Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 610 - Přimda


Popis

Významná románská hradní pevnost na výrazném vrcholu Českého Lesa u cesty do Bavorska. Dnes zřícenina, Národní kulturní památka.

Mapa

Navštívil jsem Přimda

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Infocentrum, nám. Republiky 288, Přimda
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Plzeňský kraj/Tachov
Poloha:
49°40'47.33"N 12°40'1.33"E
Hodnocení:
2.821
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 610 - Přimda


07.05.2023 - dostupná bez problému
04.10.2022 - dostupná bez problému
09.08.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Pavla Veselá
Pavla Veselá
TZ
TZ v infocentru, výborně vybavené centrum, milá obsluha, všech turistických suvenýrů dostatek, co si kdo ráčí vybrat. děkujeme!
 
Zdeňka Nemravová
Zdeňka Nemravová
TZ
info otevřeno do konce října út-ne 9-16, potom jen so+ne.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
Tz
Tz v IC. Ke hradu vede naučná stezka cca 1 km. V okolí hradu probíhá těžba dřeva, těžká technika jezdí po turistické trase, takže doporučuji přibalit holínky, místy bylo 20 cm bláta.
 
Holger Kraftzig
Holger Kraftzig
TZ
Informationscentrum in Primda Oktober - April nur am Wochenende geöffnet
 
wenzel
Přimda
Na hrad jsme vycházeli z centra Přimdy u obecního úřadu, kde jsme nechali auto. Zaparkoval lze ale i dál, kousek pod lesem u penzionu a hřiště. Cesta je stále do kopce už z centra, první část pak vede odlesněným svahem přímo do kopce, dále už stoupání není tak náročné. Přimda bývá otevřena pouze o sobotách, jinak jsou vrata zamčena a je nutno si vystačit pouze s pohledem zvenčí. I tak je ale co obdivovat. V okolí zříceniny jsou skalnaté kopečky, ze kterých je na hrad pěkný pohled, z vyhlídky je pak možno pozorovat dálnici. TZ zakoupena v maličkém IC na náměstíčku u velmi milé a ochotné babičky, kterou tímto zdravíme :-)
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známka dostupná v infocentru.
 
Adam Novobilský
Adam Novobilský
Hrad
Cesta na hrad bez problému. Komentovaná prohlídka z aktuálního dění ve státě zrušeny. Tz koupena v Ic za krásných 30 Kč, nálepka za 12 Kč.
 
Petr Klauda
Petr Klauda
Přimda, aktuální stav po vichřici
Známka je dostupná, bohužel k hradu se momentálně z důvodu nedávné vichřice s největší pravděpodoboností nedostanete. Na cestě je řada polomů, které se postupně odtěžují. Já došel pouze pod kapličku, dál už je to s rizikem, že si způsobíte úraz při přelézání popadaných kmenů. Zavřená je rovněž silnice z Přimdy směr Hora Sv. Kateřiny (rozhledna Milíře) a to ze stejného důvodu.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
Přimda
Známka zakoupena v perfektním infocentru na náměstí. Íčko, toalety, bankomat, otevírací doba v sezoně denně a mimo sezonu o víkednech. Tady by se mnoho měst mělo inspirovat.

Krátká ale intenzivní procházka nahoru k hradu, kde čeká velice příjemný pan průvodce, který poskytuje fantastický výklad který je rozhodně mnohem hodnotnější, než těch 40kč, který za něj požaduje. Rozhodně doporučuji.
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Přimda
Známka zakoupena v infocentru, v letní sezóně otevřeno denně. Ke zřícenině samotné vede NS Přimda. Z Naučné stezky se dá od Mílovské lípy lesními cestami a pak po modré značce v pohodě dojít i na rozhlednu Milíře.
 
Lenka Klicperová
Lenka Klicperová
Restaurace Kolowrat
Známka je samozřejmě k sehnání v IC Přimca, nicméně krabici plnou známek mají i v restauraci a pension Kolowrat. Místo není označené jako známkové, nicméně stojí za to se zeptat - paní servírka byla velmi příjemná, a mají tam i skvělé jídlo
 
Eva Šinknerová
Eva Šinknerová
Hrad Přimda
TZ zakoupena v IC Přimda za příjemných 26 Kč, v IC lze také zakoupit TZ 1492 Rozhledna Milíře.
 
TZ 610
Změna prodejního místa
V hotelu Kolowrat již známku neprodávají. Lze ji zakoupi v informačním centru na náměstí republiky.
 
Pavel Semanský
Pavel Semanský
čtvrtek
Až budete v Přimdě,tak se zajeďte podívat na zříceninu kostela Sv.Apoleny,kterou se snaží památkáři zachránit.Jsou to asi 3 km,směrem na Novou Ves.
Pěkný pohled prodávají v infocentru v Boru.
 
Pavel Semanský
Pavel Semanský
čtvrtek
TZ dne 26.6 dostupná v místním infocentru.Otevřeno je duben-říjen út-ne 9-12x12.30-17 hod.
V prodeji též TZ 1492-Rozhledna Milíře.
Autem je nejlepší vyjet až k hotelu Kolowrat,a pak pěšky 700 m.do kopce.
Hrad je zvenku volně přístupný,dovnitř vás ale nepustí mříž.Rozhled je dost omezený.
 
Václav Tauš
Václav Tauš
Infocentrum Přimda
Infocentrum Přimda
 
Jan Steller
Jan Steller
TZ
V infocentru v Přimdě.
 
Zuzana
Nedeľa 14.4.2013
Výlet na zrúcaninu hradu Přimda sa podaril, hrad je sprístupnený verejnosti a TZ sme získali v infocentru na námesti, otvorené duben - listopad: Po - Ne. 9.00 - 16.30. :-)
 
pindrucha
pondělí 19.11.2012
Při návštěvě tohoto místa jsem narazila na zavřené IC po celou dobu listopadu (na internetu žádná informace, prý to tam nikdo nedal) . Na MÚ TZ nemají a v hotelu Kolowrat ji už nebudou objednávat. Poslední 2 známky měla vietmanská prodejna proti kostelu jednu bez nálepky.
 
Jakub
Přimda je hezký pozůstatek hradu, je už plně přístupný. TZ jsem v Kolowratu nesehnal, jelikož mi bylo řečeno, že jí nevedou, ale TZ jsem koupil na náměstí v infu.
 
Vašek
Hrad Přimda
Návštěva hradu nás dost zklamala. Hrad je zcela uzavřen, vchody zazděny. Cedule která na to upozorňuje je až na hoře na hradě.
 
Kateřina
Známku jsme sehnali na náměstí v Přimdě v nově otevřením informačním centru, a to za neuvěřitelných 21,-Kč!!!! Z hradu, který je dle cedule v rekonstrukci (ale po řemeslnících ani památky) je jen omezený výhled (ignorovali jsme ceduli se zákazem vstupu a vylezi aspoň na skalku před hradem).
 
Pavlína
V hotelu známky ještě nemají, prý objednají. Známku možno zakoupit ve vietnamském obchůdku "Tomy" na náměstí za 26,- Kč.
 
paja2346
21.7.2010 Turistickou známku v hotelu Kolowrat neměli. Koupil jsem ji na OÚ za 18,- Kč.
 
Eda
1.9.2009 Známku jsem koupil od velmi přívětivé a ochotné paní přímo v OÚ Přimda za neskutečných 18,- Kč. Jinak TZ jsou k dostání i v prodejně potravin, kterou zmiňuje raf (viz příspěvek níže). Měl jsem štěstí i na setkání s místním panem starostou - sdělil mi, že pokud vše dobře půjde, bude příští rok v Přimdě regulérní infocentrum (v bývalé budově autobusové zastávky vedle OÚ). Jinak dojmy z Přimdy veskrze pozitivní.
 
raf
Známku v hotelu Kolowrat neměli. Koupil jsem ji v potravinách v budově Obecního úřadu. Prodala mi ji sympatická Vietnamka.
 
Longer
Známka dostupná bez problémů, číšník mi ji prodal ochotně už před otvíračkou.
 
Tatík
Turistických známek dostatek v hotelu Kolowrat, pohledy jsme kupovali na zámku v Boru. Ke zřícenině od hotelu není značená turistická trasa, ale je to stále do kopce kolem kapličky a několika zastavení naučné stezky. Nahoře hezký výhled, zbytky věže a funkční prevét.
 
Paja
Kolowrat
Návštěva zbytku hradu - Přimda- se i v zimních měsících ,pokud není moc sněhu vyplatí.Sice se člověk hodně zadýchá , chce-li zříceninu vzít útokem , ale pak je odměněn dalekým rozhledem.TZ jsme v Kolovratu nekoupili,bylo nám řečeno , že původní provozovatel odvezl i zbytky TZ - neznámo kam.....a tak nezbývá nic jiného ,než si ji nechat poslat.
 
alex
Přimda
Hrad je krásný,když vyjde počasí jako nám,je to báječný výlet:-))..Výhled jen na jednu stranu,hrad opravdu těžce přístupný,spíše nepřístupný..
 
Luděk
Přimda
Horský hotel KolowratPod hradem 210, 348 06 Přimdaotevřeno denně 11--22htel./fax 374 796 231e-mail ubytovani@primda.czhorskyhotel.primda.czwww.ubytovani.net.K hradu je to opravdu kousek, asi kilometr z náměstí okolo hotelu Kolowrat po NS. Hrad tvoří věž (přístup s obtížemi) a prevet, který je naopak přístupný bez problému. Zdivo na východní straně si výhledově říká o zřícení. Převýšení hrad-město 170 metrů, zpočátku dost strmé, za kapličkou sv. Marie pozvolné. Průsekem je vidět dálnice D5 a hraniční přechod Rozvadov (D5 je asi 300m níže než hrad). Samotné město raději nebudu hodnotit (stačí, že "náměstí" tvoří z poloviny ošklivé paneláky), ale třeba se to teď zlepší, když si vydupali sídlo CHKO Český les. TZ v hotelu dostatek, nechali vybrat
 
Bártíci
Hledání
Před lovem TZ jsme se jen zběžně podívali do mapy a začali hledat Hotel Přimda.... Jo, víme, naše blbost.... :-) Hotel Kolowrat jsme zkusili až jako poslední možnost, navíc protože byl na cestě ke hradu. Neobjednávali jsme si, jen sebrali TZ a razítka a mazali dál. Ale paní recepční byla velmi milá.... Přimda je fajn místo, okolí také!! Je tam rozhodně krásně!Lovu zdar!!!
 
K8
Horský hotel se jmenuje Kolowrat a je v ulici Pod Hradem č.p. 210
 
Ivča
Horský hotel
má známek dostatek, ale VYSOKOhorské ceny! Zmrzlinový pohár 80,-- Kč a nic moc, děti ho ani nedojedly. U
hotelu je parkoviště a od něj je to ke zřícenině jen kousek do kopce.
 
K8
Pro Dominiku
Ale jako prodejní místo je uváděn "Horský hotel Pod hradem" a je vytištěn i na letošních mapách
(tam je ještě i ten obchod drogerie-hračky, který dnes už nefunguje)
 
Dominika
Byla jsem natěšená, že získám turistickou známku Přimdy, ale jediný obchod, kde je prodávali zkrachoval.
Souhlasím, že by se mělo vybrat jiné stanoviště, např: aquapark na Přimdě. Jelikož v celém městě není ani
jedno papírnictví, nemohu ani předložit žádné důkazy! Doufám, že turistické známky se dočkám, jelikož tam
jezdím každý rok.
 
Netopýr František
Přimda
Obchod na náměstí zrušen - navrhuji již dále jako prodejní místo nikde neuvádět. V Horském hotelu Pod hradem
známek celá ošatka, nechají Vás vybrat
 
Mirek
Známku v hotelu bohužel už nemají, a neví kde jinde ji prodávají, takže si známku budeme muset nechat poštou
(v hotelu říkali, že si od nich lidi berou vizitky, také jsme dostali).
 
Petula
Známku mají v hotelu Pod hradem, stojí 20 Kč. Hrad je vcelku nově opraven a v zimním hávu je opravdu nádherný.
 
Petr
Známka koupena v hotelu za 20kč.
 
Pepi
Známka nedostupná obchod zrušen,hrad přístupný pouze na vlastní nebezpečí, přírodní rezervace.
 
vikki
Dobrá zpráva, obchůdek je sice zrušený, ale známku dostanete v horském hotelu v Přimdě-přímo pod hradem.
Jediná chyba je, že jí prodávají za 25,-:-(
 
Mc.cvok
Obchod zrušený,známka nedostupná....ach jo.
 
Míla
Známky nejsou a prý už nebudou. Majitelé obchůdku končí s prodejem a nikdo jiný údajně nechce TZ prodávat.
Razítko dát nechtějí, takže foťák určitě s sebou.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2901 Turistických známek
2887 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek