Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 864 - Police


Popis

Obec jihovýchodně od Jemnice, s renesančním, barokně přestavovaným zámkem s dominantní pětiposchoďovou věží. Zámek je obklopen rozsáhlým parkem.

Mapa

Navštívil jsem Police

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Obecní úřad a zámek, Police
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZÁMKY
Kraj/okres:
Vysočina/Třebíč
Poloha:
48°57'56.92"N 15°37'38.74"E
Hodnocení:
2.381
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 864 - Police


27.08.2022 - dostupná bez problému
13.08.2021 - dostupná bez problému
21.09.2020 - dostupná s menšími problémy




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Iva Horáková
Iva Horáková
Tz
Dostupná bez problémů
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Ze zámku.
 
Petr Pauly
Petr Pauly
dostupnost
Zámek i veškerá muzea jsou v tuto dobu již uložena do zimního spánku. TZ koupena na zámku, jen díky tomu, že kolem šel pán, který nám ji ochotně za 40,- prodal.
 
FCB
Známka
koupena přímo na zámku. Ten se obec snaží opravit, ale asi je to pořádná zátěž pro její rozpočet.
Zámek samotný nemá téměř žádné vybavení a působí zchátralým dojmem. Snad se obci podaří tento zámek pěkně zrekonstruovat. Držím pěsti.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
29. 8. 2018
Zámek je v majetku obce, která jej rekonstruuje. I řadové domy před zámkem jsou v rekonstrukci, údajně majitel nějaký Rakušan a docela se snaží. Šli jsme na vyhlídku na věž, impozantní a krásný výhled, od průvodce jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí jak o obci, tak o historii zámku.
 
Jan Gröger
Jan Gröger
zámek
Zajímavý zámek, doporučuji vystoupit na věž - přesněji na vyhlídku z jeho střechy (pro silnější nátury :) krásný výhled
 
Ruda
TZ
Výstava RAF, hospoda opět v provozu, milá obsluha. Jinak malá vesnička.
 
Pavel
Pavel
Dostupnost
OÚ zavřený z důvodu dovolené a na optání v prodejně Jednoty mi prodavačky řekly, že "Stará hospoda" je už dávno zrušená.
 
Petr Forejtek
Petr Forejtek
Dostupnost
Přijeli jsme deset minut po 16. hodině, úřední den OÚ nebyl, takže TZ nemáme. Nikde ani noha. Stará hospoda u Pilerů naproti vjezdu do zámku už asi dávno nefunguje, tak nevím proč je stále v seznamu prodejních míst!!!
 
Petra Bartyzal Munzarová
Petra Bartyzal Munzarová
Prohlídka - dodatek
Součástí prohlídky je i jedinečná kaple, která rozhodně stojí za shlédnutí. Zatím jsme se s podobnou kaplí (hlavně s jejím obsahem) nikde nesetkali.
 
Petra Bartyzal Munzarová
Petra Bartyzal Munzarová
Prohlídka
Zámek jsme navštívili v neděli 17.8.2014 před 10. hodinou. Slečny v IC známku ochotně prodaly, dostali jsme hromadu užitečných informací o okolních pamětihodnostech a nakonec jsme šli na adrenalinovou prohlídku zámecké věže - až na střechu. Vřele doporučujeme.
 
Miroslav Nastoupil
Miroslav Nastoupil
Známku
Jsem zakoupil na OÚ
 
Pepa
Zámek
známku jsem zakoupil na OÚ
 
jerry720
Zámek Police.
Na toto místo jsem zavítal v pátek 26. 08. 2011 těsně před 16. hodinou. Otevírací doba končila touto hodinou, takže dovnitř do zámku jsem se již nedostal. Prohlédl jsem si ho alespoň zvenčí a prošel jsem si zámecký park. TZ jsem bez problémů sehnal v pokladně zámku, slečna mi jí ochotně prodala, i když byla akorát na odchodu.
 
Milan
TZ zakoupena na OÚ. Velmi ochotní lidé.
 
Pivoš
Sběratelé, pozor! Dnes v 11.40 jsem koupil poslední TZ, co na pokladně zámku měli! V areálu je ještě sice jakési občerstvení s logem prodejního místa na dveřích, ale vcelku nepochopitelně otevřené o víkendu až od 13.00, v prac.dny od 15.00. Hospoda U Pilerů je zbor s rozmlácenými okny přímo naproti vchodu do zámku (a zároveň obecního úřadu). Inu, je vidět, že sezóna tu posledním srpnovým víkendem na deset měsíců končí...
 
plosín
Známka zakoupena na zámku bez problému. V ten den jsme první a asi jediná návštěva. Mladá průvodkyně velice milá a ochotná, nicméně toho moc nemohla přednést v prázdných místnostech.
 
Lucka
Zakoupena na zámku v pohodě:-)
 
vláďa
V neděli známka nedostupná. Zámek byl uzamčen a restauraci U zámku jsme nenašli. Naproti zámku je sice něco, co dřív mohlo být restaurací, ale moc věrohodně ta budova nevypadá a navíc ani název na ceduli se neshoduje s názvem v atlase TZ.
 
Dagmar
Doporučuji ke zhlédnutí, spolu s Uherčicemi je zde vidět, co způsobilo dřívějších X let se zámky v pohraničí a blízko hranic. Navíc výhled z věže stojí za návštěvu.
 
Zuzka
TZ jsme koupili přímo na zámku, zámek je velmi chabý, paní průvodkyně byla milá a říkala, že toho sama moc nemá co říkat, ale snažila se. Police i Uherčice jsou v hrozném stavu. Ale na zámku v Uherčicích postupují malinkatými krůčky, v Polici je mrtvo a asi to tak i zůstane, je to obecní zámek. Škoda, velká škoda
 
Honza Pásler
Na zámku sídlí obecní úřad, v hospodářském křídle působí zemědělský podnik, další jeho křídla jsou prázdná, když v nich před několika lety ukončilo činnost družstvo Snaha Jihlava (téměř nenávratně zničeno přestavbou na průmyslový objekt). Část se dokonce zřítila při lednovém hurikánu.Provází se tedy pouze v malé části a tak jako u většiny památek, které v minulých desetiletích podléhaly devastaci způsobené "účelovým využitím" se jen těžko hledají prostředky na zachování alespoň části z toho, co nám naši předkové zanechali.Spolu s blízkými Uherčicem (TZ No 862) je to moc smutný pohled.
 
pask
Přes léto je zámek otevřen od 9:00 do 16:00. Příjemné zastavení se zajímavou historií. Při pěkném počasí nádherná vyhlídka ze zámecké věže. Vstupné 30,- kč. Jedete-li kolem, lze jen doporučit i když to není žádný Karlštejn :-)
 
Irena
Obecní úřad přes poledne zavřený, restaurace hned za rohem otvírá až v 16 hodin. Známka k nesehnání.
 
Petr F.
Fasáda
zámku jemně narušena, jinak velice příjemné fotky. TZ na zámku.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek