Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 371 - Rychnov nad Kněžnou


Popis

Rozsáhlý barokní zámek, opět v držení svých stavitelů - hrabat Kolovratů, kteří zde zpřístupnili svou unikátní sbírku uměleckých předmětů.

Mapa

Navštívil jsem Rychnov nad Kněžnou

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Infocentrum, Staré náměstí 68, Rychnov nad Kněžnou
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Zámek Rychnov nad Kněžnou
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZÁMKY
Kraj/okres:
Královehradecký kraj/Rychnov nad Kněžnou
Poloha:
50°9'59.27"N 16°16'32.15"E
Hodnocení:
2.905
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 371 - Rychnov nad Kněžnou


22.11.2023 - dostupná bez problému
03.07.2023 - dostupná bez problému
21.06.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Lfí čata
Lfí čata
Rychnov
Týdenní dovolená
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra.
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
Kostel
Naprosto souhlasím s předchozím příspěvkem. Vstupné 100/80 za druhý okruh je značně přehnané.
Kostel působí dost prázdným dojmem, výzdoba je minimální, mnoho krásnějších kostelů jsme již navštívili zdarma...
Nemluvě o tom, že za podobné peníze jsme dnes absolvovali prohlídku úžasného kláštera v Broumově, zážitek nesrovnatelný...
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
Rychnov
Co se rekonstrukce týče, střechy a venkovní fasády jsou už dokončené, takže zámek už je zvenčí zase fotogenický, momentálně je pod lešením první nádvoří.

Interiér z fotek vypadá, že bude hezký, bohužel nešťastné rozdělení prohlídek na liché hodiny interiéry, sudé hodiny kostel pro nás znamenalo, že jsme museli do kostela. Ne že by vyloženě nebyl hezký, ale za 100kč to rozhodně nestojí, sotva tak za polovic (a to obdobné kostely bývají přístupné i volně). Navíc veškerý výklad průvodkyně je otištěný i na letáčcích u vchodu.

Takže Kolowraté, kostel max za 50kč bez průvodce, čas od času zavést zájemce na zvonici a prohlídku zámeckých interiéů minimálně každou hodinu - to by byl rozhodně velký krok kupředu. A návštěvníci, zatím na interiéry v liché hodiny, nebo počítat se dvěma hodinami a přeplacenou polovinou prohlídky.
 
Renáta Krausová
Renáta Krausová
Zámek
Zámek teď v rekonstrukci až do roku 2021, prohlídka se super průvodcem, stojí za vidění.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
Zámek
Zámek je krásný, sice probíhají opravy nádvoří a střechy, takže kavárna je zavřená, ale uvnitř to nevadí.Škoda, že mají jen jednoho průvodce a dva prohlídkové okruhy. Je sázka do loterie, dostanete-li se i na druhý. Já jsem to štěstí měl a prohlídka kostela a zvonice byla úžasná.A když vám vedle hlavy zazvoní třetí největší zvon u nás, přejde vám mráz po zádech. Opravy mají probíhat až do roku 2021, ale s návštevou nemusíte čekat, rozhodně stojí za to i díky sqvělému průvodci, kterého jsme na konci prohlídky všichni odměnili potleskem.
 
Lucie Pechová
Lucie Pechová
Zámek
Uvnitř jsme nebyli, zvenku teď není co k vidění, zámek je momentálně v rekonstrukci, je na něm lešení.
 
Petr Komárek
Petr Komárek
TZ
Známka města i zámku zakoupena v IC na náměstí. Malebný Rychnov jsme navštívili během Rychnovského jarmarku, na němž jsme příjemně strávili téměř celou sobotu (krámky, vystoupení středověké hudby skupiny Řemdich, sokolníci, jezdecké souboje, představení skupiny historického šermu TAS...). Kvůli tomu nám ale bohužel nezbyl čas na místní Muzeum hraček. Ale aspoň máme motivaci pro další návštěvu :)
 
MARTIN PŘIBÍK
MARTIN PŘIBÍK
aka magipriba
INFOCENTRUM ve sváteční pondělí samozřejmě zavřené. Obě rychnovské známky ale mají, to jsem přes sklo vypozoroval. Otevírací doba opsaná ze dveří: po-pá 8-11.30, 12.30-17. V období od 1.6. do 15.9. otevřeno i v so a ne od 9 do 15. V hotelu Havel na recepci zbývala dnes po mé návštěvě poslední známka. Nicméně toto místo stojí za návštěvu i bez úspěšného pořízení známky. Vynikající kuchyně, ochotný personál, a na čepu famózní piva z místního pivovaru !
 
Michaela
TZ k dostání i v hotelu Havel
tuto TZ je možné zakoupit i na náměstí v hotelu Havel, recepční jsou příjemné a ochotné:)
 
Roman
prohlídka zámku a kostela
prohlídka zámku stála za návštěvu a kdo chce slyšet hraní na varhany v kostele a nebo zvonit zvon ve zvonici, tak by měl navštívit i II. okruh....
 
jerry720
Zámek Rychnov nad Kněžnou.
Zámek je v současné době ještě nepřístupný, sezóna zde začíná až v květnu. Projít se dá okolí zámku, včetně zámeckého parku. TZ jsem bez problémů sehnal v pátek 09. 03. 2012 v "Íčku" v budově bývalé radnice na Starém náměstí.
 
Kateřina Pánková
V Íčku
na náměstí bez problémů. Moc milá paní, super výběr. Měli i TZ kompas, atlas, deníky... Město i zámek znám, ale TZ jsem si koupila až dnes. :)
 
Tatík
Turistických známek a pohledů dostatek v infocentru. Na zámku jsme viděli jen muzeum, otevírací doba od dubna do října denně 9-16 hod., vstupné 10,- (5,-) Kč., převážně vystaveny krajky. Ale jak čtu předchozí příspěvky, tak by pro dva stejně prohlídku neudělali.
 
Žmyják
Zámek hezký,chování paní v pokladně otřesné !!Prý děti do zámku nejsou dobrý nápad ( 7 a 9 let a 15 měsíců ) a že to vidí nerada, což nás natolik otrávilo že jsme se okamžitě otočili a šli pryč !! Oprotitomu na náměstí je překrásné minimuzeum hraček s velmimilou paní průvodkyní, které je krásně uspořádané, paní průvodkyně podá odborný výklad velmi osobitý a rozhodně jí nevadila přitomnost dětí,které si i mohly některé exponáty osahat a pohrát si !! A to včetně 15 měsíčního !!! Naprosto vynahradila otřesnou zkušenost ze zámku a navíc potvrdila že stížností bylo na zámek více !!
 
mamba
Známka dostupná bez problémů v infocentru u náměstí. Můžete si ji vybrat.
 
Vavřík Ag
Íčko se super obsluhou
Velmi milá a hezká slečna v íčku nám k TZ a prospektům nalezla ještě spoje nahoru na Skuhrov a Nový Hrad, čímž jsme vandr Vítání jara rozšířili o poznání těchto míst. Moc děkujeme, tak má íčko fungovat !Ag
 
Anna
Městečko pěkné, doporučuji i návštěvu synagogy, zámek jsme si bohužel neprohlédli, potom, co nás paní už podruhé odkázala, ať přijdeme za hodinu, protože pro dva zájemce prohlídku neudělá , jsme to vzdali
 
Ardbena
V zámku je pěkná obrazárna, co se týče vybavení, to se moc už nedochovalo.Jen nás mrzel výklad našeho
průvodce, nijak zvlášť se nesnažil, takže jsme z toho neměli dobrý pocit.Asi ho to moc nebaví!Za
zámkem krásný a strašidelný kostel Nejsvětější trojice.
 
Tonda
Skvělá prohlídka zámku.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek