvě jsem byla velmi sklamaná z průvodkyně která si vůbec nepamatovala nic z výkladu a nebyla schopna odpovědět na žádnou otázku.
 
Karel
Omluva
moc se omlouvam, mesto info ma
 
Karel
v pátek jsem se byl podívat v zámeckých suvenýrech...Na Hradišti je hezký jen zámek s parkem, neni tam ani infocentrum...
 
Tatík
Absolvovali jsme klasický okruh bez divadla,kaple a koníren za 80,-(50,-) Kč.Průvodkyně bezvadná,jen se do prohlídky míchala svatba a mimořádná školní výprava.Škoda,že ještě není dokončené okolí (na ceduli termín 8/2006).Turistických známek i suvenýrů dostatek v pokladně.
 
petr
Dnes jsem byl na výletě z Prahy do Liberce zastavoval jsem po cestě na tz prohlídka zámku s divadlem bylo super a dobové kostými a vstupy dobově oblečen. herců bylo zajímavé pokud dostanete hlad tak vřele doporučuji restauraci pod zámkem je to asi 300m od zámku obsluha na vysoké úrovni jídlo skvělé a ceny rozumné jen pozor na velké porce jsem schopný sníst od KFC celé picnik menu ale porce 250g byla i na mě dost ale byla to mňamka .....
 
Honza Pásler
Zámek stojí za vidění i jen zvenčí, stejně jako přilehlý park.Jen nechápu, proč toto pěkné město nemůže
mít ještě jedno prodejní místo, které by uspokojilo zájemce o TZ v době mimosezonního uzavření zámku.
 
macek
pěkný
V pondělí jsem si udělala výlet do Mnichova Hradiště a nebyla jsem zklamána. Ovšem hlavní cíl mé cesty byl
zavřený. Bude otevřený až od dubna a to ještě jen o víkendech a svátcích a až od květně i přes pracovní dny.
Nutno řící, že večerní osvícení zámku je uchvacující. Tak uvidím, jak to bude vypadat v létě. Všem přejí pěkný
výlet a lovu koleček zdar.
 
Klárinka
To my zase chtěli na prohlídku,která akorát začala 5min před naším příchodem,ale paní nám sdělila,že to už
nejde a kdesi cosi.Při tom jí to vlastně mohlo být jedno a my bychom přišli o tech 5min.Ale když nechtěla
přispět "výnos "zámku,její chyba.Podle mého názoru by naopak měli vyjít vstříct zájemcům o
památku,protože jak všichni víme od státu toho moc nedostanou.
 
Milka
26. 7.: Zámek je docela hezký, ale kvůli děsnému vedru jsme nechtěli na prohlídku a paní v pokladně nemohla
pochopit, že chceme jen TZ a pohled. Ale známek měli dost.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek