Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 686 - Stráž nad Nežárkou


Popis

Původně strážní hrad Vítkovců u brodu přes Nežárku severovýchodně od Třeboně, později renesanční a barokní zámek, spjatý s poslední majitelkou, světoznámou operní pěvkyní Emou Destinovou.

Mapa

Navštívil jsem Stráž nad Nežárkou

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Cukrárna ROZINKA, nám. Emy Destinnové 12, Stráž nad Nežárkou
Toto místo prodává také turistickou známku
Zámek, nám. Emy Destinnové 1, Stráž nad Nežárkou
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZÁMKY
Kraj/okres:
Jihočeský kraj/Jindřichův Hradec
Poloha:
49°4'7.42"N 14°54'35"E
Hodnocení:
2.649
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 686 - Stráž nad Nežárkou
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 686 - Stráž nad Nežárkou
Obrázek č. 3, Turistické známky, No. 686 - Stráž nad Nežárkou


15.09.2023 - dostupná bez problému
29.07.2023 - dostupná bez problému
22.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

AJA AJA
AJA AJA
TZ
v pokladně
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Zámek Stráž nad Nežárkou
Zámek je opravený a moc se mi líbí romantické okolí, především pak směrem ke kostelu a řece. Vybrali jsme si ten nejdelší okruh i s únikovou chodbou. Z interiérů toho zde moc neuvidíte, konkrétně asi 5 pokojů. Ty jsou zcela kompletně zrekonstruovány, včetně štuků a nábytku (vše je bohužel novodobá replika a i když pěkná, působilo to na mne až kýčovitě). Zde to opravdu není pro ty, kteří čekají honosné pokoje s historickým vybavením. Na druhou stranu nám milá průvodkyně prozradila mnoho zajímavostí o zámku, Emě i jejím životě, prohlídka je zaměřena spíše na informace, než vizuální zážitek (děti to tu asi moc bavit nebude). Krom interiérů je tu i muzeum, ale do toho jsme již nešli. Fotit se smí pouze exteriéry, přičemž vnitřky nikoli (nějak nechápu proč, když tu nic vzácného s historickou hodnotou nemají).
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Stráž nad Nežárkou
Známka zakoupena v pokladně u vstupu do zámku.
 
Lenka Richtrová
Lenka Richtrová
:-)
TZ zakoupena ve čtvrtek 23.7.2020 v zámku v pokladně hned u brány. V průjezdu zámku obchůdek se spoustou zajímavých suvenýrů. Zámek je malý, krásně opravený. Při pěkném počasí vedla trasa prohlídky i parkem. Výborná slečna průvodkyně. Pod zámkem možno nakouknout do kostela sv. Petra a Pavla.
 
Oldřich Jasenský
Oldřich Jasenský
Otvírací doba
Zámek je zpřístupněný pouze o prázdninách, tedy v měsících červenci a srpnu od 10, do 16 hodin, kromě pondělí.
 
Linda Valentová
Linda Valentová
Zavřeno na pořád...?
Místo otevírací doby na vratech obrovská cedule “zavřeno”...tak nevím...že by 8.5. ještě nebyla sezóna???zámeček jinak krásný-škoda...
 
Zůza
Re: Zavřeno na pořád...?
Co takhle si přečíst informace na internetu a až pak dělat závěry? Všude se JASNĚ píše, že otevřeno je v červenci a srpnu. Tak že by 8.5. ještě nebyla sezóna????? Já ti nevím :ooooooo
 
Lenka
Výlet
Návštěva v neděli,bohužel otevřeno pouze do 13.hodin.Restauraci u EMY jsme nenašli a obchůdek u Květušky zavřen.Nikdy víc.
 
Radka
brána zamčena
Dobrý den,

bohužel nám byla dne 01.08.2018 uzamčena brána těsně před nosem, pán viděl, že se blížíme, ovšem bránu asi 5 minut před 15.00 uzamkl, ačkoliv otvírací dobu mají psánu 10:00-16:00. Velice mě to zklamalo, zbytečná cesta přes půl republiky, nehledě na to, že ani tu známku jsem si nemohla zakoupit, poněvadž restauraci, kde se dá ještě koupit jsme absolutně nemohli najít :-( jsem velmi zklamaná - projíždět jen tak benzin už podruhé nebudu, poněkud drahý výlet a nic z toho.
 
Jakub Kovářík
Restaurace U Emy
Restaurace U Emy je zavřená a turistickou známku tam nekoupíte, můžete ji koupit na zámku nebo v Obchůdku u Květušky vedle městského úřadu.
 
Radka Hudská
Radka Hudská
Restaurace u Emy
Nově můžete koupit turistické známky v Restauraci u Emy, kromě známek nabízíme prodej pohledů a upomínkových předmětů. Dobré jídlo za lidové ceny: Menu od 65,-Kč jsou samozřejmostí.
 
Lešek
Nežárka
Příjemné a cenově dostupné ubytování Třeboňsko kousek od zámku Stráž nad Nežárkou nabízí hotel Nežárka (http://www.hotel-nezarka.cz). Pro milovníky České Kanady a rybníiků srdeční záležitost!
 
Zdeňka Nemravová
Zdeňka Nemravová
poděkování
moc děkuji pí majitelce, že mimořádně otevřela ve dnech 8.-10.5. prohlídka byla úžasná, výklad pana manžela opravdu stál zato, úsměvný, zajímavý, akční. viděli jsme všechno, co jsme si přáli. a ta štamprlička na závěr-to byla třešnička na dortu.děkujeme.
 
Honza
Nedostupnost
TZ bohužel nemají už delší dobu, i když jí prý objednávali. Prý snad nějaký problém s raznicí.
 
Jana Klímová
Jana Klímová
zklamání
Zámek vypadá zvenčí hezky, ale bez vstupenky vás nepustí ani do jeho okolí (na prohlídky se bohužel s kočárkem chodí dost špatně). Známku na zámku prý nikde nemají a v keramice měli v pátek v 11 hodin zavřeno. Takže výlet nic moc.
 
Eva Stojaspalová
Eva Stojaspalová
Ema
TZ na zámku vůbec neměli, při dotazu kde jinde zakoupíme, slečna brigádnice vůbec nevěděla. V atlasu jsme vyčetli ještě keramický obchůdek, tak jsme zašli tam a vyšlo to.
 
Libor
05.05.2013 (ne) - TZ zakoupena v pokladně zámku. Na zámku otevřena pouze expozice Emy Destinové, (což jsme s malými dětmi neabsolvovali), zámecké prohlídky se nekonaly. Před zámkem i v přilehlém parčíku u náměstí busty Emy Destinové.
 
ricci
Bohužel v pondělí nekoupíte známku ani v obchodě s keramikou. Ten den je zavřeno. Proč se nedá koupit v restauraci hned vedle, ta má otevřeno denně?
 
Martin
Že je zavřeno v pondělí na zámku, to je v ČR normální, ale že si v pondělí udělá zavírací den i druhý prodejce ve Stráži (Keramika na náměstí), to mě dostalo.
 
Daniela
Zámek můžeme jen doporučit. První prohlídkový okruh byl moc zajímavý.
 
Beronicka
Na zámku se nám hrozně líbí!Doporučuji!
 
Legra
Na tento zámeček jsem narazil zcela náhodně:):):) a i když to tam je velice maličké tak ta zastávka za tu známku s Emou Destinovou stála za to:):):)
 
Cestovatel
dostupna
znamka dostupna, jen prohlidka nas zklamala, muselo by nas byt aspon deset, na coz bychom cekali velmi dlouho...tak to bylo bez prohlidky, velka skoda
 
Lucka
Známku jsme zakoupili již novou za 30,- v zámku (ÚT - NE - 10:00 - 17:00)
 
mira
Známku na zámku nemají, bude až příští sezonu. Restaurace na Rynku ji nevede, mylná minformace.
 
misonet
Známka dostupná pouze na zámku.Za známku požadují 30.-
 
marie
předražená známka !!!
Nevíme, kdy se paní Ema Destinová v hrobě obrací, ale připadá nám, že pokaždé když si jde někdo koupit na její zámek ve Stráži nad Nežárkou turistickou známku. Za třicet stříbrných. Loupnou vás o "bůra" a ještě než se vzpamatujete, tak vás vykopnou s foťákem. O jízdním kole nemůže být ani řeč. Toto jihočecháčkovství turistice opravdu prospívá.
 
zdenac
Z naší letošní dovolené, jsem se bohužel 1x setkal s předraženou známkou a to v pokladně zdejšího zámku. Věřím že jeho rekonstrukce byla nákladná, ale dorovnávat rozpočet TZ mi přijde ubohý. Do zámku jsme nešli slečna v pokladně říkala že prohlídky jsou od 10 lidí a čekat na dalších 7 lidí se nám nechtělo.
 
vavo
známka za 30 kč !!!
Kdo tam nemusí, ať tam raději nechodí.Nestojí to za to, vstup za 80 kč a provedouvás po posečené zahradě a v zámku zhola nic.Měli z toho raději udělat tenklub co průvodkyněříkala o záměrech zámku.
 
Nalim L.
21. 7. 2009 známka zakoupena za cenu 30,- Kč na zámku. Jak říkával jeden humorista: "Jó, kdyby to měli levnějc, tak zas na tom tolik nevydělaj!"
 
Milena Kulhánková
ŠKODA
Zámek zavřený a v místě absolutně žádná možnost známku koupitt, v restauraci už vůbec ne..proč není možné třeba prodejna sklo-porcelán, kde jsem k mání aspoň jiné památky na místo,pohlednce, hrnečky, kachle, talířky s portrétem Destinové apod...nestálo by za to se zeptat? Třeba by si majitelka procent z prodeje cenila..
 
Marije
drahá známka
Ahoj všem, i včera 14.6.2009 byla známka k mání za 30,- Slena nám ochotně vysvětlila, že si ji můžeme nechatr poslat z Rýmařova, když si myslíme, že to bude levnější :-)pozn. včera 227 Tz :-D
 
márius
zámek bohužel byl zavřen. A v restauraci na Rynku známku vůbec nemají...
 
Kaly
Předražená známka
Připojuji se k níže uvedeným příspěvkům a potvrzuji, že známka je skutečně k mání za 30,- Kč. Slečna mně na můj dotaz ohledně této ceny sdělila, že pan "majitel" s tím má "náklady" a tedy účtují cenu vyšší. Na moji poznámku, že s prodejem turistických známek mají náklady jen oni, nedokázala zareagovat. Pozn.: dnes 144 TZ.
 
Lenka
Předražená známka
Známka byla na zámku dostupná sice bez problémů ale skutečně předražená (30 Kč). I já bych se přimlouvala za odebrání licence. Není to zrovna férové jednání.
 
Vojta
Předražená známka
POZOR ten majitel zámku si za známku účtuje 30,- takže bych mu odebral licenci na prodej
 
Eda
Do Stráže jsme dorazili krátce před 16. hodinou. U brány nás již "vítala" slušná, ale neoblomná slečna, která nám sdělila, že je zámek již zavřený, turistické známky doprodali v neděli a kdy přijdou nové, není známo. Chtěl jsem se alespoň projít po parku, ale slečna duchapřítomně zabouchla hlavní bránu, nasedla do auta a odjela. TZ jsme nakonec koupili v hospodě Na rynku za běžnou cenu 25,- Kč. Celkový dojem ze Stráže: půvabné, ale poněkud ospalé městečko.
 
Vilda
Je to nějaký vykuk ten majitel. Prodává TZ za 30 Kč. Nekupovat a radši si o ni napsat. Nepodporujte ho
 
alex
Stráž
Známka je na zámku i v hospodě na konci náměstí..Zámek je rekonsruovaný,ale předražený vstup. Platíte jak za prohlídku venkovních prostor a asi 3 rekonstrovaných místností, tak i v expozici o E. Destinové..Celkem tam necháte 2+1 přes 300.-..A za to to nestálo:-))..
 
Miloš
Stráž jsem navštívil 21,července v 17hodin.Zámek byl již zavřen otevírací doba v sezoně je do 16hodin. Druhé prodejní místo TZ Hospoda na Rynku Byla zavřena asi již napořád.Rozhodl jsem se zakoupit pohled a o znamku požádat v Rýmařově jenže obě trafiky na návsi zavřeny pošta také.Tak že smůla.Kromě zavřeného zamku tu není nic k vidění chcíp tu pes.
 
jenda
30kč
TZ dostupná na zámku, ale bohužel za 30kč.
 
Vladimír Kutálek
30Kč
Mám paragon od koupě, koupeno na zámku.
 
vláďa
Známka s novým motivem, na kterém je zámek i Ema Destinová k dostání na zámku i v hospodě Na Rynku. Zámek ještě není plně zrekonstruován, ale již se na něm udělalo spousta práce. Měli jme to štěstí, že jsme přišli akorát v době, kdy začínala tzv. atraktivní prohlídka, na které nám byl průvodcem generální manažer projektu Stráž Emy Destinové pan dr. Doubrava. Prohlídka byla super.
 
Jiří moláček
tz
sehnal jsem tz v hostinci na rynku na náměstí motivem tz je ema destinová
 
F. Buchta
Na zámku ve Stráži
Na zámku ve Stráži nám říkali, že známky neprodávají a doporučili nám trafiku, která již byla zavřená. Takže ze Stráže nemáme známku...S pozdravemF. Buchta
 
Kocour
Známku možno koupit v restauraci na náměstí, skutečně je tam už mají, či přímo na zámku, který je zrekonstruovaný a po dlouhé době od dubna zpřístupněný veřejnosti, otevřeno je každý den vyjma pondělků. Nedaleko Stráže je rekreační zařízení MŠMT, na které mám opravdu krásné vzpomínky a moc rád jsem se sem proto vrátil. Krajina kolem je moc hezká, asi kilometr od Stráže je bývalá pískovna se skvělým koupáním, jen komáry je to kolem úplně zamořené. Repelent s sebou! :)
 
Jitka
nedostupná
Zájezdní hostinec na Rychtě existuje, známku prý mají objednanou, přijde během měsíce. Hostinec najdete když
pojedete od Hradce tak na konci náměstí.
 
Roman
nedostupna znamka
znamka je nedostupna dle cisnika z jine restaurace byl zajezdni hostinec zrusen dne 23.zari.2005
 
sam03
Ve dnech 27.8 a 28.8. jsou na zámku dny otevřených dveří,prohlídka začíná v So v 9:00 a v Ne ve 14:00.
 
sam03
TZ mají v hospodě Na rynku,zámek stále nepřístupný,v rekonstrukci.
 
KryštOi!f
Nejhezčí městečko na světě(po Pardubicích)
 
PaVeAnTo
2.2.2004 TZ k dostání bez problémů v restauraci Na rynku.
 
myšáci
POZOR!!!!
V zámku známku neseženete, protože je v soukromém vlastnictví, ptejte se raději v hospodě na návsi proti
zámku, tam ji většinou seženete.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek