Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 332 - Jáchymov


Popis

Lázeňské město, v 16. století jedno z předních v Čechách díky dolování stříbra a ražbě mincí.

Mapa

Navštívil jsem Jáchymov

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Informační centrum, nám. Republiky 1, Jáchymov (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HISTORICKÁ MĚSTA
Kraj/okres:
Karlovarský kraj/Karlovy Vary
Poloha:
50°22'19.78"N 12°54'47.25"E
Hodnocení:
2.591
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 332 - Jáchymov


11.09.2023 - dostupná bez problému
11.09.2023 - dostupná bez problému
03.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Lenka Richtrová
Lenka Richtrová
:-)
TZ zakoupena v IC nám.Republiky spolu s TZ 1436, TZ 1849, TZ 2415 a TZ 2668. Malé pěkné městečko v kopci.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Město super byl jsem tu od rána až do večera a neprošel jsem vše ale určitě se sem vrátím.Všech osm dostupných známek jsem tu sehnal takže super.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Jáchymov
Město moc půvabné není, ale je tu hodně věcí, které můžete navštívit. Štola č. 1, umělá štola v hotelu Astoria, mincovna (alias veliké a obsáhlé muzeum), expozice latinské školy (malé, ale moc zajímavé), lázně, a doporučuji i okruh po naučné stezce Jáchymovské peklo. Parkovat se tu moc nedá, dole v části, kde jsou lázně se platí, ale hlavně jsou parkoviště otevřena jen do 17:00, poté se zavírají a už neodjedete, jinde se dá parkovat pouze hodinu. V horní části je vše zdarma, ale do té dolní je to pořádný kusanec. My našli místo mezi dvěma asijskými obchody kousek od kavárny Incognito (tu také doporučuji navštívit, mají tu výborné zákusky a veliký výběr, posezení je uvnitř, ale i na zadní terásce lemované skálou), kde to je zdarma neomezeně..
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra.
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
TZ
Infocentrum na radnici prodává všechny místní turistické známky.
Jinak zvláštní atmosféra města zůstává. Památky jsou opraveny, dokončuje se nový povrch horní části náměstí (před radnicí), ale domy kolem náměstí působí jako vykotlané zuby. Velký kontrast s nedalekým Ostrovem.
 
Linda Valentová
Linda Valentová
Město zaseknuté mezi kopci
Vše co jsem měla na jazyku již napsal velmi výstižně níže Michal Petr, takže jen dodám, že se za ty 2 roky nic nezměnilo a určitě si toto místo se zvláštní atmosférou zaslouží vaší návštevu
 
Pavel Semanský
Pavel Semanský
úterý
TZ prodávají v infocentru v budově radnice,spolu s TZ 1849,VTZ a dalšmi upomínkovými předměty.
Otevřeno po-pá 8-12x12.30-17,so+ne 9-12x12.30-17 hod.
Procházka městem od íčka dolů ke kruh.objezdu je zážitek pro otrlé.Spousta vybydlených a opuštěných domů po obou stranách hlavní ulice v nás zanechal silný dojem.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
17.2.2016
TZ z info Jáchymov, které je po levé straně pod dominamtou Jáchymova - Děkanským kostelem sv. Jáchyma. Mají tam i TZ 1436 a 1849.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Jáchymov
Tz koupena v IC Jáchymov na radnici, které má otevřeno i mimo sezónu o víkendu od 09:00 do 17:00 s polední pauzou od 12:00 - 12:30. Historické město Jáchymov s velmi pohnutou minulostí je velice zajímavé místo. Tolik opuštěných a chátrajících budov okolo náměstí a podél hlavní silnice na Boží Dar se jinde jen tak neuvidí. Pro někoho hnusné a nic nenabízející město, pro mě místo s neopakovatelnou atmosférou a spoustou turistických aktivit. Za návštěvu kromě mincovny, štoly, špitálního kostela, kostela sv. Jáchyma na náměstí nad radnicí a jeho okolí, které je hezky upravené doporučuji naučnou stezku Jáchymovské peklo, která měří přes 9 km. Na začátku stezky nově udělané strážní věže, Mauthausenské schody a replika pracovního táboru Svornost s původně zachovalou korekcí, kde vám moc dobře nebude. Z některých míst NS jsou pěkné výhledy na Jáchymov. Za návštěvu ještě stojí Šlikův hrádek nad Jáchymovem.
 
Wenzel
Město Jáchymov
Známka byla bohužel vyprodána, ale v paní v infocentru říkala, že další várka už je na cestě. Horní část města okolo infocentra, mincovny a kostela je pěkná, směrem dolů z kopce už to tak slavné není (smrad, špína, rozpadlé domy).
 
dickee@seznam.cz Bayer
dickee@seznam.cz Bayer
.
TZ k dostání v Íčku na horním náměstí v Jáchymově. Info centrum je velice příjemné, včetně obsluhy.
Doporučuji navštívit Štolu č. 1 a naučnou stezku Jáchymovské peklo, která vás provede po smutné historii Jáchymovska, uranových dolů a komunistických koncentračních táborů z 50. let. Za návštěvu také stojí Jáchymovské muzeum ve staré mincovně cca 50 m na info centrem.
 
Luděk Hlávka
Luděk Hlávka
L.
Město není moc pěkné. Hezký kostel sv.Jáchyma.
 
Petr
V zimě a zasněžené stojí za to.
 
jerry720
Jáchymov.
Poslední návštěva ve čtvrtek 07. 06. 2012. Místní infocentrum najdete v horní části města, nad ním stojí děkanský kostel sv. Jáchyma a vedle je Královská mincovna. Tu vřele doporučuji k návštěvě. TZ bez problémů k sehnání v uvedeném "Íčku".
 
vláďa
Infocentrum se skvělou otevírací dobou, známka nám byla ochotně prodána i během avizované polední pauzy. Město jako takové by potřebovalo spousty peněz na opravu kdysi jistě krásných domů na náměstí. Lázeňská část města se nám velmi líbila.
 
Zdeňka
Infocentrum moc pěkné, příjemná paní. Informovaná a přívětivá. Známka bohužel za 30 peněz. Souhlasím s Františkem ze 6.8.
 
Zdeňka
Infocentrum moc pěkné, příjemná paní. Informovaná a přívětivá. Známka bohužel za 30 peněz. Souhlasím s Františkem ze 6.8.
 
František
Dostupnost známky
Známka nedostupná, paní v infocentru příjemná,leč pro velký zájem známku nemají....prý neočekávali tak velkou poptávku. Jinak JÁCHYMOV muselo být krásné městečko, ale bývávalo...Vkrádá se smutek, kam až to vláda jedné strany dovedla..........
 
magipriba
Jáchymovem jsme procházeli ve večerních hodinách, takže infocentrum už bylo zavřené. Jinak skutečně doporučuji projít se celým městem, je to neuvěřitelný zážitek. Je to velmi poučné, a myslím, že to jednou úplně stačí. Pokud byste rádi něco pojedli, mohu vřele doporučit restauraci U HADA, která se nachází cca 100 metrů nad kostelem v nejhornější části města. Výborné jídlo, příjemná obsluha.
 
filipac
no tohle!
docela hezké město ale...vypadá jak kdyby na něm testovali atomovou bombu.Nemluvím jen o lázeňské části kde je aspoň hezká plocha na které altánek,lázeňský hotel (výborně v něm vaří) a replika důlního vozu,kde je také nějaký pramen ve kterém jsem našel docela hezké kamínky.
 
Libor
30.03. - TZ v infocentr v budově radnice - na horním konci náměstí hned u kostela, ostatní negativa viz v příspěvcích níže :-(( - a to to bylo ve své době město svou velikostí a významem srovnatelné s Prahou!
 
Honza Pásler
Infocentrum na radnici otevřené denně od 8.00 do 17.00 s přestávkou 12.00 - 12.30Okolí radnice, vzdálené asi 2-3 km od lázeňského centra připomíná spíš město duchů, spousta prázdných vybydlených domů, postupně padající hotel Hornický dům. Zajímavé je zdejší muzeum. V okolí spousta památek na dolování uranové rudy a zajímavá naučná stezka (7 km) "Jáchymovské peklo", vedoucí místy bývalých komunistických lágrů pro politické vězně.
 
Pařez
Přišel jsem od Plešivce, lesy nádherné do poslední chvíle, pak šok z Romských občanů a neudržovaného náměstí. Ovšem v info fajn ženská a i ve městě na dotazy mi lidé odpovídali dobře a hodně mi pomohli. Kostel svatého Jáchyma je také moc hezký. Ale jinak doporučuju - kúpit TZ a rychle pryč
 
Milan
Naprostý souhlas s příspěvky turistů. V tomto "královském městě" jsme se opravdu necítili příliš dobře a odjížděli jsme úprkem asi po hodině od příjezdu. Hornický dům čeká na spadnutí (jinak si nedovedem vysvětlit dřevěnou ohradu okolo), spousta domů neobydlených a napůl zdemolovaných, radnice vypadá jako týden před spadnutím. Korunu všemu nasadila banda cikánů, která přímo před našima očima urazila ze zdi poštovní schránku (schránku odkud pošta vybírá dopisy k doručení). Opravdu koupit známku-mimochodem přímo skvělá- a pryč.
 
Eda
Velmi dobře zásobené infocentrum obdařené příjemnou slečnou, pěkně upravený kostel i královská mincovna.
Zděšení však budí stav většiny ostatních historických budov. Takové "město duchů" a v takovém
rozsahu už hned tak v pohraničí nepotkáte. Vím, že neobyvatelnost některých domů bývá přičítána vysokým
koncentracím radonu (uvolňuje se z geologického podloží i z hornin, z nichž jsou domy stavěné), ale přesto si
myslím, že takový konec si bývalé královské horní město nezaslouží. A jedna rada hladovým cestovatelům - pokud
budete déle pobývat v historickém centru Jáchymova, vyzbrojte se svačinou - v okolí muzea totiž nefunguje ani
jediná restaurace.
 
KIKIN
Město v kopci, deštivo. Mincovna je super, pěkná prohlídka. Dobře popsána i komunistická zvěrstva v pracovních
táborech. Místnost suvenýrů láká k nakupování pěkných dárků z dovolené.
 
Lenka
Hrůza
Vydali jsme se z Božího Daru do Jáchymova. Byl sníh, a tak jsme museli po silnici, hrůza. Odměnou nám byla
známka a pěkné prostředí infa, ale z města šel strach. Pěkný je kostel sv. Jáchyma a honosný lázeňský dům
Radium, ale jinak špína, vymlácené domy na náměstí a štětky jsme taky potkali! Smutný pohled na město s
takovou minulostí...
 
Pirko
Sice jsem nepotkala ani jednu stetku (asi na ne byla zima), ale cikanu dost a hlavne vietnamcu. Hruza. A uz se
ani neobtezujou s cestinou, komolej rovnou nemcinu. No a Jachymov by potreboval trochu pichnout (asi
financne). Tolik krasnych baraku a spousta z nich vybydlena, nebo aspon s opadanou a plesnivou fasadou. Skoda.
Presto stoji za to se tam mrknout. Zdravim vsechny.
 
Zdeny
Zklamání
Velice sem se na město, kde objevila Marie Sklodowská-Curie to rádio v úplně kovovým stavu, těšila, ale
!Než sem došla do Infocentra, potkala sem 5 štětek a 5 cigánů, což mi úplně vzalo chuť dál v tomto městě
zůstat. Měla sem jít rači do lázní.
 
Bert
Nečekal jsem, že budou mít otevřeno v Info centru i v sobotu 16.11. ale příjemně mě překvapili.
 
Zirafka
V infocentru je opravdu velmi prijemna pani, urcite se do Jachymova vratime a projdeme si naucnou stezku
Jachymovske peklo.
 
dana
známku mají je tam příjemná paní,jen pozor na otevírací dobu,ale přes prázdniny jsou tam každý den.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek