Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 710 - Háj u Aše - Hainberg


Popis

Monumentální kamenná rozhledna se čtyřmi vyhlídkovými patry, z roku 1904, severně od Aše.

Mapa

Navštívil jsem Háj u Aše - Hainberg

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Sportovní areál vrch Háj, U Rozhledny 2933, Aš
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Informační centrum, Hlavní 23, Aš
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ROZHLEDNY
Kraj/okres:
Karlovarský kraj/Cheb
Poloha:
50°14'0.27"N 12°12'7"E
Hodnocení:
2.944
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 710 - Háj u Aše - Hainberg


06.04.2024 - dostupná bez problému
11.09.2023 - dostupná bez problému
29.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Milan Bartoň
Milan Bartoň
Rozhledna
Autem na parkoviště sportovního areálu vrch Háj, odtud na rozhlednu cca 700m.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Známku jsme koupili po příjezdu do kempu pod hájem ihned na recepci a po postavení stanu jsem měl známku po 300 metrech splněnou.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra v Aši.
 
Petr Pauly
Petr Pauly
dostupnost
15.9.2021
Rozhledna na vrcholu Háj, je volně přístupná v otvírací dobu. TZ koupená v IC Aš, kde je k dostání i VTZ č. 2582 - 70. výročí vlaku svobody a další TZ.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
rozhledna
Jedna z nejhezčích rozhleden, na které jsem byl.Mě se prostě tyhle staré rozhledny líbí víc, než vysílače se schodištěm nahoru, nebo eurorozhledny na jedno brdo, které teď rostou, jak houby po dešti všude.
 
Petr Orvoš
Petr Orvoš
Rozhledna
Na rozhlednu jsme došli po modré turistické značce, která začíná kousek od IC Aš. Cesta příjemná a hezky upravená, po cestě míjíte postupně trojici soch německých velikánů (zakaladatel gymnastiky, voják, básník). Rozhledna je skutečně krásná, vstupné zdarma a otevřeno do 18:00 v letních měsících. Rozhled majestátní. Trochu zamrzí nepřítomnost nějakého občerstvení na místě, takže tekutiny vzít do kopce sebou. Známka koupena v IC.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Rozhledna Hainberg
TZ rozhledny zakoupena v infocentru v Aši. K rozhledně se dá dojet částečně autem, které jsme nechali na parkovišti před sportovním areálem na vrchu Háje. Poté už pěšky podle značení k rozhledně. Rozhledna Hainberg je podle mě jednou z nejkrásnějších kamenných rozhleden u nás, co jsem měl zatím možnost vidět. Nabízí čtyři vyhlídkové ochozy z nichž je pěkný výhled na Aš a okolí. Vidět lze až do Německa. Okolí rozhledny je pěkně upravené, až teda na blízkou restauraci pod rozhlednou, která chátrá. Místo je hojně navštěvované turisty. Návštěvu rozhodně doporučuji také pro krásnou přírodu.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
29. 8. 2015
Pěkná rozhledna na krásném místě. Jen škoda že nikde kolem žádný stánek s občerstvením. Už jsme byli z celého dne lovení známek docela unavení a na tomto místě opět nic.
 
Wenzel
Rozhledna Háj
Jedna z nejzajímavějších rozhleden v okolí. Jedná se o kamennou stavbu s otevřenou vyhlídkou na vrcholu. Vstup je sice zdarma, ale rozhledna se zamyká každý den v 17:00. Přístup k rozhledně není náročný, z parkoviště vedle tenisových kurtů pod rozhlednou to trvá nahoru cca 10 min., cesta je vyasfaltovaná. I okolí rozhledny je zajímavé, upravené, k dispozici jsou i lavičky a posezení. Známka dostupná v Ašském infocentru.
 
Václav Tauš
Václav Tauš
Knihovna, Muzeum a Informační centrum Aš
Knihovna, Muzeum a Informační centrum Aš
 
Ivo
Ivo
Rozhledna
Stavba je to parádní, cesta k ní bez problémů, ale najít v Aši přestěhované Infocentrum zabralo 50 minut - nachází se v městské knihovně, pár desítek metrů pod starým opuštěným (a TZ tu mají dohromady 7)
 
jerry720
Rozhledna Háj.
Návštěva ve středu 05. 06. 2013 odpoledne. Rozhledna je momentálně uzavřená, protože uvnitř probíhají nějaké zednické práce. Nicméně i zvenčí je na ní pěkný pohled, bohužel výhled z ní jsem si neužil-snad někdy příště. Z parkoviště u volnočasového areálu Háj je to k rozhledně klidnou chůzí cca 10 minut. TZ je bez problémů k sehnání v "Íčku" v Aši, to jsem ověřil hned následující den.
 
Ondřej
Rozhledna krásná, ale tuto známku jakož i ostatní zde prodávané známky v ašském infocentru bohužel neměli. Prý již 14 dní čekají na zásilku z Rýmařova...
 
Pavla
7.8.2012 - TZ zakoupena v IC, k dostání i známky z okolí. Pohledů dost, bohužel žádný se znakem města. Obsluha příjemná a vstřícná.
 
Libor
21.05.2011 - první rozhledna, na kterou jsme lezli v bouřce ... pěkná, ale ta u Chebu se mi zdála přeci jen hezčí (možná to bylo tím počasím), IC v Aši zavřeno, ač mělo mít v sobotu dopoledne otevřeno, takže TZ nedostupná...
 
Honza
Na rozhledně jsme byli ve všední den a byla otevřená.Je tam volný vstup a výhled určitě stojí zato.Známka se dá sehnat pouze v Ašském infu.Restaurace pod rozhlednou není v provozu.Jinak v Ašském infu mají další čtyři TZ a to Trojmezí,Nejzápadnější bod ČR,Podhradí a Doubravu.
 
Béďa
Na internových stránkách města Aše se strašně lže !! Píší, že rozhledna je každý den otevřena do 18,00 hod. Po dojezdu po 300 km, v 17,15 hod., byla uzavřena. I v předchozím telef. dotazu na Íčku v Aši také bylo potvzeno do 18,00 hod., ale skutek utek. Udělejte si prosím v tom pořádek.V sobotu ráno Íčko také zavřené.
 
pass
Tak jsme byli teď o víkendu mj. v Aši a na Háji. Co se týče rozhledny, výhledu, moc pěkné, cesta k rozhledně příjemná, lesem.. Stojí to za to... Co se týče známky - zklamání. O víkendu, resp. v sobotu k nesehnání.. Restaurace pod rozhlednou snad prý (podle toho co jsme zaslechli u místních) vyhořela, ikdyž vypadala spíš dlouhodobě opuštěně. Infocentrum v Aši zavřeno, žádná z restaurací (jak občas bývá hezkým zvykem) také nemá, mívalo prý nějaké dětské centrum, ale to už nefunguje... škoda.
 
JN
Aš - pár postřehů
1. Nevím, odkud Mirka přicestovala, ale u nás je Aš ženského rodu.2. Jestli je obsluha protivná, tak bude protivná na každého. Tihle lidé nerozlišují, jestli mluvíte česky nebo německy.3. Asi nejdůležitější postřeh - restaurace u rozhledny je zavřená a vybydlená (rozbitá okna apod.)
 
Mirka
Aš mi připadal docela chaotický. Jen díky místním dětem jsme se dostali na cestu, která vede směrem na Háj. Rozhledna je nádherná a bylo i pěkné počasí, takže i výhled stál za to. V restauraci pod rozhlednou bylo ještě zavřeno, ale obsluha už seděla na terase a tak se nám zdálo, že když je požádáme o známku (jak už jsme to udělali vícekrát a vždy nám bylo kladně vyhověno), tak neodejdeme s prázdnou, ale paní byla pomalu až sprostá, že si je dovolujeme otravovat, Takže jsme poděkovali za ochotu a odešli s prázdnou. Myslím si, že kdybychom mluvili německy, tak nám ji prodá. Bohužel.
 
Radek
Krásný výhled otevřeno do 18:00, TZ k dostání v restauraci pod rozhlednou.
 
jarda
Info Aš
info aš bohužel v sobotu v 15,00 uzavřené, ačkoliv na svých stránkách uvádí, že otvírací doba je denně 9.00-20.00! uzavřená byla i kavárna přes kterou se do infa vchází. tak nezbývá nic jiného než vyšlápnout narozhlednu (což rozhodně stojí za to), kde v restauraci mají známek dostatek.
 
Luděk
Háj u Aše - Hainberg
TZ mají na obou místech - u rozhledny i v IC (pokud je v IC zavřeno, známku prodají i v kavárně, která má společný vchod s IC - dnes se v IC rušilo knihkupectví a byl tam trochu zmatek). Rozhledna otevřena denně mimo prosince až února, vstup zdarma, přes den nechávají otevřen vchod. Předražené pohledy v restauraci u rozhledny
 
Sawyer
Známku mají v IC i u restauraci pod rozhlednou. IC vypadá podivně, přifařené k restauraci a knihkupectví, ale fundovaně nám poradili se vším, co jsme chtěli vědět. Rozhledna je impozantní stavba. Jinak v Aši je koncentrováno všechno, čím trpí dodnes bývalé Sudety a pohraničí: historické město je zbourané a zničené, poválečná výstavba je chaotická, velké množství prostitutek v pravé poledne nikoli za městem, ale přímo v ulicích...
 
Vavřík Ag
V dešti další grok a známka bez problémů, výhled ale sotva na Aš...
 
JirkaS
Do Aše jsme se dostali v sobotu bohužel pozdě, takže již IC mělo zavřeno. Knihkupectví je s IC spojeno v jedné budově. Město však nic moc, ale rozhledna kterou jsme zahlédli z cesty ze Selbu vypadala pěkně. Nicméně mám důvod se sem vrátit ještě pro známky 609 a 755.
 
Luboš
Od velmi ochotného pána v IC jsem se dozvěděl, že je má již nějakou dobu objednané. Velmi ochotně mi daroval pohled rozhledny s razítkem a vysvětlil cestu po okolí.
 
Eda
Do Aše jsme dorazili v příšerném dešti, který trval celý den, takže jsme se na rozhlednu bohužel nedostali. TZ
jsem koupil v informačním centru, kde byly velmi milé dámy, které (na rozdíl od většiny ostatních infocenter v
karlovarském kraji) opravdu věděly vše o zdejším regionu a uměly poradit. Kdo by se chtěl vydat do Aše
autobusem s úmyslem navštívit IC, ať vystoupí na zastávce Aš, kino, pokud si chce ušetřit dlouhou cestu nyní
značně rozkopaným městem. Jinak jsem jedl v restauraci "Na výletě" (tak se skutečně jmenuje)
nedaleko IC - trochu nekonvenční jídelní lístek, ale jinak super - můžu doporučit.
 
KIKIN
Známku jsem zakoupil v hospodě u rozhledny. Mají tam chutný hovězí vývar. Akorát kdyby ten skopčák nehulil
doutník u vedlejšího stolu a nepořvával přes celou hospodu na druhého. Jako by nemohli sedět u sebe. No jo,
rozežranost. Rozhledna je moc pěkná, super výhled.
 
ruza
Konečně Infocentrum, co má otevřeno i v neděli. Za to musím Aš opravdu pochválit.
 
Informační centrum
Otevírací doba v Informační centru města Aše
Oznamuji změnu otevírací doby.v sezoně: mimo sezonu:květen - září říjen - dubenpo - pá 8:00 - 17:30 po - pá 9:00 - 17:00so - ne 9:00 - 12:00 so 9:00 - 12:00
 
Jirka
Aš-Infocentrum-známka č. 710 - dostupná!!!
Nevím, jestli si tu někdo dělá srandu nebo zde známku dne 22.5.2004 opravdu neměli. Každopádně teď jich mají dostatek. To, že jsou zde velice ochotní mohu jenom potvrdit.
 
Jarda
Známku mají v Ašském infocentru-Neumannova 1.Otevřeno Po-Pá 8.00-18.00 a So 8.00-12.00Jsou zde velice ochotní !!!
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek