Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 445 - Seeberg - Ostroh


Popis

Skvěle zrekonstruovaný, původně románský hrad na strategicky významném místě, západně od Františkových Lázní.

Mapa

Navštívil jsem Seeberg - Ostroh

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Hrad Seeberg, Poustka - Ostroh
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Infocentrum, Máchova 8/373, Františkovy Lázně
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Hotel Seeberg, Ostroh
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Karlovarský kraj/Cheb
Poloha:
50°7'54.21"N 12°16'55.88"E
Hodnocení:
2.889
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 445 - Seeberg - Ostroh


07.04.2024 - dostupná bez problému
22.11.2023 - dostupná bez problému
06.09.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Moc pěkná samostatná rozsáhlá prohlídka kde je od všeho něco dole je i mučírna mě se líbila černá kuchyně.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Dostupná i večer z hotelu u zámku.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
TZ
Velmi zajímavá prohlídka, byla bez průvodce, takže si všechno prolezete ve vlastním tempu.
 
Renata Bezděková
Renata Bezděková
TZ 445
Velmi pěkně a s vkusem zrekonstruovaný hrad. Přehledně nabízené a uspořádané exponáty, množství kvalitních informací. Prohlídka nás velice potěšila.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
Seeberg
TZ mají i v IC Fr. Lázně
 
Jan Fridrich
Jan Fridrich
hrad
Hrad opraven velice pěkně. Škoda, že restaurace naproti hradu i přes hrdý nápis "nově otevřeno" měla zavřeno. Známka koupena bez problému.
 
Jan Steller
Jan Steller
Předražená známka
K dostání i v Infocentru Fr. Lázně za 35,-.
 
Jarmila Šnajdrová
Jarmila Šnajdrová
Seeberg
Krásný malý zrekostruovaný hrádek. Vstupné jsme platili 80Kč - množstevní sleva, jinak se platí 90Kč. Bez průvodce, volný pohyb.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
9. 11. 2017
TZ v pokladně hradu. Bez vstupného (90 Kč) se nedostanete dovnitř. Hrad je otevřen i v tomto podzimním období do 16. hod. Prohlídka je bez průvodce, prý údajně je všechno psané, což je pravda, ale po nějaké době mně to už nebavilo všechno číst. Informací ó hradu je opravdu všude kolem spoustu. Na protějším břehu probíhá rekonstrukce kostela, rovněž stojí za návštěvu.
 
Eva Rosenbergerová
Eva Rosenbergerová
19.7.2017
Známka ke koupi přímo na hradě.
 
Pavel Fryček
Pavel Fryček
TZ
Celkem zajímavá prohlídka hradu. Zajímavé, že známku lze zakoupit jen v hotelu téhož jména pár desítek metrů před hradem.
 
Wenzel
Seeberg
Na konci minulého století byl hrad kompletně opraven. Spíše než hrad nám to připomínalo nějaké venkovské sídlo, tvrz i statek, ale i tak je moc hezký. Prohlídka hradu probíhá bez průvodce, sami si tak můžete projít nádvoří, vnitřní prostory, sklepení, hospodářskou budovu, expozici obrazů i zemědělské techniky. V areálu je větší dětský koutek, WC, výběh pro kamerunské kozy, bohatě vybaven stánek se suvenýry (u pokladny). Škoda, že se turistická známka neprodává přímo na hradě, musíte pro ni do nedalekého hotelu, kde je dostupná na recepci. Parkoviště před hradem je zdarma.
 
Václav Tauš
Václav Tauš
Hotel Seeberg, Ostroh
Mají ještě putovní z loňska.
 
Jana Rohlíčková
Jana Rohlíčková
putovní známka
v pohodě k sehnání
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Putovní TZ
spolu se známkou hradu bez problémů dostupná v hotelu Seeberg. Jelikož známku hradu již jsem měl, tak jsem ji daroval a snad se mi podařilo pro TZ zapálit další osobu. Jinak na hrad je moc krásný pohled i z druhé strany z modré značky směrem na Komorní hůrku, zvláště nyní na podzim, když ze stromů opadá listí.
 
Jan Pásler
Jan Pásler
Hrad pěkný, ale...
Známky jsou v recepci hotelu bez problémů ke koupi (základní + putovní), ale člověk si tady připadá dost exoticky, když mluví česky. Naproti v restauraci Staropramen za 35,-, spíš jak sodovka, samá bublinka - a taková polívka, česnečka nebo zelňačka, by v sychravém počasí také bodla. Ale když jsem viděl napsáno jen krautsuppe a knoblauchsuppe, tak mě chuť tak nějak přešla.
Také se divím, proč známku hradu Seeberg neprodávají přímo na hradě. Tam je v prodejně suvenýrů znak známkového místa s poznámkou, že se prodávají ve zmíněném penzionu.
 
Roman
putovní
jak už tady zaznělo TZ se na hradě neprodává, hlavně že letos mají putovní známku, trošku na hlavičku postavené, ale jinak pěkný místo a penzion doporučuji navštívit....plavky sebou
 
Lenka Klozová
Lenka Klozová
Putovní známka
Dobrý den, jak jinak získám tuto známku, když už Seeberg mám a letos toto místo znovu navštívím ? Děkuji
 
Petronelka
Seeberg
Dnes jsme se podívali na Seeberg. Jen nechápu, proč se TZ nemůže prodávat přímo v pokladně hradu. Jinak je tam upovídaný pán. Na prohlídku chodí každý sám. Určitě si hrad proběhněte. V restauraci TZ k dostání bez problému.
 
jerry720
Hrad Seeberg.
Návštěva ve čtvrtek 06. 06. 2013. Kromě prohlídky hradu doporučuji projít i jeho okolí, vedou zde dva naučné okruhy (800 m a 1.800 m), na kterých se seznámíte se zajímavými místy této lokality. Na výborný oběd jsem si potom zašel do zahradní restaurace Penzionu Seeberg, jejich Moravský talíř byl excelentní. TZ byla bez problémů k sehnání v recepci Hotelu Seeberg, který se nachází přes silnici od penzionu.
 
Jakub Šavlík
12.05.2013 (neděle), TZ zakoupena v hotelu Seeberg, slečna mi sama k nákupu TZ, aniž bych musel něco říkat, přidala i putovní známku, samozřejmě zadarmo.
 
Monika
Návštěva
Krásný hrad, vesnička a vše bez problémů dostupné. VTZ je nádherná a jsem ráda, že jsem pro ni došla po svých nožkách z Františkových lázní.
 
Pavla
návštěva hradu zajímavá, bez průvodce, tak si jde každý svým tempem. TZ v hotelu na recepci, v restauraci přes ulici výborný oběd a také tam je pro děti krásné hřiště.
 
Libor
21.05.2011 (so) - krásně opravený hrad se zajímavě ztvárněnou expozicí bez průvodce (děti ocenily zejména mučící nástroje ve sklepení), pohled z vysoké lávky pod hradem stojí za to (nahoru i do té hloubky dolů - tady vám bude jasné, proč se jmenuje "Ostroh"), na hradě TZ nehledejte, mají ji v hotelu o 100 m níže ... už když mě viděli sbíhat od hradu, volali "pro známku?" :-))
 
Longer
Nádhernej hrad a pěkně zrekonstruovaný. Hodně se člověk doví o životě na chebsku. Určitě doporučuji
 
Jana B.
Velká spokojenost
s expozicí na hradě, s výstavou v kostele, s obsluhou v zahradní restauraci. Vyplatí se navštívit.
 
Patrik
Krásné prostředí
Hrad po rekonstrukci, stojí za návštěvu. Chválíme i místní podniky, užili jsme si nádherný víkend s ubytováním. V létě se sem vydáme na kola s partičkou.
 
mappy
Hrad krásný, známek dostatek v hotelu Seeberg. Hezký výlet.
 
Tatík
22.8.2009
Turistické známky opravdu jen v recepci hotelu Seeberg-viz níže, přitom pohledy a jiné propagační materiály mají bez problémů v pokladně. Hrádek i miniskanzen stojí za návštěvu, v červenci a srpnu otevřeno denně 9-18 hod. Z Františkových Lázní po silničkách cesta dobře značená.
 
pro pass
Vůbec se nedivím, že se schováváte za anonymní značku. Velice málo návštěvníků hradu se chová tak jako Vy, proto si na Vás pamatuji a Váš poznatek musím korigova. Uvádíte, že jsem si povídala s jednou známou. Jsem ráda, že to tak berete, protože se jednalo o běžnou návštěvnici hradu proto jsem ji odpovídala na dotazy. Ale snažím se, aby všichni slušní návštěvníci měli pocit, že jsou vítanými hosty. Ovšem Vy jste arogantně vpadla do rozhovoru a striktně jste požadovala zapůjčení panoramatických map k prohlídce. Slušně jsem Vám sdělila, že zboží určené k prodeji nelze zapůjčit, ale lze si ho prohlédnout na prodejním místě. Připomínky, které jste k mé odpovědi měla, nemá cenu rozvádět, ony se ani k ní nevztahovaly, jako spíše Vy jste měla potřebu, jak sama píšete, celkem si to užítPavlíková
 
Lenka
Neochota
Hrad i okolí moc pěkné i informační stezka se nám líbila. Jen nás velmi zklamal přístup pokladní na hradě, když jsme si chtěli koupit známku. Velmi neochotně nás odbyla slovy:"Nemáme a neobjednáváme!". Teď jsme zde naštěstí zjistili, kde můžeme známku koupit, takže to zkusíme ještě jednou příště.
 
Honza
Hrozná výmluva
Přeji všem dobrý denDnes jsem si chtěl koupit známku na hrádku Seeberg a velmi nepříjemná paní mi řekla že má jen papírové když jsem jí chtěl vydět tak znechuceně mi podávala jakousi známku velikosti vyzitky no hrůza jinak okolí je moc hezké s pozdravem Honza
 
pass
Co se hradu týče, zvenčí moc pěkný, interiér je jakýmsi muzeem šatů, nábytku, nádobí atp.. Okolo hradu pak vede celkem příjemná naučná stezka se zajímavými zastávkami, co má kratší a delší variantu, ta delší je něco okolo 1 km. Jinak známky stále v hotelu/penzionu, kde velice milý postarší pán i poradí co zajímavého ještě navštívit a podobně. Navíc má i známku trošku vzdálenějšího místa - rozhledny Krudum u Sokolova, kde se známka naopak sehnat nedá.S paní na prodeji vstupenek jsem zažila opravdu zajímavou záležitost: má k prodeji celkem pěkně vypadající brožurky lázeňských měst (Mar.,Fr., KV a i Cheb). Chtěla jsem si některou prohlídnout a kdyby byly hezky psaný, koupila bych asi všechny.. Paní si tam zatím povídala s nějakou svou známou, tak jsem ji jen poprosila o půjčení jedné knížečky. Načež paní mi ji podžela před nosem a konstatovala, že mi ji půjčit nemůže, že ji nesmí dát z ruky.. To mě pobavilo, tak jsem podotkla, že se jen mrknu, u ní u okýnka, že s tím nechci nikam odejít (a ukrást).. Ona si trvala na svém. Po několika opravdu nechápavých větách a pohledech jsem tedy paní poprosila, jestli by mi mohla nalistovat stránku, kde se píše tom a tom, paní držela, já četla.. Pak jsem s díky odmítla (moc informací tam nebylo) a na prosbu o známku paní sdělila, že nemá... Nevím přesně, jak tenhle přístup nazvat, ale ke konci už jsem si to celkem užívala :)
 
Milda
Známky jsou i letos
Byla zima, ale známka zahřeje. K mání v recepci hotelu www.seeberg.cz , internet mají zdarma ve vestibulu, tak to hned píšu:-)
 
Milda
Známky jsou i letos
Byla zima, ale známka zahřeje. K mání v recepci hotelu www.seeberg.cz , internet mají zdarma ve vestibulu, tak to hned píšu:-)
 
Monika
Známek je dost
v hotelu Seeberg před hradem. Obsluha je velmi vstřícná a navíc vám dá prospekt k nově otevřené naučné stezce.
 
Petr
Známka
Známka sice není na hradě, ale je opravdu bez problémů dostupná v recepci Restaurace/Hotelu Seeberg. Obě budovy před hradem patří stejné restauraci, ale recepce je v té větší, bez nápisů. Známek dost.
 
Mirka
Známka
Známka k dostání na hradu nebyla, že nemají, ale mladík na kole nám poradil, že známka je v hotelu. Tedy jak půjdete od hradu tak napravo. Není tam cedule, že jde o hotel. Známek dne 09.05.2008 měli hromadu.
 
jarda
Známka
v pohodě k dostání v recepci penzionu seeberg. tedy když přijíždíte k hradu tak nalevo a ne v té restauraci napravo, kde se to jakoby logicky víc nabízí!
 
Sawyer
Známka na hradě stále není, dokonce mají "napevno" cedulku, že je to v hotelu. Pozor na záměnu hotelu a penziónu - viz co k tomu píše níže Eda. Hrádek je pěkný.
 
Honza
Známka k dostání pouze v recepci hotelu Seeberg.Doporučuji zajít si na jídlo do restaurace která je naproti.Ceny jsou mírně vyšší ale vykompenzujou to obrovské porce a výborná chuť.
 
Pavel
Moooc pěkné.
Dnes jsme navštívili hrad Seeberg. Byl den svadebních obřadů a byla to moc pěkná podívaná. Rytíři nás provázeli hradem, pak se bili o nevěsty, vše bylo dobarveno salvami z děl, no prostě nádhera. I okolí hradu se upravuje. Je vidět, že to tam občané vzali za správný konec. Paní pokladní nám prozradila, že se začalo s opravou nedalekého kostela, který bude součástí výstavní expozice hradu a součástí naučné stezky. Tato by měla být otevřena již příštím rokem. Budeme se těšit. TZ ze Seebergu mají v recepci hotelu před hradem a prý je budou mít stále.
 
Eda
No sláva, tak mám konečně TZ ze Seebergu. Prodejní místo je ovšem jediné - recepce hotelu Seeberg (nikoli
pokladna hradu, jak zde správci www stránek mylně uvádějí). Problém je trochu v tom, že pod tímto názvem
najdeme v místě také penzion s hospodou. Takže ten pravý "známkový" Seeberg je při levé straně
silnice vedoucí od hradu směrem k obci Poustka. Před hotelem je menší parkoviště, ale vstup do recepce určitě
každý najde. Jinak mé dojmy ze samotného hradu Seebergu jsou veskrze pozitivní - zajímavá byla zejména
etnografická expozice (o 100% lepší než v nedalekém "skanzenu" Doubrava u Chebu).
 
Radek
Známky jsou !!!
TS známky jsou a budou v recepci hotelu Seeberg (50m před hradem).
 
katka
Na hradě nemají, ale v restauraci ano.
 
Eda
Ke zmatkům s Frant. Lázněmi
Jen potvrzuji, co píše Martina. TZ "Seeberg" vskutku není dostupná ani na jediném ze čtyř
prodejních míst ve Františkových Lázních. Nikdy jí tam neměli ani neviděli. Protože Martinina omluva dorazila
na net v době, kdy už jsem byl na vandru, propátral jsem kvůli TZ Seeberg poctivě celé lázeňské centrum:-).
 
Kikin
Na prohlídku jsem nešel, přijel zájezd němců. Známku neměli, ani v přilehlé hospůdce. Pěkně opravený hrad.
 
Martina
Omluva
Všem se velice omlouvám, kterým jsem poradila, aby si známku Seebergu koupili ve Františkových Lázní. Není
tomu tak. Tuto informaci jsem si osobně ověřila v IF Františkovy Lázně. Opravdu se velice omlouvám. Martina
 
Martina
Vážení milý sběratelé,bylo mi sděleno, že známku lze získat v IC Františkovy Lázně. Takže hurááá.
 
Jarka
Na hradě známku neviděli dva roky - dle sdělení pokladní. Naproti v hospodě ji mají dostat asi za 10 dní.
Jinak hrad i jeho expozice jsou velice pěkné.
 
lukin
známka
Známku namají na zadnem míste.
 
Martin
Známky mají prý objednány v hospodě naproti hradu,takže se snad i dočkáme. Jinak návštěvu hradu mohu jen
doporučit, už dlouho mě prohlídka nebavila tak jako právě tady.
 
Martina
Dnes byl náš tábor na hradě a stále ještě nemají známku. Takže vážení, imporovizovali jsme a nechali jsme si
orazítkovat čistý list, který jako důkaz návštěvy pošleme do Rýmařova. Určitě nám známku pošlou.
 
Jarda
Známka bohužel letos není a asi nebude !V pokladně hradu o TZ nic neví a v hospodě,kde je měli vloni,místo
TZ letos objednali dřevěné pohlednice.
 
Jirka
V hospodě!!!!
Známku mají letos v hospodě naproti hradu.
 
Caran Radek
Známky 2004
Známka je letos v restauraci Seeberg před hradem a také v hotelu Seeberg.
 
Zirafka
V pokladne hradu rikali, ze letos jeste TZ nemeli...
 
Klika
Známka je k dostání jinde než uvedeno
Známku obdržíte v restauraci naproti hradu. V pokladně hradů jí letos neměli.
 
Jirka
Budou zde ještě známky ?
Paní v pokladně povídala, že známky už nebudou, ať si rovnou napíšu do Rýmařova....
 
Pavel Laurenčik
Spadá to pod Františkovy Lázně, které na začátku sezony neobjednali známky a tudíž jsem jí nesehnal.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek