Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 448 - Vrškamýk - Kamýk nad Vltavou


Popis

Zbytky královského hradu ze 13.století, kdysi sídlo správy "kamýcké župy", od 15.století v rozvalinách.

Mapa

Navštívil jsem Vrškamýk - Kamýk nad Vltavou

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Vorařská hospoda U Krůtů, Kamýk nad Vltavou
Toto místo prodává také turistickou známku
Informační centrum Kamýk nad Vltavou
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Příbram
Poloha:
49°38'24.64"N 14°14'16.55"E
Hodnocení:
2.731
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 448 - Vrškamýk - Kamýk nad Vltavou


20.07.2023 - dostupná bez problému
13.06.2023 - dostupná bez problému
05.07.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Zakoupeno na OÚ.
 
Zdeňka Nemravová
Zdeňka Nemravová
TZ
Koupeno na OÚ, kde jsou každý den PO-PÁ, ičko jen SO+NE. Šla jsem ze Zduchovic přes hrad a rozhlednu /5 km/. Parádní výhledy, krásný zážitek. Škoda jen, že vyhlídková věž se otevírá od 16.6. po celý týden.
Parádní občerstvení v Restauraci U Vltavy. Na OÚ mají vizitky, TN-ne, razítko a pohlednice-perfektní obsluha-moc díky...
 
Jakub Kaválek
Jakub Kaválek
TZ
Bez problému v IC za 35,-
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Vrškamýk
Absolvovali jsme trasu ze Zduchovic na vyhlídku Na altánku a dále po různých polních a lesních cestách došli až na zříceninu. Bohužel v horkém počasí se není moc kde schovat a nebylo to moc příjemné. Zřícenina není velká, ale je pěkná, celé okolí je zrevitalizované, jsou zde naučné tabule, altánek k posezení a dále ve směru na Kamýk nad Vltavou ještě areál s dětskými atrakcemi, rozhlednou (10 Kč a nic z ní neuvidíte), občerstvením a WC. Mají zde dobrou zmrzku - tamní pochoutku ve formě kvalitní ovocné dřeně a na výběr nespočet příchutí.
 
Pavla Veselá
Pavla Veselá
infocentrum
výborně vybavené a zásobené infocentrum s milou obsluhou. otevřené ! zřícenina Vrškamýk i město Kamýk určitě stojí za shlédnutí.
 
Zuzana Skřivánková
Zuzana Skřivánková
Znamka
Náhodně zvoleny výlet po okolí, který nás moc překvapil a zavedl na krásné místo. Vyšli jsme si zazvonit i na věž, vyhlídku.
 
Richard Rienessl
Richard Rienessl
TZ na hradě
TZ jsme včera pořídili přímo na hradě u ochotných seniorek, které to tam měli na starost. Z rozhledny není téměř nic vidět, zbytky hradu také nijak neuchvátí. V areálu ale zrovna probíhala Pivosláva.
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Hrad
Příjemné překvapeni! Příjemné provedeny jak areal pod hradem, tak přístup k hradu. Známka dostupná všude = u Krůtů, v Ic i přímo na hradě.
 
Vladimír Huml
Vladimír Huml
TZ
Koupena v IC. Z rozhledny nic moc neuvidíte, menší zřícenina stojí za shlédnutí. Vstup do areálu (rozhledna, dětské hřiště, zřícenina) za 10 Kč, děti za půl.
 
L+D+D+N Nesibovi
L+D+D+N Nesibovi
TZ
u Krůtů vyprodána. Nakonec jsme známku sehnali v infocentru u OÚ, jelikož se v den státního svátku šla Kamýcká šlápota a by zde start / cíl. Moc děkujeme za prodej TZ i suvenýrů.

Zřícenina je z parkoviště vzdálená necelý kilometr (asi 600 m ke vstupní bráně). Areál je přístupný celoročně. Vyhlídková věž pouze od 16.6. do 31.8. denně mimo pondělí od 9:30 do 15:30, to je pak možná vstup zpoplatněn. Ve spodní části je středověké hřiště pro malé i velké :-).
Pěkné místo!
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
TZ
V hospodě vyprodána.
Obecní úřad v sobotu nepoužitelný.
Zřícenina malá, ale pěkná.
 
Roman Matějka
Roman Matějka
TZ
zakoupeno v hospodě U Krůtů, infocentrum a pokladna u věže zavřeno
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
21. 7. 2017
Při návštěvě infa v Kamýku, nějaký turista říkal, že na hradě není co vidět, že je to jen zbořenina. Naopak jsme byli velmi mile překvapeni. Už u vchodu do areálu hradu je nová vyhlídková věž, dole spoustu zábavných her pro děti. Naučná stezka k hradu s perfektními info tabulemi. Zřícenina je také hezky upravená a zajímavá. Malá salaš s ovečkama, prostě za mne - vyjímečné, krásné místo.
 
wenzel
Kamýk nad Vltavou
Malá zřícenina, která právě prochází rekonstrukcí. Jsou zpevňovány zdi, staví se nová zábralí a také bylo pokáceno mnoho stromů, které narušovaly zříceninu. Vstupné do hradu se platí (tuším že 20kč) u vstupo pod vyhlídkovou věží v dolní části areálu (hrad je oplocen). My jsme ale přišli polní cestou z druhé strany (od obce Zduchovice) a při vstupu nikde nokdo, tak jsme si prošli hrad zadarmo a k pokladně dorazili směrem od hradu, takže po nás nikdo nic nechtěl). Nedaleko od vyhlídkové věže je dětské hřiště, kryzé posezení a výběh pro zvířata. Známka s razítkem na pokladně.
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
TZ
zakoupena v hospodě U Krůtu. Zřícenina je moc pěkná.
 
Lucie Belicová
Vykoupeno
Kupovala jsem poslední známku, co měli u Krůtů ve vorařské hospodě.
 
Jaroslav Brabec
Jaroslav Brabec
Pěkné
Moc pěkné místo, stojí za návštěvu. Známka zakoupena v pokladně přímo na Vrškamýku.
 
Lucie Břízová
Lucie Břízová
TZ
známka koupená v hospodě U Krůtů
 
Libor Marek
Libor Marek
11/10/2014
Příjemný areál zříceniny, obohacený o naučné tabule, pěkné interaktivní prvky pro děti a ovečky. TZ koupena v hospodě U Krůtů na druhé straně Vltavy, je trochu po sezóně, takže věž u zříceniny již zavřená.
 
Jan Ladislav Lác
Jan Ladislav Lác
TZ
Pěkná zřícenina hradu ke kterému vede naučná stezka od vyhlídkové věže. Vstupné na vyhlídkovou věž je :10 Kč dospělí a 5 Kč děti. U věže je také dětské hřiště a ohrada se třemi ovcemi jmenují se "Tři Grácie". TZ zakoupena na pokladně u věže.
 
Zuzana
Loni jsme měli smůlu, letos v hospodě U Krůtů prozměnu štěstí - poledních pár TZ...
 
Petra
V neděli 14/10 ve vorařské hospodě U Krůtů známku neměli; kouř stále hodně přítomen.........
 
Tereza
TZ pořízena v Infocentru, které sídlí v budově Obecního úřadu v Kamýku nad Vltavou, v sobotu v odpoledních hodinách. Zřícenina hradu moc pěkná.
 
MILAN
Vorařská hospoda u Krůtů se zřejmě od dob vorařů moc nezměnila, kouřem jsem stačil načichnout za tu chvilku než jsem kupil TZ, ale jinak bez problémů.
 
David
bohužel
Dnes jsem se vracel domů, ale ještě jsem se jel podívat na vrškamýk. TZ bohužel v hospůdce u Krůtů zavřeno,byla to škoda. Snad příště.
 
colonel
U Krůtů
Zakoupení známky proběhlo baz problémů. Pokud se chcete občerstvit tuto restauraci rozhodně nedoporučuji. Ovšem doporučuji navštívit rozvaliny Vrškamýku a přilehlý skanzen, kde jsou možnosti vyžití pro malé děti.
 
Simča S.
Zázrak - otevřené nfocentrum
Byla jsem velice překvapená, že je v sobotu otevřené infocentrum a to až do půl šesté večer. Infocentrum je slušně zásobeno pohledy, známkami i dalšími suvenýry. Slečna byla velice ochotná, v infocentru je mnoho informací o historii voroplavby. Zřícenina Vrškamým je pěkná, procházka k ní není moc náročná - ideální na sobotní odpoledne :-).
 
libor
Návštěvu tohoto mista mohu doporučit.
 
jerry720
Vrškamýk
TZ zakoupená v neděli 06. 06. 2010 v nově zbudované pokladně přímo u hradního areálu, známek dostatek. Zrovna se tam konal dětský den, takže byla hlava na hlavě.
 
Marcela
Marcela
Hrad Vrškamýk je z důvodu oprav uzavřen až do června 2010, přes dřevěné ohrazení je však několik zdí vidět.
 
Chobotnice
Hrad uzavřen
Hrad je (červenec 2009) uzavřen, probíhá rekonstrukce a v podhradí výstavba Disneylandu jako občerstvení, suvenýršop atd. Škoda že obec nedala tuto informaci na svou internetovou stránku o hradu.
 
Jirka
Vrškamýk je kouzelné místo, obklopené šípkovými keři. Jeho návštěvu lze jen doporučit. Vorařská restaurace zakouřená až běda...známek dostatek
 
Pařez
TZ koupena na OU u milé paní. Podle mapy na OU jsme se rozhodli, přijít ku hradu shora. Jeli jsme kus cesty na Příbram a pak vlevo, kde stojí vodárenská budova jsme nechali auto. Pěšky odsud to bylo po rovince mezi poli asi 300 m. Hrad se mi líbil, i když je malý.
 
Šárka a Martin
Reakce na zhrouceninu
Vrškamýk se nalézá nedaleko od našeho bydliště a je to velmi zachovalá zřícenina. Informační tabule ani historické informace samozřejmě nechybí, jen je třeba dorazit až k "hradu", pak se můžete těšit z hezkého výletu a možná i zahlédnete místního bývalého pána v podobě strašícího rytíře Hunce.
 
milionovej
Zhroucenina
Tak sjem se byl podívat na známkové místo. Kdo chcete vidět pár kamenů na sobě, račte :-) Ani cedule s historií!
 
Pinďa
Už je moje
Poučen nedávnou úterní návštěvou, zavítal jsem ke Krůtům v neděli. Tudíž jsem majitelem zdejší TZ. Pokud budete hledat hrad, je na protější straně vody. Za mostem doprava a na konci náměstí doleva nahoru V kopci po levé straně je parkovišťátko s cedulí "Ku hradu". Dál už nevím, protože se stmívalo. Hrad jsem si proto schoval na jindy.
 
Pinďa
U Krůtů
Hospoda U Krůtů má tuto otevírací dobu - opsáno z cedule.St - Ne 9 - 22. Jej jsem okolo asi v sedm večer, ale k mé smůle v úterý...
 
Tatík
Turistických známek dostatek v infocentru (vchod vedle Obecního úřadu),otevírací doba i s polední přestávkou výrazně označena i na silnici,výstavka o vorařství trvá.Hospoda U Krůtů na druhém břehu vypadala zavřená.Ke zřícenině necelé 2 km po zelené značce (níže popisovaná bažina na cestě je stále),výhled nevelký,vegetace má nad člověkem navrch.
 
Petr Píza
Hunec
U Vrškamýku máme chalupu.Jezdím sem už 30 let.Dobrá přístupová trasa je cestou po silnici na Příbram,nahoru asi 200 metrů je drevěná šipka (ke hradu).Cesta malou strží pozvolna stoupá ke zřícenině.Tady jedno upozornění:nikdy na této stezce nebyl problém až letos.Dnes je tam dokonce bažina,snad pramen potoka uprostřed cesty,nevím.Doporučuji cestu obejít po ochoze mezi stromy.Samotná zřícenina rok od roku chátrá.Nedávno sice město vykácelo nálety,ale ty opět na ruinách raší,taky lidé zde udělali svoje.Ohořelé zbytky větví na ohništi střepy a konzervy,papíry,nepořádek.Hrad je doplněn cedulí.Několik detailů jsem dopsal na server www.hrady.cz (Vrškamýk-Hunec).Hezký výlet.
 
pepi
V hospodě s ochotnou obsluhou TZ sice byla vyprodána, ale zdejší infocentrum má otevřeno do 17,00. Tady nám
TZ bez problémů prodali a přesně vysvětlili cestu ke zřícenině hradu. Stále po zelené. Samotná zřícenina je
zachována místy až do výše prvního patra, nejsou tu jen dvě metrové zíďky. Musí se dojít až na kopec, který je
velmi nenáročný. Cesta je dobře označena a není problém hradní zříceninu najít. Historie hradu sahá až do
12.století, do doby přemyslovských knížat. Jeho návštěvou jsme rozhodně nebyli zklamáni. V infocentru je
umístěna výstava o posledních plavcích "vorařích" na Vltavě.
 
Hanka Synková
Známky si nyní můžete koupit také v nově zřízeném infocentru, a to v letní sezóně (tedy pravděpodobně do konce
září) každý den kromě pondělí v době od 9 do 12 a od 13 do 17:30. Infocentrum sídlí ve stejné budově jako
obecní úřad.
 
Ivan
Zřícenina hradu je zajímavá, rozhodně stojí za to ji vidět, a hrad sám má bohatou minulost... zřícenina není
vůbec špatně značená, vede k ní normální turistická značka. Ty, kteří sem píšou, že hrad je rozvalina a není
zde nic vidět, neposlouchejte, neví o čem mluví...
 
Kikin
Hrad byl prostě zřícenina. Poněkud špatně označená přístupová cesta, museli jsme to dlouho hledat. Přijeli
jsme v úterý, hospoda U Krůtů zavřená, obecní úřad také.
 
Filip Bartoš
hrad Vrškamýk je totální zřícenina,která nestojí vůbec za to vidětjinak v této vesnici není vůbec nic k
vidění nevím proč vlastní TZ to už to může vlastnit každá vesnice mělo by se zvažovat kam se ty známky dávají
nedokážu si představit že bych jel přes půl republiky vlakem nebo autobusem a viděl dvě metrové zdi které tu z
toho hradu zbyli prostě hrůza.jinak na místě prodeje t.j. restaurace u Krůtů mají v pondělí a v ůterý
zavřeno jinak zbytek týdne od 9,00 - 22,00 hod.takže ani se známkou jsem neuspěl když byl svátek a ještě úterý
tak tam musím znovu to mám teda radost kdyby se tam bylo aspoň na co dívat.
 
autowest
5.7. TZ právě došly.. Příjemná hospůdka U Krůtů.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek