Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 779 - Lucký vrch


Popis

Jeden z vrcholů Žďárských vrchů (739 m.n.m.) se skvělým výhledem. Od roku 1938 chata Klubu českých turistů.

Mapa

Navštívil jsem Lucký vrch

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Horský turistický pension, Lucký Vrch, Telecí
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ŽĎÁRSKÉ VRCHY
Kraj/okres:
Pardubický kraj/Svitavy
Poloha:
49°42'43.92"N 16°10'8.68"E
Hodnocení:
2.857
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 779 - Lucký vrch


31.08.2023 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)
06.07.2022 - dostupná bez problému
18.04.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
TZ
Místo s pěknými výhledy, penzion však “Dnes z technických důvodů zavřeno”.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Zakoupeno na vrcholu v chatě.
 
FCB
Známka
koupena přímo na Luckém vrchu. Retro chata se mi líbila, má své kouzlo a i kus historie.
Oběd, pivko i místní bylinný aperitiv "Lucký Vánek" mi chutnali.
Navíc krásné výhledy a ochotná obsluha. Rád sem opět zavítám.
Rozhodně doporučuji
 
Václav Tobiáš
Václav Tobiáš
Poděkování
Na cestě do Poličky jsem se zde 27. června zastavil, ale bylo zavřeno. Ještě nebyla sezona. Zavolal jsem na telefonní číslo, které bylo napsané na dveřích. Počkal jsem pět minut, přišel pán, asi majitel, a TZ jsem si koupil. Ještě jednou děkuji za vstřícnost.
 
Jaroslav Šulc
Jaroslav Šulc
TZ
Byl jsem ubytovaný na Luckém vrchu je tu nádherný výhled, příjemná atmosféra a pan majitel, který nás obsluhoval, byl hodný a úslužný. Není to žádný 4 hvězdičkový hotel. Pokoj byl uklizen vše vonělo čistotou. Pan majitel nám řekl že pořád opravuje co vydělá investuje. Bylo to aj vidět že investuje byli nové lavice venku a altán. Doporučuji za návštěvu skvělá domácí kuchyně.
 
Tereza
Jak psal již pan Vladimír přede mnou, výhled je nádherný, ale ten penzion je děs. Nechápu lidi, co tam jedou s malými dětmi na dovolenou. Zaráží mě neupravené okolí penzionu, neposekaná tráva, atd.
 
vladimír Henzl
Pustopustá komerceZa nádherný výhled cesta stojí. Ale : penzion zanedbaný, toilety pamatují Husáka na hradě, odér kuchyně +WC všude.Již nikdy...
 
Zero
Chata útulná, obsluha příjemná, dostal jsem na výběr košík s TZ, kde jsem si povšimnul ještě opomenuté putovní TZ z roku 2009. Když jsem ji ukazoval kolegovi, pán u okýnka mi řekl, že si ji můžu nechat, neboť tam zůstala, protože ji někdo nechtěl. Ještě přidal hezký pohled chaty. Výhledy od chaty jsou krásné, tudíž celkový dojem byl výborný.
 
MILAN
Chatu jsme našli až po delším hledání, nikde žádná směrovka, na odbočce ze silnice asi kilometr od chaty jen malá šipka. Výhled od chaty je ale nádherný, limonáda točená, obsluha ochotná, známku měli, co víc si přát? Doporučuji.
 
v
Smíšené pocity
Známka dostupná bez problému, krásné výhledy, ale chata i okolí dost zanedbané. Při troše dobré vůle by to zde jistě mohlo vypadat lépe. Podruhé sem určitě nepojedu.
 
Jirka
Známka zakoupena spolu s putovní - mají na výběr stále velké množství známek. Prožili jsme zde víkend a musíme velice kladně ohodnotit přístup pana majitele a skvělou kuchyni. Chata samotná by potřebovala větší množství investic, ale zase by zmizelo to kouzlo... Doporučujeme
 
jana
výborný výlet
krásné místo, výborná kuchyně, bezva obsluha, určitě stojí za návštěvu
 
Pinˇˇda
Chata plná dětiček...
Tatíku, koukám, že jsme tam byli ve stejnou dobu. Proto nemám, co bych dodal. Jenom, že mě zase blbne klávesnice a odmítá psát jenom jeden ˇˇ.
 
Tatík
19.9.2009
Chata byla plná dětiček, ale u okénka bez problémů turistickou známku i s putovní prodali, dokonce zdarma byl historický pohled. Těch 70 let stáří je ale na chatě vidět. Okolí hezké, i když výhled byl v sobotu špatný.
 
vláďa
Známek dostatek, včetně putovních. Obsluha je velice ochotná a od chaty je krásný výhled do krajiny.
 
thief
lucký vrch
Na Lucký vrch jsme vyšlápli pěšky z telecí. Auto stačí nechat u hasičské zbrojnice a jít po žluté. Po pár metrech dojdete k památnému stromu - Zpívající lípě. Dál je cesta spíše polem a je tím pádem nedostatečně značená. Zajímavé je, že zpáteční cesta už je značená dobře, jakoby ty značky byly jen z jedné strany. Možná je lepší na Lucký vrch dojet autem po silnici, která začíná až za Telecí. Je to lepší i kvůle výbornému pivu, které tady čepují a navíc mají dalších 8 značek piva v lahvích, některé dost exotické. Vaří tady výborně. Výlet je vhodný i pro děti.TZ u obsluhy, která má někdy plno práce, ale nakonec se na každého dostane. Tento rok i s putovní známkou. :-)
 
Alena
TZ dostatek společně s putovní známkou. Krásné okolí a velice dobrý oběd. Byli jsme spokojeni.
 
tag.toget
Šli jsme po žluté z Borové u Poličky, nahoře u dveří chaty nápis: Jsem v domku č. 1 nebo volejte....a telefonní číslo. Jeden ze skupiny se vydal pro pána do domku č. 1 a za chvíli už se čepovalo pivo a prodávaly známky. Chata má takovou tu vůni starého dřeva a úplně ve mně vyskočily vzpomínky na letní dětské tábory - nostalgie. Dlouho jsme se nezdrželi a vraceli se zpět po žluté do Borové - zpátky je cesta značená pěkně blbě - my jsme samozřejmě věděli kudy jít. U farmy zhruba v polovině kopce byl hodně rozbahněný terén - dal se obejít, ale s menší zacházkou. Jinak v pohodě - pěkný výhled na více stran.
 
Keži
Putovní TZ na Luckém vrchu + TZ 779
TZ 779 + letošních putovních 2009 měli plno a další prý mají vzadu,takže se nemusíte bát,že byste nepochodili.Velká ochota obsluhy,dobré jídlo i pitivo!Cesta dobře značená,jen to počasí zlobilo-sníh,zmrzlý led a silný vítr byly nepříjemní společníci.Škoda jen,že stav horské chalupy byl trochu horší,chtělo by to jen někde získat nějakej ten desetitisíc k rekonstrukci či alespoň opravě.Ale jinak vše super,mám radost,že jsem si jako každý rok,pro PUTOVKU,došel sám!!!Všem přeji dobrý lov!
 
Tony
Známka dostupná pátek 6.3. včetně putovní známky 09.
 
Pavel
Turistická známka dostupná 22. 2. 09 bez problému včetně putovní známky pro rok 2009.
 
Zdeněk
Přítulný pes,dobrá obsluha,výborné palačinky s borůvkama,super rozhled.Doporučuji
 
Rosťa a Maruška
V sobotu 26.4.2008 TZ zakoupena v horském pensionu Lucký vrh. K chatě jsme za jeli po asfaltové silnici. Před chatou seděl velký bílý pes, ale manžel vystoupil z auto a šel do chaty. Měl úspěch.
 
Ťulínek a Šamšulínek
Sluníčko, modrá obloha, nahoru po žluté z Borové, dolů po zelené do Oldříše. Asi kilometr od Luckého vrchu v obci Telecí roste už cca 600 let památná stará lípa, stojí za vidění! Jinak známka bez problémů k dostání v chatě na Luckém vrchu.
 
Mates
mlha, sníh, vítr, mráz, dva blázni na svobodě šli z Borový po žluty nahoru a po červený do Poličky. výhled žádnej ale supr vejlet
 
Ujunka
No, byl docela záhul se tam dostat - dost blbý značení, ale jinak fakt pěknej výhled...
 
Štěpán
Krásný výhled a báječné poličské pivo :)
 
Petr Novák
pěkný místo
Moc hezký místo možná jen trochu nedostupné pokud zrovna nemáte auto...Polní cesta k chatě je docela tvrdárna
pro běžnýho Favorita...
 
Hvězdář
Známku jsme koupili v pohodě u okénka v hotelové restauraci.Bylo super počasí s krásným výhledem.Pozorovali
jsme Orlické hory,Králický Sněžník a Jeseníky v jedné lajně...nemělo to chybu :-)
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek