Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 933 - Pohansko - Břeclav


Popis

Archeologická památková rezervace jižně od Břeclavi, slovanské hradiště ze 6. až 10.století.

Mapa

Navštívil jsem Pohansko - Břeclav

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Městské muzeum a galerie Břeclav (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Turistické informační centrum, U Tržiště 8, Břeclav (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Městská knihovna, Národních hrdinů 9, Břeclav (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ARCHEO
Kraj/okres:
Jihomoravský kraj/Břeclav
Poloha:
48°43'43.86"N 16°53'47.64"E
Hodnocení:
2.772
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 933 - Pohansko - Břeclav


13.09.2023 - dostupná bez problému
08.07.2023 - dostupná s menšími problémy
08.07.2023 - dostupná s menšími problémy




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Jakub Lahučký
Jakub Lahučký
TZ
Zakoupeno na zámku v Břeclavi
 
Oldřich Jasenský
Oldřich Jasenský
Až v Břeclavi
TZ k dostání v infocentru Břeclav.
 
Martina Cicvárková
Martina Cicvárková
Známka na místě není
Zámeček moc pěkný, upravený, okolí také. Uvnitř zajímavá archeologická expozice. Venku je pak pod širým nebem polozemnice, kterou vidíte na známce. Známku zde ale nekoupíte, ačkoli se tu prodávají vstupenky a občerstvení. My ji dostali v íčku v Břeclavi. Taky trochu nerozumím, proč má stejné místo dvě známky, jen je na jedné zámeček a na druhé ta "chaloupka"...
 
Petr Helstein
Petr Helstein
TZ
Nebýt těch pár informačních tabulí tak ani nevíte že jste na místě. Místo na mě působilo trochu zapomenutě. TZ bohužel v ITC v Břeclavi.
 
Tomáš Parák
Tomáš Parák
Pohansko - Břeclav
Známka zakoupena v IC Břeclav.
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
TZ Pohansko
TZ k prodeji v IC v Breclavi.
 
Jana Potůčková
Jana Potůčková
Krásné místo
TZ na zámečku bohužel vůbec neprodávají - nechápu proč ? Musíte pro ně do IC v Břeclavi.
 
Marek Galuška
Marek Galuška
Obora
Obora Soutok nádherná,zámeček taktéž.TZ zakoupena na zámečku.
 
Zero
Nechápu, proč je v dubnu o víkendech zavřená a nedostupná TZ na IC, když by ji bez problémů mohli prodávat na zámečku, nebo v synagoze spolu s ostatními břeclavskými TZ.Úplně absurdní je, že do muzea situovaného v Lichtenštejnském domě vás obsluha synagogy pustí, ale TZ umístěnou v témže objektu vám prodat nemůže.. Tomu se říká ignorantství.
 
jirulin
PEKNÝ VÝLET
Počasí vyšlo perfektně,výlet se také zdařil ale známky jaksi nemají.
 
Jaroslav Beneš
Krásný výlet
Krásné počasí po noční bouřce, zámeček i pohanská svatyně jsou nádherně zasazeny do okolní přírody. Po cestě od parkoviště jsme se seznámili s doupnými stromy, které mají jména po bytostech z fantysy literatury. V okolí jsou pěkně zrekonstruované Řopíky, ale ty nebyly bohužel přístupné. Na místě samotném nebyly známky k dispozici, slečna v občerstvení mi pouze sdělila: "Vidíte, vždyť tu žádné nevisí." TZtky jsem koupil v Břeclavském infocentru a paní mi sdělila, že ne Pohansku nemají TZ už delší dobu. Návštěvu všem doporučuji.
 
Jaroslav Beneš
Krásný výlet
Krásné počasí po noční bouřce, zámeček i pohanská svatyně jsou nádherně zasazeny do okolní přírody. Po cestě od parkoviště jsme se seznámili s doupnými stromy, které mají jména po bytostech z fantysy literatury. V okolí jsou pěkně zrekonstruované Řopíky, ale ty nebyly bohužel přístupné. Na místě samotném nebyly známky k dispozici, slečna v občerstvení mi pouze sdělila: "Vidíte, vždyť tu žádné nevisí." TZtky jsem koupil v Břeclavském infocentru a paní mi sdělila, že ne Pohansku nemají TZ už delší dobu. Návštěvu všem doporučuji.
 
Petr
Lužní krajina Pohanska
Ukázka pohanské svatyně.U zámečku občerstvení.Doporučuji procházku dál po silničce.Na zdejších záplavových lužních loukách se nacházejí nádherné stoleté solitérní duby, na kterých každoročně hnízdí kolonie čápů bílých ve svém přirozeném prostředí. Vhodné i pro cyklo výlet.
 
Libor
19.07.2012 - TZ zakoupena v IC v Břeclavi, pěkná 4 km procházka na "poutní" místo Velké Moravy. Archeologický výzkum stále probíhá, takže je možno vidět archeology s odkrytými hroby - pěkný zážitek i pro děti - u zámečku (u rybníčku) cvičná kostra pro děti na odkrytí ...
 
adamek33
TZ a prohlídka
TZ byla v TIC v Břeclavi, zámeček je dostupný cca 2 km od železničního viaduktu, kde je odstavná plocha pro auta (dál zákaz vjezdu). V zámečku docela pěkná expozice věnovaná historii osídlení, archeologický nálezům a výrobním postupům té doby. V rámci prohlídky běží i dvě videa (historie vykopávek - docela zajímavá, výrobní procesy - nudné dlouhé záběry). V pokladně a občerstvení vše předraženo, kvalita nevalná. Na louce před zámečkem rekonstrukce zemnice, vlevo od zámečku za rybníkem opevnění s ŘOPÍKem a státní hranicí (bohužel bungr zavřený).
 
adamek33
TZ a prohlídka
TZ byla v tIC v Břeclavy, zámeček je dostupný cca 2 km od železničního viaduktu, kde je odstavná plocha pro auta (dál zákaz vjezdu). V zámečku docela pěkná expozice věnovaná historii osídlení, archeologický nálezům a výrobním postupům té doby. V rámci prohlídky běží i dvě videa (historie vykopávek - docela zajímavá, výrobní procesy - nudné dlouhé záběry). V pokladně a občerstvení vše předraženo, kvalita nevalná. Na louce před zámečkem rekonstrukce zemnice, vlevo od zámečku za rybníkem opevnění s ŘOPÍKem a státní hranicí (bohužel bungr zavřený).
 
K.aM.aradi
Deziluze
Zámek měl být otevřen od dubna. Dorazili jsme 2.4. Bylo nám sděleno, že jsou v likvidaci, stará expozice je zrušená a nová bude kdovíkdy. Nebýt zajímavostí okolo (archelogická naleziště, řopíky) návštěvu bychom nedoporučili. Známku jsme si koupili v Infocentru v Břeclavi.
 
vlasta
známku nemají a ani neví jestli ji budou mít, ale seženete ji v Břeclavi v muzeu
 
vláďa
Známka k sehnání v infocentru v Břeclavi, mají i VTZ 170. výročí příjezdu prvního vlaku na Moravu.
 
tag.toget
Na zámečku Pohansko sice známku neměli, ale nabídli mi nečíslovanou placku -turistický suvenýr? malého vojenského bunkru (řopíku), co je kousínek od zámku. Kromě polozemnice, která je zase na druhou stranu od zámku a stojí za kouknutí je zde okolní krajina moc příjemná - lužní louky a lesy. A samotný řopík - vynikající! Provedl nás pán v uniformě z 1. republiky - mohli jsme si vyzkoušet periskop, ventilaci v bunkru, který je pečlivě renovován a vevnitř je i zařízen. Nakonec jsme se vyfotili s helmou a puškou s bodákem...pán byl úžasný, na všechno znal odpověď a fakt se nám (jediným návštěvníkům) věnoval asi 20 minut. Vstupné dobrovolné. Úžasný zážitek
 
DeepGirl
Ospravedlňujem sa za nedorozumenie, známku 933 mali. Pomýlila som si ju so známkou k samotnému zámečku Pohansko, o ktorej mi pani v predajni lístkov povedala, že stará sa už nevyrába a návrh na novú sa chystá, takže ju nemajú.Poprosím správcu servera, aby tieto príspevky vymazal, nech tu zbytočne nemýlia. Ďakujem.
 
DeepGirl
Krásne miesto, zaujímavá história, ale známku bohužiaľ nemali ani v Břeclavi, ani v múzeu na zámečku... (19.8.2008)
 
Tatík
Protože lodě nejezdily, šli jsme po naučné stezce z Břeclavi. Škoda, že řopíky jsou otevřené jen v sobotu a v neděli. Zámeček naopak 24.7.2008 otevřený byl včetně občerstvení. Na blízkém stromě seděli 4 čápi.
 
Petr M.
Moc krásné místo, empírový zámek a bloudění mezi základy prvního osídlení. Navíc vyšlo počasí. Prostě jedno z nejzajímavějších míst, kde jsme díky Známkám byli. Btw zakoupena poslední Známka, co aktuálně měli.
 
Aleš
Opět nasedám na kolo a navštěvuji oázu klidu a míru Pohansko.Dnes pouze dvě razítka do vandrbuchu.
 
sari
Velmi pěkné místo, krásná příroda, kromě archeologických nálezů můžete vidět i pár bunkrů, romantika, ale přeci se našla jedna dost podstatná vada. Když jsme tam byli, bylo zde tolik komárů, že jsme museli cestou běžet. Ani repelent nezabíral. Takže si návštěvu v tomto období rozmyslete.
 
Aleš
Pohansko navštěvuji velice rád ale bohužel v pondělí zavřeno.Ale lze ji koupit v Břeclavi v I.C.Mají zde i pěkné razítko do vandrbuchu.
 
olda
v zámečku Pohansko mají známky obě 933 i 787. V okolí pár LO vz. 37,některé mají přátelé vojenského opevnění
pěkně zrenovované a občas i zpřístupněné - doporučuji se k nim alespoň podívat. Příroda také pěkná a jistě to
tu stojí za procházku.
 
Lukineček
Pohansko
V IC v Břeclavi už známka není. Ale na zámečku je Pohansko k dostání dokonce i No: 787-Břeclav.
 
Martin
Známka je k dostání v Infocentru v Břeclavi.
 
Aleš Kuna
Známka na Pohansku
udělali jsme si tam výlet, ale známku neměli to je špatné, protože se tam dostaneme tak jednou za rok.
 
Tomáš
Varování mého souseda PetraF bylo bohužel pravdivé. Známky už nejsou. Mají být objednány, navíc mi paní v
břeclavském muzeu říkala, že je budou objednávat taky, takže v září možná budou už i v Břeclavi.
 
Petr F.
Bacha
po naší návštěvě zůstaly pouze dvě známky. Od zákazu vjezdu motor. vozidlům, je to poměrně daleko, riskli jsme
to a vyšlo to.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek