Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 444 - Rýzmberk


Popis

Zřícenina severně od Kdyně, hradní věž upravena jako rozhledna, na nádvoří přírodní amfiteátr.

Mapa

Navštívil jsem Rýzmberk

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Rýzmberská hospůdka (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
MKS Modrá hvězda, Náměstí 136, Kdyně (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Plzeňský kraj/Domažlice
Poloha:
49°24'25"N 13°1'50.78"E
Hodnocení:
2.833
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 444 - Rýzmberk
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 444 - Rýzmberk


07.05.2023 - dostupná bez problému
19.07.2022 - dostupná bez problému
13.07.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
Tz
Tz na hradě za 50,- , v íc je za normální cenu. Z parkoviště pod hradem je to pěšky asi 10 minut. Z věže pěkný výhled na Kdyni.
 
wenzel
Rýzmberk
K Rýzmberku vede poměrně nenáročná asfaltová cesta a z rozcestí pod obcí Podzámčí jsme byli nahoře za nějakých 10 minutek. Jelikož se jednalo o naší poslední zastávku tohoto dne a my na Rýzmberk dorazili až se západem slunce, byla hospůdka na hradě již uzavřena. Stejně tak jsme již nestihli hradní věž. I tak je ale Rýzmberk hezkou a udržovanou zříceninou. TZ zakoupena již odpoledne v IC Kdyně.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Zakoupeno na hradě.
 
Zdeňka Nemravová
Zdeňka Nemravová
TZ
koupeno v infu v Kdyni, sídlí v muzeu/náměstí-vstup do zahrady po schodech/
 
Adam Křenek
Adam Křenek
Rýzmberk
TZ je k dostání jak na Rýzmberku, tak i v Íčku v Kdyni na náměstí. Na hrad se nejspíše nejsnáz dostanete po žluté a poté po NS z Kdyně. Lze se ale také dostati po zelené značce z Koutu na Šumavě. Hrad se mi celkem líbil, výhled z něj je hezký a rozlehlý.
 
Jirka Ander
Re: POKRUPOVA
Co je míněno tím "nabídka občerstvení podána svérázným způsobem"? Díky za odpověď
 
Jana
POKRUPOVA
TZ dostupna, ale velkym minusem celeho mista i zazitku byl velmi neprijemny obsluhujici pan v kiosku, vstupne zaplaceno za 3, ovsem vstupenka jen 1...nabidka obcerstveni podana sveraznym pristupem, takze jsme si pripadali jako obtezujici hmyz... Kiosek a rozhledna je pod KCT, tak jsem od tohoto mista cekala trosku vice... , nikoliv aroganci a povysene chovani ke skalnim turistum...
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
TZ
Známka v hospůdce (spíš bufetu) na hradě za 40 Kč.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
TZ
Bohužel v možnostech není volba "dostupná s velkými problémy". Už na parkovišti/louce pod hradem nás nemile překvapily řady aut. Na hradě se bohužel konaly jakési keltské slavnosti, které vypadaly spíš jako výmluva na konzumaci velkého množství piva a dělání hluku. V bráně jakési stvoření požaduje 120kč na osobu za vstup. Na námitku, že se chceme jen podívat na věž a koupit známku odpoví "tak mi dejte stovku a jděte." 100kč za tři osoby ujde, tak se dostáváme na nádvoří, kde nás u vchodu do věže zastaví prodavačka a požaduje vstupné. Věž totiž spravuje KČT a ti chtějí 20kč za osobu. to je fér, to je i inzerované předem, takže jí v tomto ohledu nic nevyčítám, ale osobě u brány přeju, ať si tedy užije tu stokorunu. Co prodavačce od KČT vyčítám je, že dnes najednou TZ stojí 40kč, ač se nejprve podřekla a chtěla 30kč. To myslím celkem jasně dokazuje, kolik známka stojí, když tu není žádná "akce".

Pak nastalo pátrání po legendární krabici asi 13 známek z okolí. Nakonec po hovoru s kastelánem vyšlo najevo, že původního majitele občerstvení, o kterém mluví starší příspěvky, zařízlo loni EET. Nový majitel má údajně i nadále zájem TZ prodávat, nicméně zatím nic není jisté. Co jisté bylo, že se onomu majiteli nechtělo být na místě specificky kvůli oné "kulturní akci." Takže nakonec byla místo očekávaných 13 známek jen jedna předražená a pokažený výlet. Aspoň mě to naučí prozkoumávat před výlety i kalendáře akcí na plánovaných místech.
 
Zdeněk Čech
Zdeněk Čech
TZ
Na hradě logicky nikdo, ale je tam telefon na bývalého správce hradu, který TZ ochotně kdykoli prodá, navíc má i několik TZ z okolí.
 
Pavel Tříska
Pavel Tříska
1*
Na hradě v hospůdce velice ochotná obsluha s řadou suvenýru. K dostání asi 13 turist. známek z okolních míst. Doporučuji návštěvu.
 
Jan Steller
Jan Steller
www odkaz
Tuší někdo, proč je tu odkaz na stránky hradu Rýzmburk v severních Čechách ???
 
Martin
Náhodou byl hradní pán přítomen, čili na věž se bylo možno dostat i začátkem září. Musím potvrdit, co zde již zaznělo, pán je velmi příjemný a má značně vyvinutého obchodního ducha. Z původně jedné známky Rýzmberku jsem byl doslova ukecán na další tři. Pán má odhadem asi deset druhů z blízkého okolí...namátkou no. 986, 341, 1016, 1681, 536, 1616, 701...čili pozor na to :-). Ale dojem super!
 
eva
Hrad je otevřený pouze v létě, teď se dá jít na nádvoří, rozhledna i stánek uzavřené. Na stánku je tel. číslo na pána, u kterého se dá známka zakoupit - nezkoušeli jsme.
 
Eda
Potvrzuji předchozí - velmi přívětivé místo i obsluha ve stánku, bohatý výběr turistických suvenýrů, pohledů i publikací (na rozdíl od minulých kolegů mě obsloužila příjemná paní :-).
 
Vladimír Štrébl
Rýznberk
Místo vhodné pro výlet má dvě přístupové cesty,obtížnější je po turistické značce a méně obtížná po asfaltové cestě která končí před branou do hradu.Na nádvoří vystoupáme po schodech ke kiosku kde nás uvítá příjemná obsluha.Pokud je krásné počasí určitě si nedejte ujít návštěvu hradní věže odkud je překrásný pohled do okolí.
 
Macík
Krásný výhled z věže, zřícenina je opravdu zřícená ale udržovaná ;-) Super prodejce a super zásobený stánek - množství suvenýrů a TZ i okolních zřícenin . Určitě je to hezká procházka a prodavač je velmi milý ;-)
 
HonzaB
Tak tohle místo mě tedy moc nenadchlo. Tedy hlavně pokud jej mám hodnotit v rámci kategorie hrad (zřícenina). Vyhlídka z věže rozhledny byla v mezích deštivého počasí pěkná a prodavač suvenýrů se choval přesně podle toho, jak jej zde někteří pisatelé popsali. Tedy na můj vkus poněkud vlezlý (hlavně když mi nabízel TZ s řady okolních míst), ale pokud jde o obsluhu (dali jsem si zde čaj a tatranku) milý a ochotný.
 
thief
rýzmberk
Z ruiny samotné toho moc nezbylo, jenom vyhlídková věž. Ovšem díky provozovateli zdejšího kiosku stojí za to sem dojít. Autem dojedete až k ceduli pod kopcem, kde můžete nechat auto. Dál máte dvě možnosti. Buď po turistické značce asi 700m přírodní cestou a nebo po zásobovací asfaltce o něco kratší a pohodlnější cestou. V kiosku je bohatá nabídka nápojů a jídla. Rovněž různé suvenýry od TZ přes různé publikace, sklo a další. Varuji před pánem v kiosku! Je velmi společenský a díky své výřečnosti by na blízkém východě udělal skvělou kariéru. Já tam utratil několik stovek a ani mě to nemrzelo. :-)TZ v kiosku a navíc další hůře dostupné TZ z okolí.
 
Wíla
Super místo
Vřele doporučuji navštívit. Krásné místo a ještě krásnější díky přístupu provozovatele kiosku.Pokud by byly všechny zříceniny takto zásobeny , tak turistika dostane nový rozměr.
 
Romča
Hrad Rýzmberk
Dne 17.7.2010 jsme navštívili hrad Rýzmberk. Po krátkém nenáročném výstupu jsme došli do vlastního areálu hradu. Z rozhledny je skvělý výhled na okolní krajinu! Je zde rovněž občerstvení a prodejna suvenýrů, mimo jiné TZ. Pan prodavač je velmi společenský. Hrad doporučuji k návštěvě!! Pod hradem se nachází letní divadlo.
 
Tatík
Otevírací doba a vstupné jako v roce minulém (viz níže). Turistických známek (i okolních) dostatek, také pohledů, i když Nový Herštejn jsou jen fotografie. Výhled po vystoupání 86 schodů dnes bezvadný. Opravy brány pokračují.
 
ALKA
krásný tur.cíl
velice milý manželský pár v kiosku,obrovský výběr nealko i alko nápojů,supr hradní guláš,rozhledna za 20 Kč, známky za 25 Kč,perfektní rozhled a velmi příjemné posezení s "hradním pánem",cesta na hrad skvěle značena již od vlakového nádraží,vřele dopručujeme
 
ALKA
krásný tur.cíl
velice milý manželský pár v kiosku,obrovský výběr nealko i alko nápojů,supr hradní guláš,rozhledna za 20 Kč, známky za 25 Kč,perfektní rozhled a velmi příjemné posezení s "hradním pánem",cesta na hrad skvěle značena již od vlakového nádraží,vřele dopručujeme
 
Václav
Nevymýšlím si žádné kraviny!!!!
Když za čtyři známky po mě hradní pán chce 120 Kč tak ať to dělím 25 jak chci prostě mi to furt nevychází, v době mé návštěvy viditelné cenovky byly u všeho, ale u známek jsem je neviděl. Prostě za čtyři známky a 2x dospělí a jedno dítě na rozhlednu jsem platil 172,-. Možná že se to po mém prvním příspěvku změnilo, píši jen to co jsem při návštěvě hradu zažil a nevymýšlím si žádné kraviny !!!!
 
Bartici
Blabol o cene znamek
Prave jrme na pivu na Ryzmberku a s 'hradnim panem' zirame na pitomost o cene tz. Cena vstupneho je opravdu zvednuta, ale cena tz je jen pomluva. Stale stoji 25,- kc!!! Tz tu NEBYLY, NEJSOU A NEBUDOU drazsi!!! Osobne to potvrzuji a veskere zbozi je tu oceneno viditelnymi cenovkami! Nepiste tu takove kraviny!
 
Václav
zdražení vstupného
Vstupné na věž už 20,- dospělí a 12,- děti, cena známek 30,- za kus. Nicméně nádherný výlet všem doporučuji a z věže je překrásný rozhled. Stojí to za to!
 
Bártíci
Zlaté místo
"Hradní pán" na Rýzmberku myslí i na turisty, kteří nemají úspěch a na oficiálním prodejním místě neseženou TZ. Takže jako náhradní prodejní místo funguje i pro tyto TZ:341 - Kurzova věž, Čerchov (to pro ty líné si vyjít kopeček...)536 - Bolfánek986 - Kdyně1016- Česká studánka1681- Tanaberk a samozřejmě Rýzmberk a Nový Herštejn.
 
Nočnímůra
Otevírací doba 2009
Otevřeno je od května každý víkend a od června do srpna každý den. 4 druhy TZ: Rýzmberk, Kdyně, Koráb, Nový HerštejnDřevěný pohled a štítek Rýzmberku, spousta pohledů z okolí, občerstvení vynikající, lidové ceny. Vstupné na věž: dospělí 12,- Kč, děti 6,- Kč! Pokud není opar jako dnes, je vidět vysílač Svobodné Evropy na Hohen Bogenu, Čerchov, Zvon v Českém lese, Grosse Aber, Domažlická šikmá věž. Možnost zapůjčení dalekohledu.Stojí to za to! Lovu zdar!!!
 
Iška
Hrad na kopci nad Kdyní je hezké místo, které stojí za návštěvu. Ve stánku měli kromě TZ Rýzmberk i č. 986 Kdyně, 341 Čerchov a 536 Bolfánek Chudenice. Pán v pokladně byl velice milý, suvenýrů měl na prodej spousty, jen mi jako pohlednice prodal obyčejné fotky, které nesbírám. Měl je jen vystavené a sám je nabíral, takže jesem to zjistila až na spáteční cestě ve vlaku, když jsem si nákup vybalila.
 
Honza Pásler
Překrásné místo. Hradní věž slouží jako rozhledna, vstupné pouhých 12,- Kč. Velice příjemná obsluha v kiosku u hradu, spousta různých suvenýrů i jednoduché občerstvení. Zlaté místo!
 
Marie
Dnes jsme si vyšláply na Rýzmberk a musím říci, že vše bylo perfektní. Moc milý pán ve stánku, který prodává všechno možné a překrásný výhled z věže. Vřele doporučuji.
 
Olda
Známka ve stánku v areálu zříceniny hradu (VI-VIII 10-17 MPo). Mají zde i známku 986 (Kdyně). Opravdu super obsluha. Výhled z věže (vstupenka za 12kč) moc pěkný. Areál zříceniny kdysi významného hradu je volně přístupný kdykoliv. Vstupné na věž má být zároveň příspěvkem na údržbu-záchranu hradu. V tom případě mi ovšem není jasné, proč je stánek (a tím i věž) otevřen pouze po tak krátké období a ne přes celou sezonu.
 
Petra Bednářová
mají tam mimo jiné bezvadnou medovinu :o)
 
Pája
Otevírací doba
Bohužel mají otevřeno až od června, takže o dnech květnových svátků zavřeno, škoda.
 
ruza
Dostupná bez problému z věže krásný výhled na okolí
 
Věrka
Zřícenina rozhodně stojí za shlédnutí, jen mě zarazilo množství odpadků na hradě a v okolí. Škoda, že věž není
přístupná po celou turistickou sezónu - výhled musí být moc pěkný.
 
Ivča
Zavřeno.
I když bylo dnes krásně a turistů hodně, věž byla zavřená. Je po sezoně. Škoda.
 
raf
Mají tady i známku Kdyně.
 
Ahasver
TZ je dostupná mimo sezonu v CK CAMPANAtour ve Kdyni na náměstí.
 
Badys
Krásný výhled z věže za symbolických 12Kč vstupného.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek