Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 877 - Jindřišská věž - Praha


Popis

Významná gotická stavební památka Hlavního města Prahy. Věž s vyhlídkovým ochozem.

Mapa

Navštívil jsem Jindřišská věž - Praha

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Jindřišská věž, Praha
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ROZHLEDNY
Kraj/okres:
Praha/Praha-město
Poloha:
50°5'6.6"N 14°25'49.15"E
Hodnocení:
2.808
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 877 - Jindřišská věž - Praha


22.09.2023 - dostupná bez problému
25.08.2023 - nemají sběratelský předmět
22.08.2023 - nemají sběratelský předmět




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

karel
TZ
Vstup na věž mě stál pomalu tolik jako vstup do národního muzea. Kromě výhledu a pár starých židlí tam nic není. Ale nahoru jede výtah a jsou tam čisté záchody v ceně a soukromí, což přiznejme si pro turistu v Praze stojí za návštěvu samo o sobě. A známku také mají. Ale nikdy jsem o tom místě nevěděl. Nějak mi to přišlo do cesty. V Praze je taky známka v každé ulici.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z Jindřišské věži.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
6. 10. 2008
Známku jsme ulovili ve věži.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
Věž
Moje první dnešní zastávka v Praze. Moc milá paní v pokladně, prodala mi vstupenku jako pro pražáka, takže jsem ještě ušetřil. Známek i nálepek dostatek. Výhled na ranní Prahu stál za to.Nahoře jsem ještě obětoval 10,- a užil si kraválu zvonkohry dosytosti. Určitě doporučuji.Nahoru jsem vyšlapal a dolů jel pohodlně výtahem.
 
Matěj Bartoš
Matěj Bartoš
TZ
Zakoupena bez problemu na pokladne. Jinak je zajimave vyuziti takoveto veze jako komercniho prostoru, nachazi se zde whiskey bar - doporucuju, restaurace apod. Akorat vytah bych tam nečekal :-O
 
Matěj Bartoš
Matěj Bartoš
Re: TZ
Restaurace s vyhledem jinak take stoji za navstevu, akorat nemaji pivo a ceny jsou lehce vyssi (cca 700,- jidlo)
 
Dana Kučová
Dana Kučová
Tz
Dostupná bez problémů. Milá mladá paní byla samí úsměv a hned nám zlepšila náladu. Prohlídka věže za to stojí je z ní hezký výhled.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Devítipatrová věž kam jsme překvapivě vyjeli výtahem a pak šly po schodech dolů v každém patře něco zajímavého a na hoře si můžete pustit jukebox (zvonkohru)za deset:-)
 
Josef Bušek
Josef Bušek
TZ
Jindřišskou věž jsme navštívili včera. Jindřišská věž je kousek od Václavského náměstí je z ní výborný výhled na okolní Prahu. TZ mají dole v pokladně mají i razítko viděl jsem že TZ mají i v turistashopu v Bělehradské ulici.
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
Věž
Navštívili jsme mezi svátky,a v jednom z pater je k vidění opravdu nádherný Třešťský betlém sestavený z kůry a mechu který celou místnost uplně provoněl lesem.Jinak výhled z věže na Prahu pěkný.Za 10kč si nahoře můžete pustit zvonkohru,což jsme ocenili..TZ u sympatického pána dole u pokladny.
 
Lenka Kasnarová
Lenka Kasnarová
..
Jindřišská věž určitě za návštěvu stojí. Nabízí trochu jiný pohled na Prahu.Ve 3.patře probíhala výstava obrazů Pavla Čampulky, která byla moc pěkná stejně jako expozice ve 4.patře o pražských věžích, která je zajímavě provedená. Celková spokojenost. :-D
 
:)
Další moje navštívená krásná historická věž v Praze. V interiéru výstava dobových fotografií a pohlednic. Moc se nám tam líbilo
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Pěkné, ale drahé
Věž je členěna na několik pater, úplně dole je pokladna, kde mají TZ za 35 Kč a vstupné za 120 Kč, což je opravdu předražené. V některých patrech jsou restaurace s ponechanými trámy a moc pěknými interiéry. Na schodišti a ve výstavních místnostech právě probíhá prodejní výstava starých fotografií z běžného života v Praze. Na člověka to dýchne takovou zvláštní nostalgii. Úplně nahoře je vyhlídka, kde si můžete za peníz nechat zahrát zvonkohru. Výhled je super, do všch stran a už chápu, proč se Praze říká stověžatá.
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Věž
Věž přístupná i v dnešním deštivém dni, známka a ruzne vizitky v pokladně.
 
Lenka Richtrová
Lenka Richtrová
:-)
TZ zakoupena hned u vstupu v pokladně v přízemí věže.
 
Milan Šperka
Milan Šperka
Známka v pokladně věže.
Krásný, trochu jiný výhled na Prahu, zvonkohra je perfektní, v galerii velice pěkná výstava papírových modelů 12-ti letého kluka "Markův svět". Jen restauraci jsme se vyhnuli...
 
Michal Hovorka
Michal Hovorka
...
Je fajn si nahoře pustit zvonkohru. :-)
 
Anna,Jiří a Michal Bartlovi
Anna,Jiří a Michal Bartlovi
Pěkné
Známka bez problémů, v neděli, dopoledne, docela málo lidí, tak prostě Praha je krásná...........
 
Majka
Bezva!
Zde jsme započali dnešní výlet! Výhled bezva a galerie při cestě dolů taky úžasné!
 
Roman82
Jindřišské věži...
jsem se poměrně dlouho vyhýbal, ač v Praze pobývám už několik let. Ale neprávem!!! Z věže se nabízí opravdu nezvyklé pohledy na město. Je sice fakt, že je výhled jen ze tří rohových věžiček, ale oproti třeba výhledu z Petřína je odsud zcela jiná perspektiva. Každopádně obsluha je příjemná, turistických známek byl dostatek.
 
LukasZ
Věž je zajímavá jako příklad využití takového objektu pro komerční účely, ale jako vyhlídka mě moc nezaujala (výhled jen ze tří rohových věžiček a zdálo se mi, že je věž hodně utopená v zástavbě).Vstup:Po - Pá: 9:00 - 19:00 hod.So - Ne: 10:00 - 19:00 hod.Dospělí 80,- KčSenioři, studenti 55,- KčDěti 35,- KčRodinné (2 dospělí + 2 děti) 200,- Kč(TZ mohou mít i nahoře ve věži, nejen ve spodní pokladně)
 
Boliholi
nedostupá :(
Bohužel jsem si známku nekpil...Prý mají vyprodáno
 
libor
Známka koupena dnes u pokladny.Měly poslední 3 ale nahoře ve věži jich měli plný stojánek.
 
jerry720
Jindřišská věž
Návštěva v pátek 11. 02. 2011. Výhled z věže perfektní, i když bylo venku zataženo. TZ pořízena bez problémů v pokladně věže.
 
Martin
Vstupné 80 Kč se mi nejdřív zdálo celkem velké, ale popravdě v Praze je to normální cena, spíš jedno z levnějších vstupných. Výhled rozhodně stojí za to. Není pravda, že není nic vidět. Navíc na vás nefouká a jste v teple!!!. Takže se můžete dívat i docela dlouho. Věž je asi 100 m od Prašné brány, ale jaksi "z trasy", takže se nemusíte nikde mačkat v davech cizinců. Pro mě byla věž opravdu milým překvapením.
 
m
známka dostupná
 
magipriba
Známka bez problémů dole u pokladny, 30,- je nová oficiální cena, bohužel neměli žádnou pohlednici se současnou podobou věže,tu se sochami(strašnými) ze Senovážného náměstí nepočítám. Rozhled parádní.
 
Vanda Ščupáková
jindřišská věž
Známka je dostupná bez problémů, jen se připravte, že místo obvyklých pětadvaceti Korun, požadují 30.
 
moai
Pražské věže II
A samozřejmě krásná známka už s krásnou samolepkou. Prostě krásný výlet v krásné Praze :-)
 
moai
Pražské věže
Krásná věž, krásný výhled, krásná výstava a krásná (no,..spíše ochotná) paní pokladní
 
pavel
Už mají k dispozici známku za 30 Kč včetně nálepky. Výhled je krásný. Nahoře měli zrovna výstavku betlémů a ten jeden stál skutečně za to... Na délku alespoň sedm metrů. Rodinné vstupné je za 160 Kč. Na věž sedá dostat i výtahem.
 
Libor
TZ dostupná bez problémů, a to jak dole u vstupu tak i nahoře ve věži 9. patře. Nicméně doporučuji zakoupit jen TZ dole, vstupné 80 Kč za dospělou osobu za vyhlídku ze 3 okýnek mi přijde poněkud drahý. Nebo věž navštívte v rámci nějakého kulturního představení - občas se nahoře hraje divadélko pro děti...
 
Simča S.
Krásná výstava :-)
Udělali jsme si malý předprázdninový výlet - výstava vláčků byla moc pěkná, paní v pokladně ochotná, celkový dojem z tohoto místa byl jednoznačně kladný....
 
Tom
Známka byla dostupná bez problémů. Je pravda že Pražáci sou líní :-D . Na netu psaly že je otevřeno od 9:00 a ještě v půl jedenáctý měly zavřeno :-D.
 
Páv
Známky dostupné bez problémů
 
Miloš
Dnes jsem se pokusil navštívít Jindřišskou věž. Bohužel mi pani v pokladně oznámila, že věž je zavřená z důvodu konání svatby ve věžní restauraci. Zájmy restauratéra jsou bohužel přednější než turisté kteří se do Prahy sjiždí mnohdy z dalekých krajů.Všem kteří se chtějí podivat na Prahu s vyhlídkové věže a nechtějí se spolehat na pana restauratéra jestli ja na věž pustí doporučuji Prašnou bránu No.1245
 
Martina
Včera jsme navštívili Jindřišskou věž, známek dostatek dole u kasy i nahoře ve věži. Vstup už za 75,-, ale pořídili jsme rodinnou pro dva dospělé a tři děti za 165,-. Paní v kase byla moc příjemná, známku dala vybrat a přidala hezké razítko na pohled :-)) Do konce února je tu výstava vláčků, moc pěkná. Nahoře jsme si poslechli krásnou zvonkohru, 10 zvonů hraje v každou celou hodinu. Vyhlídka na Prahu taky stojí za to a ještě jsme si popovídali o zvonech i o Praze s velmi milým pánem, který dohlíží v posledním patře. Supr zážitek, lze jen doporučit, a komu se nechce pěšky 10 pater, může vyjet nahoru výtahem :-))
 
Ondřej
super dobrý jsou zvony
 
Andrea
ahoj. Krásná výstava vláčků až do 28.2.2008. Známka je dostupná bez problémů. Dole u vstupu i nahoře ve věži.
 
Romana Seidlová
Známky nejsou
Známky nejsou, prý teď chodí hodně dětí na výstavu vláčků, proto momentálně došly. Budou možná za týden
 
Zdena
Známku mají
 
Jimmy
Známku momentálně nemají, budou prý za cca 14 dní.
 
Marie
Vstupné je již bohužel 75 Kč, což se mi zdá na rozhlrdnu, byť s výtahem, docela dost. Známky došly, ale měly by v brzku dorazit nové.
 
Stoupa
potvrzuji ochotný personál a nádherný výhled kolem dokola na celou Prahu...stihl jsem ještě pěknou výstavku modelové železnice ve 2.patře, jinak TZ bylo dostatek
 
Martin - Plzeň
Placek dost
Velmi příjemná a ochotná paní v recepci,poradila,dala i razítko.Placek mají dost včetně Dalimilovi kroniky.
 
Miloš
Velice příjemný personál. K dostání též výroční známka Dalimilova kronika.
 
Tatík
Dostatek známek,příjemná obsluha v recepci i nádherně rekonstruovaný vnitřek věže včetně výtahu (jinak 174
schodů),restaurace a zvonkohry.Vstupné 60,-Kč tak odpovídá.Výhled i přes listopadové mlhy zajímavý.
 
Káka
Nemeli TZ Dalimilova kronika
 
dana
známku jsem bez problémů sehnala, paní je moc ochotná a příjemná.nabídla také razítko na pohled.
 
Marfushka
Jindřiššká věž je poměrně nenápadná i neznámá, skýtá ale neskutečné množství krásy...ať už jde o velmi
zajímavé výstavy, veskrze o pražských věžích, nebo možnost posedět si ve věžní kavárničce. O výhledu ze
zvonice nemluvě. Ale pravou třešničkou je zvonkohra ve zvonic, doporučuji se právě tam nacházet v každou celou
hodinu.
 
Honza
Chválím!
Přestože paní už věděla o zdražení známek, prodávala ještě 30. ledna z loňských zásob za dvacku, přestože už
mohla prodávat za 25,- a mít pětikačku do kapsy. To se dnes zas tak často nevidí. Chválím!!!
 
Jan Mazáč
Na Jindřišské věži je nádherně.Jsou tam velmi příjemní lidé,krásný rozhled askvělá restaurace
 
Jirka
Znamka uz je !!!
Zatim jich maji dostatek
 
Jirka
Opet znamka neni!
je to super misto, ale sehnat znamku je prakticky NEMOZNE!!!
 
Granule
tel. recepce Jindřišské věže 224232429
 
Granule
Na věži jsem už byla 8. 7. 2004, ale nějak jsem zapomněla napsat, co jsem zjistila. Takže otevřeno je 9-19
(15. 10.-31.3.) 9-20 (1.4.-14.10.), vstupné je pro dospělé 60,-Kč, www.jindrisskavez.cz.Najdete zde krásný
výhled, resturaci, kavárnu, výstavní prostory, toalety, místnost věnovanou stavbě věže ve věži, muzeum
pražských věží, kde zjistíte, že v Praze je věží rozhodně více jak "100". najdete zde i 10.
nejstarší zvon v Praze sv. Maria
 
talbot
Známka vyprodaná ale nové mají dostat už tento týden.
 
Yarauche
Mají ji ! :-)
Z Celetné ulice jsem zamířil do Jindřišské a známek tam měla usměvavá slečna v ošatce dobré dva tucty !
 
Jája a Ráďa
Jindřišská věž
Známka není,prý ji taky včera zrovna vyprodali!?Ale ochotná paní mi nabídla telefon,ať si sem zavolám a
přijedu až přijde :-)).
 
Martina
Při prohlížení nové mapy TZ jsem zjistila, že TZ je také v Jindřišské věži. Hned jsem se tam cestou z práce
vydala. Hezky jsem si popovídala s paní, která známky prodává. Dokonce mi dala vybrat, kterou chci (světlou,
tmavou ...). Říkala, že je před nedávnem doprodali, ale teď že jich má již velkou zásobu. I když věž nepatří
mezi světoznámé pražské památky, doporučuji se zde zastavit. Je to jen kousek od Václavského náměstí a opravdu
to stojí za to.
 
Milan
Dnes byla známka dostupná bez problémů
 
granule
Stověžatá Praha
Byla jsem 9. 6. 2004 na Jindřišské věži. Známku bohužel neměli. Včera prý prodali poslední a to prodali dvě
velké krabice za 14 dnů. Paní říkala, že takový zájem ji zcela překvapil. Jinak opravdu super. Výborný nápad,
nádherná vyhlídka na Prahu. Kdo nechce šlapat do schodů, může se svézt rychlovýtahem. Expozice také pěkná a
stylová restaurace, kdy sedíte mezi zvony naprosto unikátní. Vřele doporučuji, to si opravdu nenechte ujít.
Kdo nezíská známku, tak nezapomeňte na pohled a mají i razítko se znakem Jindřišké věže.
 
Biggest
No včera prý prodali poslední a to už je jednou objednávali. Sakra v tý Praze jdou docela na dračku.
 
Perikles
Kdo nemáte mapu pro rok 2004, tak v Jindřišské věži ji mají.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek