Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 815 - Krušnohorská železnice


Popis

Technicky nesmírně náročný úsek železniční tratě z Mostu do Dubí a Moldavy, s řadou tunelů a viaduktů. Kulturní památka ČR.

Mapa

Navštívil jsem Krušnohorská železnice

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Železniční expozice Osek (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Infocentrum Moldava, Moldava 113 (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Městské informační centrum - Dům porcelánu, Tovární 620/15a, Dubí (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Infocentrum, Rooseveltova 490, Osek (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
TECHNICKÉ PAMÁTKY
Kraj/okres:
Ústecký kraj/Teplice
Poloha:
50°43'2"N 13°41'31"E
Hodnocení:
2.877
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 815 - Krušnohorská železnice


04.11.2023 - dostupná bez problému
19.10.2023 - dostupná bez problému
22.01.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Aleš Socha
Aleš Socha
Známka
Z IC v Oseku
 
Michal Švec
TZ 815
TZ 815 mají v železniční expozici v budově nádraží Osek město. Expozice stojí za prohlídku, mají i funkční exponáty, na své si přijdou děti i dospělí.
 
Marcela Zacharova
Marcela Zacharova
Známka
Známka zakoupena v sobotu u příjemné paní v íčku na Moldavě. Vláček cestou míjí nenápadný rodný domek Hany Benešové a památník tragedie na dole Nelson.
 
Filip Dostál
Filip Dostál
IC Osek
Koupeno v IC v oseckém klášteře.
 
Martin Hnízdil
Martin Hnízdil
TZ
Bez problémů v cukrárně v Dubí.
 
Lenka Klicperová
Lenka Klicperová
TZ
Bez problémů v IC v Oseku.
 
TZ 815
Prodej známky
Klub přátel Krušnohorské železnice prodává turistickou známku 815 v letos nově otevřené železniční expozici ve stanici Osek město. Otevřeno bude na Oseckou pouť 16.-17.8. od 9 do 16 hodin. Nově máme turistickou nálepku č.815.
Informace o otevírací době na: http://moldavskadraha.cz/
 
Zlata Kwasnická
Zlata Kwasnická
TZ
V neděli 27.7. dostupná bez problémů v IC na Moldavě.
 
Roman Šťastný
Roman Šťastný
...
cesta vláčkem z Mostu nahoru na Moldavu je fakticky příjemná záležitost ,a o to lepší je pak cesta na kole dolů , známka koupena v IC Moldava, jinde jsem ji neviděl
 
Honza Pásler
Trať z Mostu na Moldavu, ač původně vedoucí až do Německa, neměla šanci stát se mezinárodní magistrálou, a to zejména vinou značného stoupání. Je to ale technický unikát, ukázka dovednosti stavitelů i stavebních dělníků předminulého století. Obdivovat můžeme zejména smělé viadukty, např. přímo nad městem Hrob, poblíž Mikulova a jiné.Na Moldavě v infocentru, označeném jako prodejní místo TZ, je jedna jakási starší VTZ a mnoho suvenýrů. TZ 815, kterou by zde člověk čekal, ale nemají. Nemají ani v jinak velmi příjemné cukrárně v Dubí, jiné prodejní místo jsem nehledal.A upozornění pro návštěvníky Dubí: Nádraží toho jména najdeme 2,5 km od města (příjemná procházka údolím potoka), provoz jen o víkendech, o letních prázdninách a v zimní lyžařské sezoně i ve všední dny. A do autobusu (integrováno do MHD Teplice) si vezměte dobné. Nemáte-li předplacenou kartu, lze jízdenku získat jen v mincovním automatu v autobuse - za 20,- Kč. 8.3.2010 12:29 - Radek [erha@seznam.cz]
 
Rychloběžka
Dostupná ,,z menšími" problémy
O dostupnosti této známky jsem se přesvědčil na vlastní kůži. Je to hrůza. Známku jsem na IC Moldava nesehnal- měli vyprodáno. Po dlouhém ptaní po trase z Moldavy přes Mikulov v Krušných horách, Hrob až do Dubí jsem až na radu úřednic z městského úřadu Dubí pořídil známku až v trafice vedle pošty. Jen je zajímavé, že tato trafika není uvedena na profilu této známky na těchto stránkách.
 
Rychloběžka
Dostupná ,,z menšími" problémy
O dostupnosti této známky jsem se přesvědčil na vlastní kůži. Je to hrůza. Známku jsem na IC Moldava nesehnal- měli vyprodáno. Po dlouhém ptaní po trase z Moldavy přes Mikulov v Krušných horách, Hrob až do Dubí jsem až na radu úřednic z městského úřadu Dubí pořídil známku až v trafice vedle pošty. Jen je zajímavé, že tato trafika není uvedena na profilu této známky.
 
David Krupička
Známku jsem si pořídil v INFOCENTRU na Moldavě. Otevřeno i o víkendu
 
Václav Šimáček
TZ Krušnohorská železnice
Známka 815 zakoupená společně s TZ Bouřnák v neděli v INFO Moldava na hran.přechodu . V budově OÚ je také knihovna Adolfa Brandla a pro sázející kurz.sázek je Tipsport !
 
Jan Lutrýn
Známka zakoupena spolu s TZ 901 v informačním středisku na Moldavě. Obou známek dostatek, informační středisko v budově OÚ otevřeno i o víkendu.
 
Martin Müller
Prodejní místo
Klub přátel krušnohorské železnice Most - Dubí - Moldava o.s upozorňuje veřejnost, že prodejce TZ 815 Moldavská dráha je za KPKŽ je paní Marta Pospíšilová, Kpt. Jaroše 92/52, Most, telefon 721179341.
 
Martin Müller
Za Casanovou do Duchcova
Dne 12.6.2010 se bude TZ 815 Krušnohorská železnice prodávat na starém železničním nádraží v Duchcově kam 3x přijede parní lokomotiva, jejíž osazenstvo bude z řad Klubu přátel krušnohorské železnice Most - Dubí - Moldava o.s.Bude zde umístěn stánek s dlašími upomínakmi. Blžšší info na www.duchov.cz nebo www.moldavskadraha.cz.Martin Müllerpředseda KPKŽ
 
Martin Müller
Století a čtvrt ve službách lidem
125.let uplynulo od příjezdu prvního vlaku do Moldavy v Kr. horách a tak 5.12.2009 vyjedou z Lovosic a z Teplic dvě nostalgické soupravy a do Moldavy dojedou v jeden mikulášský vlak. Na moldavském nádraží zakoupíte také TZ 815 a mnoho dalších upomínkových předmětů. Akce se uskuteční pod záštitou hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové.Bližší info na www.moldavskadraha.cz a www.svestkovadraha.czMartin Müller
 
Radůza a Pitrýs
Změna
Tak jsme se pokusili o nové získání této známky a zadařilo se nám, děkujeme cukrárně, že tuto známku prodává, neboť železnici využíváme stále. Bohužel, jsme zakoupili poslední kousek a další budou až příští týden. Všem přejeme mnoho štěstí ve sbírání nejen TZ, ale i zážitků spojených s tím.
 
feli
Dostupná
................ v Dubí v Cukrárně pod lesem (kousek za kostelem). Otevřeno denně (!!!) od 10,00 do 18,00 hod.
 
Martin Müller
TZ 815 Krušnohorská železnice
Klub přátel krušnohorské železnice Most - Dubí - Moldava o.s. upozorňuje, že prodej TZ 815 bude probíhat při výstavě na OSECKÉ POUTI na nádraží Osek - město ve stánku KPKŽ, který bude u vchodu na nástupiště 15. - 16.8.2009. Bude možné zakoupit i DVD Moldavská horská dráha a 115. let od příjezdu prvního vlaku na Moldavu v roce 1999 a další upomínkové předměty. Pro všechny návštěvníky, kteří odpovědi na otázku: jaké významné výročí slaví moldavská horská železnice v letošním roce, zdarma speciální edice záložek. Martin Müller, KPKŽ Most - Dubí - Moldava o.s.
 
Michal
TZ 815
TZ 815 zakoupíte také v Cukrárně pod lesem v Dubí společně s TZ Dubského kostela. Ckrárna se nachází první odbočku vpravo nad Dubským kostelem. Mají otevřeno každý den do 18 hod.
 
Michal
TZ 815
TZ 815 zakoupíte také v Cukrárně pod lesem v Dubí společně s TZ Dubského kostela. Ckrárna se nachází první odbočku vpravo nad Dubským kostelem. Mají otevřeno každý den do 18 hod.
 
Oblak
TZ 815
Info v Mikulově v rekonstrukci, známku jsem zakoupili v hotelu Cepín. Mají i známku č.901 Bouřňák.
 
Martin Müller
TZ 815 Krušnohorská železnice
TZ 815 Krušnohorská železnice zakoupíte 13.6.2009 při parní jízdě za Casanovou do Duchcova na starém duchcovském nádraží za přejezdem ve stánku KPKŽ o.s. spolu s DVD Moldavská dráha. Bližší infona www.moldavskadraha.cz Martin Müller, KPKŽ
 
Achab
Cukrárna Pod lesem
Známku prodávají v cukrárně Pod lesem, Křižíkova 120/10, Dubí. Mají zde i No.901 Bouřňák a No.1390 Dubí - Krušné hory, kostel neposkvrněného početí Panny Marie
 
MARTIN MÜLLER
TZ 815 Krušnohorská železnice
Klub přátel krušnohorské železnice Most - Dubí - Moldava o.s. upozorňuje, že prodej TZ No 815 bude probíhat při akci S Mikulášem na konec světa a zpět 14.12.2008, kdy budou nasazeny historické motorové vozy řady 131.1 zvané Hurvínek a to jak z Teplic na Moldavu tak z Lovosic přes Most na Moldavu. Bližší informace o akci na www.moldavskadraha.cz a www.svestkovadraha.cz . Martin Müller KPKŽ o.s.
 
MARTIN MÜLLER
TZ 815 Krušnohorská železnice
Upozorňuji, že TZ Krušnororká železnice No.815 se prodává jen na akcích Klubu přátel Krušnohorské železnice Most- Dubí - Moldava o.s. Pokusíme se ještě vyjednat prodej v novém infocentru na Obecním úřadě na Moldavě v Krušných horách. O výsledku vás budeme informovat jak zde tak i na internetových stránkách KPKŽ o.s. www.moldavskadraha.cz. Obrovský zájem o TZ byl při dni železnice a oslavách 150 let Ústecko-teplické dráhy. Všem na které se známka nedostala se omlouváme. Podcenili jsme zájem veřejnosti.
 
Radůza a Pitrýs
Nedostupná
Dne 20.09.08 jsme navštívili Dubí a známku jsme v cukrárně bohužel nezískali. eR + Pé, měli jen kostel.
 
MARTIN MÜLLER
TZ 815 Krušnohorská železnice
TZ je možné získat na akcích KPKŽ nebo jiných železničních akcích v okolí. Třeba při Osecké pouti byla běžně dostupná u našeho stánku. Také bude možné je získat v Mikulově 30-31.8.2008 na výstavě o historii obce Mikulov v Krušných horách. Bližší informcace o akcích získáte na www.moldavskadraha.cz
 
Lukáš
Sehnali jsme jí v cukrárně Pod Lesem v Dubí Křižíkova 120/10 417 01 Dub
 
Béďa
Na uvedené adrese nikdo nebyl doma ani v pátek v poledne, ani v sobotu v půl desáté dopoledne. Telefon taky nikdo nebral. Takže smůla.
 
Michal Švec
Nějaké kousky TZ 815 jsou k dostání na adrese Dubí 1, Pohraniční stráže 476/33 - výpadovka směr Litvínov /za městským koupalištěm/. Na brance je cedulka Turistické známky. Rodiče jsou v důchodu a doma. Pro jistotu si raději předem zavolejte na tel. 417 572 339.
 
Pařez
V info ČD TZ opravdu už prodávat nebudou. Občas je mají v Intusu v Litvínově.
 
eMPage
ČD Centrum Most
V ČD Centru Most je tato známka (815) nedostupná, ptal jsem se a prý jí už nedostanou. Dá se tato známka ještě v současné době někde sehnat, aniž bych si jí musel objednávat tady přes stránky?
 
E. Hamouz
Obecní úřad Moldava vydává vlastní známku.
815 na OÚ v Moldavě a nemají a dle info pracovnice úřadu mít nebudou. Na potrvrzení mi nabídla vlastní známku. BTW, velmi pěknou. Tvar i styl podobný, na jedné straně je znak města.
 
DJ_BuBen
V Oseku...
Nevím jak je to možné, ale dnes mi tuto TZ pravděpodobně omylem prodali v IC v kláštěře v Oseku...
 
Michal Švec
ITC Moldava
Pokud zajedete vláčkem až do konečné stanice, tedy Moldavy v Krušných horách, běžte do infocentra, které je kousek od budovy nádraží v obecním úřadě - hned vedle hraničního přechodu. Mají nově otevřeno Po-Pá 9-12.30 a 13-17, So-Ne 10-16. Turistickou známku 815 tam mají.
 
Jakub
@
jojo,máme to tady pěkný ;)
 
Exner
Známku jsem dnes koupil v Oseckém klášteře
 
Michal Švec
Turistická známka je dostupná i v Intusu Litvínov.Také je dostupná v infocentru města Osek, které se
nchází kousek od Nádraží Osek město v klášteře a to denně mimo pondělí.
 
www.moldava.czweb.org
známka No.815 dostupná, 20.11.2005 jsem jí koupil v ČD Centru v ŽST Most...Jinak Krušnohorská železnice je
jednou z nejnádharnějších u nás a mám k ní dolslova citový vztah...proto jsem vytvořil stránky o této trati,
které spustím 6.12.2005 u příležitosti 121. výročí příjezdu prvního vlaku...
 
Pavel.S
TZ dostupná 29.10. v infu horské služby v Mikulově, které je při hlavní silnici z Hrobu na Bouřňák asi 100
metrů pod hotelem Modrá hvězda. Otevřeno denně 10.00 - 15.30 hod. Ochotná paní nabízí také TZ 901 - Bouřňák.
Dala vybrat. K tomu nabízí výběr pohledů z okolí a různé suvenýry.
 
Petr
Právem se jedná o národní kulturní památku. Nádherná horská trať, kterou jistě ocení všichni příznivci
železnice.
 
Michal Švec
Děkuji janince. Známku č.815 inicioval Klub přátel krušnohorské železnice Most - Dubí -Moldava. Známka
prodávaná v infocentru ČD Most není prodávána z iniciativy uvedeného klubu. Proto předem děkujeme všem, kteří
si známku zakoupí v INTUS Litvínov, nebo na adrese Klubu KPKŽ Pohraniční stráže 476/33 Dubí 1 či na akcích
pořádaných uvedeným klubem. Bylo by pravděpodobně vhodné, aby si další prodejci nechávali zpracovat vždy svůj
návrh.S pozdravem Michal Švec
 
janinka
Znamka je stejne jako TZ Litvinov v prodeji v informacnim centru INTUS v Litvinove.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek