Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 70 - Klínovec 1244m


Popis

Nejvyšší hora Krušných Hor (1244 m.n.m.).

Mapa

Navštívil jsem Klínovec 1244m

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Info Klínovec, Háj 219, Loučná pod Klínovcem
Toto místo prodává také turistickou známku
Infocentrum Skiareál Klínovec
Toto místo prodává také turistickou známku
Rozhledna Klínovec
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Infocentrum, Boží Dar
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
KRUŠNÉ HORY
Kraj/okres:
Karlovarský kraj/Karlovy Vary
Poloha:
50°23'48.37"N 12°58'3.7"E
Hodnocení:
2.842
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 70 - Klínovec 1244m
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 70 - Klínovec 1244m


10.09.2023 - dostupná bez problému
11.06.2023 - dostupná bez problému
18.04.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Vilma Pospíchalová
Vilma Pospíchalová
Dovolená
Nejen v zimě na lyžovačku, ale i předletní sezonou krásný výšlap na Klínovec.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Auto jsme nechali zdarma na parkovišti pod Klínovcem a vzhůru pro důkaz jinak se oblečte nahoře dost fouká.
 
Alena
TZ
Infocentrum Skiareál Klínovec: zde již známka k prodeji není. Jen pro info..
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Na rozhledně na Klínovci.
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
TZ
Známka zakoupena 19.8. přímo na Klínovci v pokladně rozhledny. Horský hotel nadále v dezolátním stavu, ale vedle se staví, není jasné co, nicméně je to podpořeno dotací na pozvednutí turistického ruchu.
 
Alena
Klínovec
Na rozhledne nemeli TZ Klinovce
 
Radim Kubelka
Radim Kubelka
TZ
Jeli jsme na projížďku na motorce a tohle byla super zastávka pro známku a hlavně úžasné zatáčky a výhled :). Rozhlednu doporučujeme, chytli jsme i pěkné počasí, bylo krásně vidět. Ale jak tu již někdo psal, je celkem smutný pohled na hotel, který se bohužel nejspíš pořád rozpadá a rekonstrukce zatím v nedohlednu.
 
Pavel Semanský
Pavel Semanský
ůterý
Souhlas s předchozím příspěvkem.
Nádherný rozhled,jen se turista nesmí moc koukat pod sebe na rozpadající se hotel.Z toho je smutno.
TZ lze koupit i v infu v Božím Daru.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Klínovec
Turistická známka koupena přímo na pokladně rozhledny na vrcholu Klínovce. TZ mají i na pokladně lanovky Jáchymov - Klínovec z které jsme se vydali lanovkou až na samí vrchol Klínovce. Zpáteční jízdné na lanovce stojí pro dospělého 190 Kč. Během jízdy na vrchol se vám otevře nádherný výhled na celé krušné hory. Výhled z rozhledny do všech stran je také při pěkném počasí výtečný. Jediná výtka je tak trochu nevyřešený vstup u pokladny na rozhlednu, kde je při vyšším počtu lidí k nehnutí a omezený pohyb u pokladny.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
19. 2. 2016
TZ jsem koupil v pokladně na rozhlednu. Krásná hora, vyjímečná panorama, až na ten rozpadající se hotel, který vypadá smutně. Ale září z něj luxusní historie, údajně se začíná rekonstruovat.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
28.6.2014
ulovení rarity
 
Wenzel
Klínovec
Na Klínovec se dá dostat hned několika způsoby. Lanovkou, autem (parkoviště přes léto asi není zpoplatněno) nebo pěšky po asfaltové cestě nebo pěšky přes pole a lesy. My šli z Božího Daru po červené turistické značce. Nejhorší stoupání je hned zkraje po louce nad Božím Darem a pak kousek před vrcholem. Vstup na rozhlednu je zpoplatněn, ale výhled stojí za to. Za dobrého počasí je vidět do Karlových Varů nebo Chomutova, dále na německé kopce nad Oberwiesenthalem a mnoho dalších míst Krušných hor a podhůří.
 
Wenzel
Re: Klínovec
Ještě doplním, že známka se dá sehnat jak v infocentru na Božím Daru, tak také samozřejmě v pokladně rozhledny na Klínovci.
 
neri
neri
Klínovec
Známka zakoupena na pokladně Vyhlídkové věže. Klínovec stojí za návštěvu. Nabízí nádherný výhled na okolní kopce a Německo.
 
dickee@seznam.cz Bayer
dickee@seznam.cz Bayer
.
TZ dostupná v Íčku na náměstí v Božím Daru. Íčko je velice pěkné a velmi dobře zásobeno. K dostání i další známky, včetně nálepek.
Pokud se povede počasí jako jsme měli my, zcela jasná obloha a pod námi mraky inverze, tak výhled na všechny strany stojí za to.
 
Jan Lutrýn
Jan Lutrýn
Klínovec
TZ koupena v pokladně rozhledny na Klínovci, která je krásně opravena. Doufám, že ji bude následovat i horský hotel, což bude investice nemalá, ale záslužná.
Německá TZ Fichtelberg je k mání za 2,5 eura v bistru vedle vchodu do horní stanice původní lanovky z Oberwiesenthalu.
 
Jiří Matoušek
Jiří Matoušek
Nespokojenost
Turistickou známku jsem zakoupil v Hotelu Praha za 45,- Kč. 90,- Kč zaplatit za dvě TZ se mi zdá celkem bolestivé. K tomu mě udivilo, že se v hotelu Praha dá zakoupit TZ Muzeum Jana Bechera.
 
Vladimír Hruška
Vladimír Hruška
TZ
TZ v pohodě na rozhledně, nahoru jsem nešel, bo to tam bylo jako v prádelně a ještě jsem cestou na Boží Dar chytl slušný slejvák. :)
 
Pavla
16.7.2013
Rozhledna se opravuje. Všude plno prachu - těžká auta a technika. Šli jsme od Božího daru (pěkná cesta)do Jáchymova.
 
jerry720
Smutný pohled ...
... a to jak na rozpadající se hotel s rozhlednou, tak i na firmy, které zde ve velkém rabují dřevo. Včera, t.j. 07. 06. 2012, nebylo přes kamiony svážející z vrcholu dřevo a štěpku pomalu kam plivnout. Jediní, kdo si může mnout ruce, jsou vlekaři, těm se tam evidentně daří. Ale dost negativismu - doufám, že rozhledna se v nejbližší době dočká rekonstrukce a že se nakonec seženou i potřebné peníze na opravu hotelu. Z několika míst vrcholu je prvotřídní výhled jak do vnitrozemí, tak i k sousedům za hranice. TZ jsem bez problémů sehnal v "Íčku" v Božím Daru.
 
Jakkub
Klínovec
Dobrý den,sbíráním známek se zabývám teprve chvíli a to mě štve,protože mám asi půl republiky procestováno a mám asi jen 30známek,ale Klínovec je moje nejoblíběnější a sehnal jsem ji na vrcholu v restauraci
 
davidek83
známku jsem sehnal v inf na Božím Daru
 
František
Dostupnost známky
Známka v infocentru na Božím Daru dostupná bez problému.
 
magipriba
V infocentru na Božím Daru mají TZ 68 - Boží Dar, 70 - Klínovec a 976 - Božídarské rašeliniště. Otevírací doba - denně 8 -18 h. Vyhládlému turistovi můžeme doporučit restauraci ŠPIČÁK, miniaturní lokál s domácí atmosférou, vynikajícími špekovými knedlíky a hlinskou jedenáctkou Rychtář. Tip na super výlet : v zimě (na běžkách) i v létě se dá krásně dojít na německou stranu na FICHTELBERG, horský hotel s rozhlednou, německá turistická známka číslo 302. Nádherný výhled na celé Krušné hory (náhrada za nepřístupnou rozhlednu na Klínovci). Pozor, známku nemají v prodejně suvenýrů pod rozhlednou, ale v bufetu v budově konečné stanice lanovky hned vedle hotelu.
 
Ondra
RE.:kuba
Co sem pleteš Sněžku :-O ? ? ?
 
roman
...
smutný stav na vrcholu Klínovce
 
vláďa
Známka zakoupena v infu na Božím Daru. Klínovec se dnes ponořil do husté mlhy. Výhled žádný. Na to že je půle dubna, tak na sjezdovkách je stále dost sněhu, lyžuje se a vleky ještě jezdí.
 
Libor
30.03. - rozhledna v dezolátním stavu, nepřístupná, na vrcholu funguje jen Ski centrum, ještě se lyžovalo - TZ jsme sehnali kousek pod vrcholem v restauraci
 
kuba
sněžka
Ja bych chtěl doporučit Sněžku. Je hezký výhled na polskou stranu a na Českou stranu stojí to zato. jette alespon na týden do pece pod snšžkou a ubitujte se v pensionu U kapličky. pote mužete jít pěšky nebo lanovkou ja dal přednost lanovce.
 
Alena
TZ zakoupena v restauraci u Lanovky a měli jich dost :-)
 
mappy
Známka koupena v IC Boží dar...
 
Adam
V pohodě
Koupeno 23.5.2009 v restauraci u Lanovky.
 
Luboš
IC Boží Dar
TZ i v IC v Božím Daru
 
Wíla
Smutné
Na Klínovec jede lanovka z Jáchymova v sezóně 10,00-18,00hod.Rozhledna je ruina a pokud někdo nezakročí tak i z ostatních budov nic nezbude.Autem se dá dojet až na vrchol od Božího Daru.Samozřejmě pěšky taktéž. Ale 1244metrů je 1244metrů takže hurá na vrchol.
 
Roman
klínovecká známka
Byli jsme zde na lyžovačce.Pěkné prostředí a rozhled.Známku jsem koupil pod ruinou rozhledny ve stánku,kde vybírají za parkovné
 
milosh
Známka dostupná i v obou IC na Božím Daru. Otevřeno denně,
 
Honza Pásler
Velice příjemná restaurace U lanovky a přímo božské borůvkové knedlíky, zapíjené řezaným pivem.Smutně působí pohled na zdevastovanou chatu s rozhlednou na Klínovci.
 
Libor
Krásné místo, super lanovka se super obsluhou. A restaurace u lanovky super, se super polívkou v chlebu.
 
A+B
Známka byla bez problémů v restauraci u lanovky, jen paní co obsluhovala se netvářila moc vlídně. Pršelo jak z konve a mokří turisté co nemají v kapsách eura se jí asi moc nezamlouvali.
 
Kristýna
Klínovec
Známky jsou dostupné nejlépe v restauraci u lanovky. Dnes jsem tam byla a koupila ji v pohodě. Klínovec je nádherný bydlím nedaleko a jsem na něm skoro každý den. Nejlepší je asi rozhled, když je hezké počasí jde vidět daleko. Jsou tu i nové cyklistické trasy, které jsem si zkusila a vřele doporučuji. Svezení lanovkou je také pěkné hlavně dolů. Všichni co se tam vydáte, tak přeji ať se vám Klínovec a obecně Krušné hory líbí. :-)
 
Martin
Známka k dispozici i v IC Boží dar, návštěvu Klínovce jsme si naplánovali zrovna při inverzi, takže jsme měli nádherný rozhled na povalující se mraky pod námi nasvícené sluníčkem..paráda.
 
Jakub
Srovnání
Jeden z výletů, který jsme si naplánovali na dovolené v Krušných horách byl výlet na německý Fichtelberg a český Klínovec. Na Fichtelbergu to bylo velice hezké. Krásná rozhledna s restaurací (samozdřejme, že ceny byly nadsazené, ale to nevadilo nepřišel jsem se tam najíst). Na Klínovec jsem se těšil na něco podobného jenže ouha. Rozhledna v katastrofálním stavu, restaurace u lanovky předražená a jediné co tam je telekomunikační věž, která se do krásné krajiny Krušných hor nehodí. Prostě hnus a to vybírají na opravu rozhledny, ale peníze jdou zřejmě někomu do kapsi!
 
DraXí
Klínovec
Na Klínovec sem se poprvé podívala letos v zimě. Natchnul nás na tolik, že sme sem zamířili na kole. Sice nás zastihl déšť, ale i tak to stálo za to. Nahoru jsme se dostali lanovkou (jednosedačka na jižní straně) i s kolama. Restaurace U Lanovky fungovala, cena sice docela vysoká, ale zde sme s tím počítali. Známku sme sehnali bez probémů. Ani stopy po požáru lanovky a restaurce, docela si mákli, na to, že vyhořeli v listopadu. Je to tam moc pěkné. Doporučuji!
 
Jan Mikeš
klínovec
Krásná hora v krušných horách. Doporučuji abi se tam všichni vydaly.
 
pecold
NEJHORŠÍ VRCHOL V EVROPĚ
KDO SE TED VYDÁ NA KLÍNOVEC TAK AT TO RADŠI VZDÁ PŘEDEM!!!VĚTŠÍ PANOPTIKUM JSEM
NEVIDĚL!!!KATASTROFÁLNÍ BORDEL!!!BISTRO KTERÉ BYLO V LONI NA VRCHOLU TAM NENÍ TAKŽE MRTVEJ VRCHOL.HOTEL
ASI STAROSTA BOŽÍHO DARU SENÁTOR HORNÍK TUNELUJE PROTOŽE VĚTŠÍ RUINU JSEM NEZAŽIL!!!LANOVKA JE PO POŽÁRU A
KOLEM NÍ TO VYPADÁ JAK U CIKÁNU ZA BARÁKEM!DIVÍM SE ,ŽE TO HYGIENA NEZAVŘE.HOTEL RUDOLF OBSLUHUJE POUZE
GERMÁNY TAKŽE SI TU CESTU RADŠI ODPUSTE!UŽ JENOM PŘÍJEZD NA BOŽÍ DAR JE ZÁŽITEK ROSTE TU V HORÁCH OBCHVAT
BETONOVÉ MONSTRUM.FAKT PARÁDA NA BLITÍ!!!!
 
Mároš+Macik
Z Klínovce pěkný rozhled na zasněžené Krušné hory.Rozhledna je stále v rekonstrukci,kolem je lešení.Lyžování
bezva ,na jednu penamentku několik sjezdovek a vleků.Známku mají i v infocentru v Božím daru.
 
Kikin
Cíl našeho putování na kolech. Ze sedmi dnů, co jsme byli na kolech jeden den mrholilo a bylo hnusně, a zrovna
na Klínovci. Rozhledna stejně v rekonstrukci, ale ani jsme neviděli na vrcholek věže. Příště už bude lépe.
 
Lenka
Lyžování na Klínovci je parádní, hlavně téměř po sezoně. Bylo krásný počasí, prostě paráda a známku měli i v
pokladně u parkoviště nahoře.
 
ruza
V restauraci se k nám chovali docela normálně. Také doporučuji svézt se lanovkou do Jáchymova(je
jednosedačková.) Rozhledna na Klínovci je však nakloněná a proto (asi) v rekonstrukci.
 
Ardbena
Svezte se lanovkou do Jáchymova, funguje od 9,00-17,00 hod.Bylo to bezva!!!
 
Bedřich
Známku jsem o prázdninách dostala bez problémů, obsluha taky ušla. Byla jsem tam ale těsně před deštěm a všude
lítaly hejna vosiček (vypadaj jako malý vosy s tykadlama na zadečku) a pořádaly nálety na turisty.
 
Zirafka
Boze, tam byli tak protivni... Jen co jsme vesli do restaurace (obleceni normalne turisticky - kratasy, cista
tricka, sandaly), cisnik, co stal u baru zmizel do kuchyne. Sedli jsme si k baru. Z kuchyne vykoukla pani v
bile zastere, zmerila si nas pohledem a zase zmizela. Pak vykoukl ten cisnik a zase zmizel. Kdyz pani v
zastere vykoukla podruhe, zeptali jsme se, jestli nam proda znamku. Ona se zamracila a rekla, ze musime pockat
na servirku. Ta se vzapeti vynorila odnekud ze salu a zacala tocit napoje. Mezitim prisel nejakej dalsi pan,
na ktereho se hned obratila s dotazem, co si preje. Zodpovedela jeho dotaz a kdyz uz teda nebylo zbyti, tak se
koukla na nas, co ze si teda prejeme. Rekli jsme si o 2 TZ a pohled, ona nam to podala a rekla cenu. Vysazeli
jsme mince na pult a cekali, az nam vrati. Ona dotocila napoje a sla zase obsluhovat sedici hosty (mela jsem
100 chuti ji podtrhnout nohu). Chvili jsme tam cekali, pak jsme se zvedli a cestou se ji zeptali, jestli to
bude chtit zaplatit. Ona ze jo a ze rekla, ze je to 46Kc. My na to, ze tam ty penize davno mela a ze jsme
cekali, az nam vrati. Zaskaredila se, penize vzala a vratila nam. Jak byla nastvana, tak se ji po zemi
rozsypala cast kasirtasky. Dobre ji tak. Za to chovani si nic jineho nezaslouzila. Jsem rada, ze uz tam
nemusim...
 
DANA
ZNÁMKU MAJÍ NAHOŘE V HOSPODĚ U LANOVKY. MAJÍ TAM DOBROU POLÉVKU:)))
 
Nina
Bez problému.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek